Arsenal

Den mest Arsenalska skadan någonsin

Fotlol 10:01 26 Aug 2014

Giroud får alltså en BOLL på foten- bryter den.
I 94:e minuten. 
I andra Premier League-matchen in på säsongen.

giroudbryterfot.gif

Känns skönt att allt är som vanligt. Wenger lägger väl ett bud på £16 000 001 för Balotelli direkt.

Läs mer

Rapport från FA-cupfinalen

Fotlol 15:42 19 May 2014

Hej Internet. Nu har jag äntligen hoppat igång efter 24 timmars koma, ja, jag sov på riktigt 24 timmar i sträck med lite mat- och vattenpaus i sömnen efter att ha fraktat mig själv hem från London och FA-cupfinalen. Nu sitter jag här med en nedladdad repris av denna fasansfullt spännande match på datorn och ska genomgå kaoset igen. Jag måste.

Arsenal kunde alltså vinna sin första pokal på nio år i helgen och jag behövde tvunget vara där men det fanns ju få saker som var svårare att få tag på än biljetter till denna match. Tillslut kom jag på att jag ju faktiskt jobbar med fotboll, alltså kunde jag lösa det genom att sitta på Wembleys pressläktare. Om jag nu skulle kunna ta mig dit.

Stämningen hos de Arsenalska supportrarna har varit extremt ohälsosam den senaste veckan, den här finalen har blivit en sådan besatthet, den har tagit över allt. Det är som ett stort sår i oss som bara vuxit för varje år, börjat vid en CL-final och fortsatt med brutna ben, förlusten mot Birmingham, mer smuts i såren, mer infekterat, mer smärta. Det är inte mängden pokaler det handlar om. För mig är det att se de unga spelarna gå igenom besvikelserna, drabbas av mörkret och rädslan att förlora, se spelare lämna för att få vinna, inte känna 100% tilltro till managern, tvivla på allt. Det gör ont. Jag vill bara vinna något med Wenger. Vårt största hot så här timmarna innan finalen var alla dessa jinxande supportrar där ute.

Klädd i svart med Arsenalhalsduk nedknövlad i väskan landade jag faktiskt på Stansted tillslut. Jag skulle minsann, lutherskt noga med regler i jobb, bete mig neutralt och seriöst. Tänkte köpa läsk men det gick ju knappast med detta utbud:

img_6796.jpg

Direkt från flyget till Wembley där jag liksom flöt fram genom massorna av supportrar, så starka overklighetskänslor dels orsakade av sömnlösheten min hosta gett mig men framför allt över att VARA DÄR!

Hullsupportrarna var oerhört softa före-under-efter match. Det var hundratals tiger-one piece-fans, obehagliga dansare, ständig support till laget och kärlek och applåder efter förlusten. MVG.

tigermotor.jpg

hulldansar.jpg

Väl inne på arenan njöt jag av press-LAN:et som pågick, olika John Cross-figurer som cirkulerade och ensam svensk kvinna Larsson fick genast några nyfikna vänner och vi tryckte i oss nära på oätlig engelsk mat, dock var allt annat som serverades både gott och mysigt och jag ger pressbox-upplevelsen en betyg: 5 överlag, dock kunde wifit ha varit bättre:

pressmat.jpg

Innan matchen drog igång var det ett stämningsfullt potpurri av drillflickor och eld till Prodigy i högtalarna. Jag kände mig hemma.

eld.jpg

Så började det. 

Kan säga som så att det märktes oerhört snabbt att objektivitet inte verkar vara så viktigt på de engelska pressläktarna. Det applåderades, skreks, jublades från ett och annat håll och det blev omöjligt för mig att bete mig under dessa omständigheter. Känslorna sipprade ut.

Sen började helvetet. Det stod 0-2 till Hull efter 8 minuter. Tänkte på Wenger och matchens första tår föll. Arsenal hade återigen klappat ihop.

Det var en sån där match. Ja. nu var det bara att vänta på frilägesutvisning och insläppt straff ovanpå detta samt minst tre skador. Så många tankar rusade genom huvudet. Jag tittar nu på mina "anteckningar" från matchen (ingen antecknade, det fanns inte tid eftersom det var ständig action) och det enda jag skrivit är "flytta till Värmland".
Ja. Det var min enda lösning om inte matchen skulle vända. Ena sekunden hade jag suttit där och frågat mig hur jag kunde vara så oerhört lycklig lottad att jag fick sitta där och se den här matchen, att jag får jobba med detta fantastiska, att mitt lag står där i final. Nästa sekund hade jag i panik utformat en plan. Jag ska aldrig mer se fotboll, jag ska aldrig mer jobba med fotboll. Jag ska flytta permanent till mitt isolerade hus i Värmland, slå sönder 3G-routern och bara smida totalt fotbolls-orelaterade saker för resten av mitt miserabla liv. Jag hörde min absoluta favoritlåt i stunder av tvivel på repeat i huvet: Du måste finnas med Helen Sjöholm som handlar om att göra upp med sin relation till den Gud man börjat tvivla på. Som jag tvivlade.

Sen fick Santi Cazorla en frispark, jag tänkte håll ihop nu Anna. Du måste våga tro, typiskt Arsenal att inte bara vinna enkelt utan ge oss detta drama och går det inte vägen är besvikelser vackra och jag får dela besvikelsen med alla dessa andra drabbade. Men jag måste våga tro och låten i huvet byttes till denna kraftlåt som jag sett 30-40 ggr om dagen sedan hon vann ESC:

Bollen gick in, 1-2, strupen läckte av ljudet av både lycka och ångest som lämnade kroppen och oroad engelsk journalist bredvid mig som applåderat båda Hulls mål frågade om jag mådde ok.

Jag satt oavför Hullsidan av läktaren som började se mer och mer gyllene ut när solen låg på i den tropiska hettan, men hjärtat var ännu rött och hoppet levde utan tvekan. Hela Wembley kokade hela matchen, att det bara sålts 50 000 biljetter direkt till supporterföreningarna märktes inte. Det gick ett skarpt snitt mellan rött och gult förutom mittensektionen som var helröd.

gyllenehull.jpg

I paus drack jag två liter ingfärste för att rädda halsen och satt och skakade i tystnad. Försökte minnas vad som precis hänt. Efter detta vet ni hur det gick, Koscielny gör mål och det står 2-2 och matchen går till förlängning. 

Och... Ramsey lyckas efter minst 20 olika försök skjuta bollen rakt in i mål. Där och då vet jag. Jag VET att Arsenal kommer vinna sin första pokal på nio år och jag gråter där på den engelska pressläktaren, "neutral". Totalt olikt mig att ta ut en så pass livsviktig seger i förskott men JAG VET. Fördämningar släpper, såret börjar läka. Matchen blåses av och fansen sjunger, spelare gråter, skrattar, Wenger springer runt och busar och jag har fan aldrig sett Gunnersaurus så lycklig förr. Hullsupportrarna applåderar sitt lag, sen börjar de lämna och Wembleys uppdelning blir ännu tydligare. Allt är som en dröm.

panorama.jpg

fira.jpg

Laget går upp för att tacka och ta emot pokalen på läktaren, totalt orutinerad som jag är har jag ej förstått att detta kommer ske några meter från mig och rusar dit alldeles för sent. Fem personer framför mig så kramar Wenger om ett fan. Arsene, han utstrålar en lycka jag aldrig skådat förr. Det här betyder ALLT.

wenger.jpg

Jag kan omöjligtvis gå därifrån. Står kvar och känner in allting. Kommer på att jag måste ha en bild som minne så några andra "neutrala" från CNN hjälper mig bevara denna stund där jag lärde mig vad fullständig lycka är.

stannarkvar.jpg

Sliter mig från läktaren och går genom press-LAN:et och de journalister som direkt måste kladda ner rapporter från matchen. Stoppar ner en kaka i fickan och tar mig till tunnelbanan sjungandes med de andra. 

journalistlan.jpg

wembley.jpg

Kliver av vid Arsenal och är nu säker på att jag har lunginflammation pga så oerhört svagt hälsotillstånd och beställer in lite hostmedicin på Gunners Pub, detta klassiska hak för Arsenalare världen över ifrån. Möter denna kändis i samma outfit som min vovve burit hemma i Sverige under dagen, dock att denna hund kunde tricket "skälla livsfarligt som svar vid frågan What do you think of Tottenham". Måste träna Mesut nu.

vovve.jpg

Avslutar 17 maj med denna julgrans-selfie inne på toan i ett extremt skört hälsotillstånd. Sen sjöng vi lite, dansade, sen bröt jag ihop och somnade i en hög med damm på Stansted. 

dodpatoa.jpg

Men vad ser jag då när jag öppnar mina ögon ur lunginflammations-pokallycka-koman 5 på morgonen? Kristoffer Olsson som ska hem och ansluta till Sverige U19 och U21. Kan ej tro detta är sant. Från ångesten vid tvåmålsunderläget vid nionde minuten, till att få glädjas åt pokalen med vår Norrköpingska tonåring i Arsenal ett halvt dygn senare. Man ska aldrig sluta tro.

annaochkris.jpg

Läs mer

Så svarar Arsenalspelare på hat-tweets

Fotlol 20:30 7 May 2014

Paddy Power må ha gjort extremt tveksam reklam förr...

paddybendtner.jpg

... men denna gången har dom tagit upp ett lite mer intressant spår och gör det befriande roligt: hat-tweets. Vi ser gnället hela tiden, ibland är ju tweetsen kreativt finurliga och tillhör fotbollskulturen, men tyvärr är dom ju ofta bara elaka och tråkiga och sänker det lag man påstår sig älska. Perfekt material att jobba med alltså:

Gillar att dom tar det ett steg längre och i sin tur dissar Rooney och Giroud. Elakhetens fackla får visst aldrig slockna.

Läs mer

Den bästa dagen i Kim Källströms liv

Fotlol 11:23 1 Feb 2014

Ingen av oss därute trodde väl att vi skulle vakna upp till den bästa dagen i Kim Källströms liv i går. Men, det gjorde vi. Kan säga som så att min dag enbart handlade om Kim i går. Inom 5 minuter hann jag bli förbannad över att någon ens orkar sprida ett så pass omöjligt rykte till att förstå att detta var verkligen på väg att hända. Återigen har ett transferfönster lämnat en med en stark overklighetskänsla.

Den här säsongen kom en chans för Arsenal. Chans att vinna något. Managers switchade hit och dit i topplagen och behövde landa i lagen och ligan. Sir Alex hade lämnat sitt Manchester-lag fullt av hål medan Spurs hade köpt på sig alldeles för många. I Arsenal fanns ett hopspelat lag, kontinuitet och en manager som kände sitt lag utan och innan. Bygget hade fallit på plats. Vips så stod Arsenal där och ledde ligan. Det var det sista alla supporters trodde efter den fruktansvärda förlusten mot Aston Villa som inledde säsongen.

Då kan det vara läge att förvalta den chansen, nästa säsong kommer ju troligtvis konkurrenterna att starta starkare. Ett skadetyngt Arsenal med ett fruktansvärt spelschema framför sig hade nog behövt få in ny energi detta transferfönster, alla skrek framför allt efter en striker. 
skarmavbild_2014-02-01_kl._11.09.55.png
Men, nu vill jag att ni inte ställer lånet av Kim Källström mot förhoppningen på att förstärka med en topp-topp-spelare, alternativ striker bakom Giroud eller Draxlerskt framtidsnamn. Det var inte antingen eller. Källström ska ju snarare ta Frimpongs plats i ett halvår. Den klassiska besvikelsen man känner efter ett tomt transferfönster bör inte riktas mot en svensk ny truppspelare, varför inte ta in en proffessionell och genuin Kim i ett halvår? Titta själva på detta gulliga. Förhoppningsvis hittar Wenger sen den perfekta framtidsspelaren att fasa in på Artetas position i sommarföntret.

skarmavbild_2014-02-01_kl._11.13.28.png

Kongo-Kim kommer knappast ta någons plats i startelvan, men just nu är Arsenal extremt skadedrabbade på mittfältet och han kan få spela. Som svensk är det bara att tacka och ta emot, jag menar detta är ren, mysig underhållning:

Lycka till i Arsenal Kim, tänk så blommar du verkligen ut där och får massa speltid, 31 år gammal. Efter Flaminis succé-återkomst gör vi alla bäst i att hålla sinnet vidöppet.

Läs mer

Podolski chattar lite bara

Fotlol 17:28 16 Jan 2014
Läs mer

Walcotts episka segerparad

Fotlol 22:33 4 Jan 2014

Rivalitet, så otroligt roligt ibland. North London-derby-humorn i FA-cupen började starkt:

Arsenal gjorde sen två mål men som vanligt gick folk sönder åt höger och vänster, mest drabbad just nu är strikerpositionen där en kuslig förbannelse vilar och Theo blev utburen på bår, just vid de tillresta Spurs-fansens kurva. Mynt och ramsor som "Let him die" haglade över Theo, som svarade på bästa möjliga sätt. Min favoritspelare här i världen må ha gjort ett och annat både viktigt och fint mål i livet men... detta är det allra mest episka han gjort någonsin: 

Vi tar det igen, hela seger-paraden denna gången.

paraden.gif

Okej vi kör en stillbild också.

skarmavbild_2014-01-04_kl._22.57.32.png

På återseende Tottenham. Tror inte Walcott kommer bli så trevligt behandlad vid nästa möte... Vad hände med pengarna som kastades då?

Jag som trodde Arsene samlade alla mynt som kastas över spelarna på matcherna, rätt in i transferbudgeten. Kan ju vara bra att ha om man ska buda 40 008 pund för Suarez nästa gång.

Läs mer

Silly Season- Wengers ord vs. Wengers ansikte

Fotlol 15:12 3 Jan 2014

Ja, det är igång igen och naturligtvis är det oerhört mycket snack om Arsenal som öppnade den dammiga, rostiga, skrumpna pengapungen härom sistens och köpte Mesut Özil. Det är nya tider nu när Emirates är avbetald och nya sponsoravtal rullar in. 

Giroud kombinerade en liten skada med sjukdom och kunde inte spela härom sistens och den förlorade sonen Nicky Bendtner offrade ett ben för att göra mål för Arsenal under matchen.

bendtnermal1.gif

Man kan tänka sig att det kom som en extra påminnelse om att det månne är dags att investera i en ny anfallare. Så Wenger, blir det Berbatov som ryktet säger?

"Nej vi är inte ens ute på transfermarknaden än."

Okej men Internets grävande gooners har ändå avslöjat gubben efter vinsten mot Cardiff på nyårsdagen. Minen är tillbaka. Ja, den där minen som aldrig ens setts förrän han avslöjade att det kanske skulle komma en stor överraskning dagen efter (Mesut Özil).

minen.jpg

Den där minen! Vem är nu på väg till Arsenal? Måtte inte minen spegla Wengers tankar på en förlängning av Bendtners kontrakt sista dagen i transferfönstret. Jag må tro på Nicky men han är INTE like a new signing värd Mesut-minen.

Läs mer

Veckans bild...er #4 - Arsenals julfest!

Fotlol 16:30 19 Dec 2013

Hej och förlåt för dåligt bloggeri. Som vanligt har jag jobbat mig sönder och samman i december, smed som jag är. Här kommer i alla fall en julhälsning från några av mina killar, så mysigt att lista ut vem som är vem:

1455948_825266367484681_1788605521_n.jpg

1526312_824966584181326_182767075_n.jpg


Måste vara Jack och Theo?

Läs mer

Veckans bild #3

Fotlol 14:30 7 Dec 2013

skarmavbild_2013-12-07_kl._14.28.50.png

Ord överflödiga.

Läs mer

Nu öppnar jag mappen Bendtnerbilder

Fotlol 18:01 25 Nov 2013

Som utlovat kommer dom nu, Bendtnerbilderna jag har på datorn. Jag lägger helt sonika upp rubbet och börjar värdigt med verket med filnamnet "bendtneroriginalbra.jpg", en bild vi har fått njuta av så länge nu och som startar en kavalkad av frisyrer: 

bendtneroriginalbra.jpg

En av mina favoritfaser i Bendtners karriär utanför/på planen är kalsongfasen och då snackar vi inte Beckhamska reklamkampanjer utan ett "spontant" visande av kalsongen Bendtner fick betalt för att visa. NB själv fick pröjsa 900 000 i böter och en matchavstängning för detta upptåg i EM eftersom det var 100% emot UEFAs regler att strutta runt i spelbolagsnamn. Bilderna användes dock av spelbolaget som annons i italienska tidningar sen.

niclas-bendtner-uefa-euro-2012-paddy-power.jpg

Inte direkt enda gången Nicky struttat runt i kalling, det var MYCKET kalling ett tag där. Mycket alkohol med.

bendtner_280_797408a.jpg

bendtner500x397.jpg

Vi fortsätter med lite gott å blandat Bendtner.

bendtner_4.jpg

Bendtner snok har blivit misshandlad här nedanför.. av vem?

bendtner_280x390_423462a_1.jpg

Jodå den gamle odågan Adebayor var ju framme 2008 i Carling Cup-förlusten mot Spurs. Inte särskilt bra stämning i laget vid denna tidpunkt.

bendtneradebayor_468x282.jpg

Gallas drar en loska på Bendtners misshandlade näsa:

bendtnergallas.jpg

Arsenal förlorade matchen med 1-5, på White Heart Lane av alla ställen.

Nu kan man behöva nåt mer lättsamt, visst?

bentner1_532_1448064a.jpg

bendtner-boys-will-be-boys.png

Modern gif: Bendtner träffar stolpen i sin Arsenalcomeback härom månaden. Träffar den med sig själv alltså.

stolpen.gif

Från tidernas begynnelse till dags dato har aldrig en bättre bild än denna blivit till:

nicklas_bendtner.jpg

nicklas-bendtner_3349419.jpg

En bra Bendtnerbild helt enkelt:

nicklas-bendtner-500x447.jpg

Här kommer en bild jag tittar på ibland och påminner mig om när Bendtner sa att han skulle vara bättre än Zlatan tills 2012 med tanke på hans skjutande formkurva. Ja, det blev inte så. Riktigt.

redaktionens-reaktioner-nicklas-bendtner.jpg

När Bendtner la upp detta på twitter så..................... ja det var för mkt för mig att hantera.

bendtner-dogg1.png

Drömskon:

bendtner-pink-boots.jpg

Man vill inte direkt befinna sig på samma vägar som Nicklas :( Det har varit både rattfylla och krockande på sistone.

bendtner_1491168c.jpg

En gång var han dock ung och oförstörd:

nicklas-bendtner-nicklas-bendtner-9133677-352-526.jpg

bendtner-barnet.jpg

Äldre och förstörd:

images_1.jpeg

niklasbendtnerdenmarkvrussiainternational3wchhy_4f43x.jpg

Partydansk:

bendtner23.jpg

Groggvirkedansk:

nicklas-bendtner-nicklas-bendtner-9133676-500-375.jpg

theo-and-bendtner.jpg

Men gubben...

bendtner_1.jpg

Han är ju riktigt aktiv i sociala medier till allas vår glädje. Bendtners instagram, ett enda långt:

skarmavbild_2013-11-09_kl._14.08.41.png

Speciellt varje gång han anklagas för att vara i dålig form, då tittar rutorna fram i rutan.

skarmavbild_2013-11-09_kl._14.15.47.png

Världspressen rapporterar om nyheten att ingen någonsin har köpt en Juventus-Bendtnertröja, Nicky lägger genast upp en bild på ett fan som gosar med en tröja i butik.

skarmavbild_2013-11-09_kl._14.15.10.png

Tänk han vann ju ligan med Juventus sen och la upp denna bild med bildtexten "CHAMPIONS"! En säsong med Juventus, han fick beträda planen 9 ggr och gjorde 0,0 mål. Champion Benny.

skarmavbild_2013-11-09_kl._14.17.30.png

Låt mig presentera nya Bendtner, Amish-hipstern:

skarmavbild_2013-11-09_kl._14.07.31.png

skarmavbild_2013-11-09_kl._14.08.01.png

Så gullig emellanåt, pappa Bendtny.

skarmavbild_2013-11-09_kl._14.07.54.png

Vi är INTE klara än, dags att fasa över till Bendtner-gifar:

bendtner-gift1.gif
"Bättre än Zlatan".

bendtnerliv.gif

Hade glömt denna fantastiska gif med Almunia och Bendtner som tränar lite:

n-bendtner-1-o.gif

Samtidigt, Bendtner är den som har stort nog självförtroende för att inte fatta att han inte kan göra mål på Barca vilket är exakt vad som faktiskt krävs för att i slutändan GÖRA mål mot Barca. Bendtner när han är som bäst:

bendtner-vs-barcelona-o.gif

Inte så lätt att minnas offsideregeln när man inte får spela så ofta:

bendtner-ozil.gif

Snipp snapp snut....

article-1314581-0b514256000005dc-774_468x615.jpg

.... kommer Bendtners tid i Arsenal NÅGONSIN ta slut?

Läs mer

Fotlol

FOTLOL är en 0% objektiv blogg om den fantastiska, magiska, plågsamma sporten fotboll. Läsbar även för den som varken rört boll eller tittat på en gräsmatta.

FOTLOL är oftast besviken, kär, euforisk, besatt, förbannad, eller hatisk, känslor så starka och svåra att de enbart går att behandla med humor.

Här hittar ni Fotlols gamla blogginlägg.
Kontakt: fotlolblogg@gmail.com

FOTLOL på Instagram:

Håll er uppdaterade!

Gilla Nöjesguiden!

Vill du få veta precis allt som händer på nöjesguiden.se? Gilla oss på Facebook!

Gilla