Kanye West

Seth Rogen och James Franco spoofar Kimyes "Bound 2"

Parisa Amiri 10:36 26 Nov 2013

Det tog en vecka efter att Amat la upp Kanyes motorcykelsession med Kim hos Ellen DeGeneres innan den första spoofen kom. Och kanske behövdes den veckan för att skapa denna internetdominerande pärla.

Älskar att det är Seth som får vara den tröjlösa fantasin. Varsågoda att jämföra verken Bound 2 och Bound 3:

Läs mer

Att retweeta beröm i helt ny tappning av Drake

Parisa Amiri 15:37 24 Sep 2013

Drake delade scen med Chris Brown i helgen - inte samtidigt, nej, men still! - på iHeart Radios mäktiga festival i Vegas där även den splittrade skaran Elton John, Justin Timberlake, Katy Perry och Paul McCartney och Miley Cirus i vit nätdräkt uppträdde. Hade helt missat hur svag och intetsägande Drakes sångröst är live, hur kan hans folk låta honom spela Going Home live? En av mina två favoriter på Nothing Was The Same, med The Motion som starkare favorit. Rebecka har gått igenom albumet låt för låt, få snap judgements här!

Min hatkärlek för Drake fördjupades ytterligare när jag upptäckte att barntrycket på hans tröja faktiskt föreställer bratdouchen Jaden Smith. Och inte Jaden Smith vid vilket tillfälle som helst. 

NEJ, Jaden Smith när han står rörd/tagen/uppfylld av Drakes eget framträdande på VMAs senast. Drakes fjäsk för Will Smith/skryt om att de ska känna varandra steppades just upp, det enda som kan slå den här nivån av självförhärligande måste vara Kanye-nivå.

Speaking of which, dagens roligaste på the internets måste vara Kanyes första radiointervju sen Yeezus-släppet, med BBC1, som inte helt oväntat blev en timmes lång sjukdomsbeskrivning där radiovärdens rövslickeri kommer att ge dig äckelkänslor. Med referenser till Star Wars, Truman Show, Fendi och citat som "We the rock stars, and I’m the biggest of all of them.". ENJOY

Läs mer

VMA's 2013 - falsk punk och drama

Parisa Amiri 11:38 26 Aug 2013

Redan på röda mattan in till MTVS mastodontgala VMAs stod det klart vem som skulle kämpa mest för att äga fantasiutrymmet vi älskar att besöka, internet, dagen därpå. 

Det skulle bli en sån kväll. 

Är du redo att lägga din röst på ett moralkonservativt parti under de första fem sekunderna efter att ha sett det här? Hur kunde de hitta på något värre än videon? Skäms inte, även jag satt chockad och identitetsförvirrad. Inser att Miley kommer att bli bashad och i värsta fall shamead, men det här orkar jag inte hantera själv så vi går igenom det framträdande som gav upphov till några av de - och dessa är halva poängen med galor - bästa kändisreaktionerna i publiken. 

Twerken mot ärkeäcklet Robin Thicke - CANNOT BE UNSEEN

Smith-familjen kunde inte hålla tillbaka lidandet. 

Det nya skolboksexemplet för att försöka för hårt. 

Drizzy drömde sig bort. 

När den HANDSKEN åkte fram, trodde inget kunde outshina Robin Thicke vad gäller vidrigt bihang. 

Detta var intressant, att se äkta rowdy tjejer - Riri med sin bästis/dansare - ta in det som skedde på scen.

Samma duo bestämde sig för att vara lite bjussigare under Drake. 

Drake började med att reenacta sitt...diskuterade omslag och sjöng sen sitt INNERLIGASTE, komplett med att intensivblunda och vända bort ansiktet. Jag är ju en riktig sucker för Going Home, så det fanns ändå visst rys där, som han följde upp med töntverket Started from the Bottom, se hela här!

Under ett sinnessjukt långt Justin Timberlake-medley (17 minuter?), hände det vi drömt om i flera år, en NSYNC-reunion för oss som gjorde detta move ogenerat på skoldiscot:

Gaga hade också ett massivt fan girl-moment. 

Men detta nöjda smirk när JT vann, det kommer han inte undan med.

Gaga tillbaka på sin arena blev exakt det Mileys framträdande inte blev, en ikonisk freak show. 

T-boz och Chilli från TLC blev presenterade till Creep - skriver detta med tårar i ögonen - och demonstrerade hur stämningen är backstage. AAAAH. Ska vi ha viewing party när TLC:s VH1-film kommer i oktober? Ja, tack. 

Den första av Kanyes liveversioner av låtarna från Yeezus som inte varit ren katastrof och t.o.m. RÄTT BRA? Balansen mellan fullkomligt rasande och att faktiskt framföra en låt lyckades till slut, kittlande pik av Jared Leto i presentationen också. Jag hade inte vågat. 

Den enda modebild värd att lägga upp, Ciara, Ciara, Ciara, sluta lek med oss. 

Läs mer

Veckans mest skrattretande rapegon

Parisa Amiri 16:02 19 Jun 2013

Kanye Wests alter ego/självbild "Yeezus" är ingen katastrof i sig då hiphopens papi Shawn Carter kallar sig Jay-Z vilket bygger på samma princip. Men de bildmässiga anspråken - SE OVAN HERREGUD - och texterna - HAR NI LYSSNAT HERREGUD - bekräftar våra misstankar från förra veckans intervju/rant i New York Times. Black Skinhead gillar jag, allt som är faktiska LÅTAR gillar jag, och det som inte ger mig flashbacks från Kanyes utdragna, självförhärligande predikan på Way Out West 2011.

En av mina löjligaste rader från plattan: 

"Hurry up with my damn croissants"

HAHA. Pastry rap -> VÄLFÄRDSRAP! Frälsaren är här.

Obs: Amat, wiz som han är, har lyckats sätta fingret på vad som skaver i recensionen av albumet och även ifrågasatt det osmakliga och historielösa i att sampla ett verk om lynchningen av svarta för att snacka om bitches. 

J Cole, en annan producentsnubbe som ville rappa själv, kör också huvudbonad men istället för frälsaranspråk kör han på kunglig syndare-spåret, i albumet Born Sinner. GILLAR TLC-låten Crooked Smile och även Miguel-samarbetet i Power Trip även om temat är så sjukt daterat, platt och ointressant.

Raden som fastställer töntstatusen är denna deskriptiva på LAnd of The Snakes: 

"Came out the womb with my dick hard"

Ur-säkta? Ring din mamma och be om ursäkt. Här har husgudinnan Maja Bredberg recenserat, "det kommersiella saknas, men också genialiteten". Aj.

Läs mer

Kanye jämför sig med Steve Jobs och Michael Jordan bara (utöver Jesus)

Parisa Amiri 16:44 12 Jun 2013

“I am undoubtedly, you know, Steve of Internet, downtown, fashion, culture. Period. By a long jump. I honestly feel that because Steve has passed, you know, it’s like when Biggie passed and Jay-Z was allowed to become Jay-Z.”

"The longer your ‘gevity is, the more confidence you build. The idea of Kanye and vanity are like, synonymous.”

“You know, if Michael Jordan can scream at the refs, me as Kanye West, as the Michael Jordan of music, can go and say, ‘This is wrong.’”

Dagens mest obehagliga läsning ger en inblick i hur Kanye West gått vilse i sin uppblåsta, skeva självbild. 

Läs mer

Hybrismatematik

Parisa Amiri 13:56 1 Feb 2013
Läs mer

Två män, två masker

Parisa Amiri 14:35 4 Jan 2013

Antagligen har han nu helt gått vilse i sitt uppblåsta ego, men vi behöver egentligen inte plåga oss själva med att försöka hitta en mening med Kanye Wests snömask på ett framträdande häromdan.

DOCK. Masken förtjänar en listplacering, eller åtminstone en delad sådan. Jonas Adner bloggade nyligen fem individer, "Rangordnat efter läskighet, mätt genom antal barn de förstörde uppväxten för".

 

Steffo kom precis lite närmre Kanye. 

Läs mer

KIMYE är preggers!

Parisa Amiri 12:31 31 Dec 2012

 

OBS 1: Nyheten förstärkte min empatisorg över att Khloe och Lamar inte lyckats få barn än.
OBS 2: Lyckan är bara i nivå med att få lön den 21:a istället för 25:e som sist.
OBS 3: Medan lyckan när QUEEN Beyoncé blivit befruktad var i nivå med att hit the jackpot.
OBS 4: Var kan man slå vad om hur snabbt en spin off-serie/ annan opportunistisk verksamhet kring detta foster sätts igång?

 

Läs mer

Unnade mig detta: Watch The Throne

Parisa Amiri 15:15 1 Jun 2012

I sann Jonas Cramby-anda gick vi på klättringsexpedition i tisdags. Ingen fleece eller jaktkniv till hands men vi klarade oss upp till våra platser i Globen ändå, högt upp där luften är syrefattig - Kristin blödde näsblod - och en tappad krona kan krossa en fullvuxen man. Sällskapet känner ni igen, mina livskamrater Kristin och Ida.

Jag, liksom övriga Stockholm, skulle se konserten känd från Instagram: Watch The Throne

Det öppnade med H.A.M.Kanye och Jay-Z befann sig ovanpå två gigantiska akvariekuber tio meter över parketten. Akvariet var fyllt av livs levande vithajar, importerade från ett hav i närheten. 

Nä. Men det var början på en serie penisförlängardjur som fick agera visuella effekter tillsammans med balla laserstrålar. Förutom hajar fick vi se dobberman-hundar, örnar, tigrar och andra...rovdjur. 

Redan i kön utanför Globen kunde jag konstatera att säkert 80% av publiken var Kanye West-fans, alltså svennebanan som hört ett par gamla Kanye-låtar på en 18årsklubb i Gamla Stan. Oerhört deprimerande. 

De växlade mellan att framföra Watch The Throne-låtar och sina egna. Älskade Jigga valde i början att anonymisera sig på scen med solglasögon, keps och luva och ingen kan ha blivit gladare än jag när han lät oss se hans hundögon ihop med det där leendet. Dags för denna klassiker: GAH.

Stolt medlem av denna sekt. 

Kul: efter konserten gick vi till efterfesten på Wall/V där självaste Jay-Z satt i ett hörn med sitt entourage (och x antal småtjejer?). Jag stod såklart tre meter bort och hyperventilerade, men fick EN BLICK. Ska leva på detta i åtminstone fyra år. Vid ett tillfälle spelade den influgna dj:n som borde ha ersatts av Kristin/Ida, aka Stockholms bästa djs, BRUNO MARS. Ett jävla hån. Kaos utbröt och dj:n bytte låt tio sekunder in. 

Under Kanyes ego-halvtimme - grills gleamin - på den röda kuben körde han samma utnötta kärleksrant som han förpestade oss med på Way Out West i somras. Höll för öronen och satt i Idas knä. Både beundrar och föraktar den personen.

Sista ordet från duon, efter sjätte rundan av Niggas in Paris - OBS: har film på vårt beteende som jag kanske vågar lägga upp - hade Kanye, och han sa "You're gonna remember this moment for the rest of your life. You're welcome."

Var han TVUNGEN att förstöra ögonblicket? Kan någon sätta honom på Concerta så att vi slipper den skiten, tack. I övrigt: faktiskt en upplevelse jag aldrig kommer att glömma. Betyg: PPPP+. Stundtals kasst ljud :(. 

Hela setlisten kan ni lyssna på här. Men lite kort bara:

Bästa från Watch The Throne: Äh, alla. Men speciellt: New Day. Älskade att de var så hudlösa och körde den så innerligt. Grät som ett barn. Lift Off (FAN vad vi trodde att Beyonce skulle gästa här), No Church in The Wild, Niggas in Paris (såklart). Saknade Made in America.

Bästa från Jay: Hard Knock Life, Izzo, Empire State of Mind, On to The Next One, Dirt Off Your Shoulder, I Just Wanna Love U (när FAN ska Pharrell släppa nytt?!), Big Pimpin och 99 Problems. 

Bästa från Kanye: Can't Tell Me Nothing, Jesus Walks, Flashing Lights, Runaway, All Of the Lights och - tro det eller ej -  Gold Digger, som han klämde in mellan Jays Big Pimpin och 99 Problems. Hehe. 

Det har undrats över vem behöver Watch The Throne-samarbetet, alltså den andre, mest? Det ska jag svara på: Kanye behöver Jay-Z för respekten och Jay, som redan peakat och nu bara är MUSIKMOGUL kan behöva popularitetsskjutsen efter floppade Blueprint 3. 

Så. That Shit Cray. 

Läs mer

Håll er uppdaterade!

Gilla Nöjesguiden!

Vill du få veta precis allt som händer på nöjesguiden.se? Gilla oss på Facebook!

Gilla