Vad du borde lyssna på: B.J. the Chicago Kid

Amat Levin 14:55 21 May 2012

BJ
Yes! Ramlade över en ny artist häromdagen. Älskar när man gör det. Den här gången upptäckte jag B.J. the Chicago Kid som, efter att ha skrivit för Mary J. Blige, Kanye West och Musiq Soulchild, släppte debutalbumet Pineapple Now-Laters i början av året. Han har tidigare sjungit på låtar av Kendrick Lamar och resten av Black Hippy-gänget och på Pineapple Now-Laters tar han återigen hjälp av Lamar för en av årets hittills bästa låtar.
 Skitsamma att beatet är fantastiskt i sin jazzigt avskalade enkelhet, Kendrick Lamar bjuder på tre fenomenala verser, som kräver att man verkligen lyssnar och tar in orden. Orkar inte hur bra han är. Och resten av albumet? Gillar Marvin Gaye-raderna på Good Luv’n, gitarren på Fly Girl Get ’Em, falsettsången på Aiight, självsäkra The Big Payback och sorgliga I Want You Back.

BJ

Han skriver inte lika intressant som, säg, Frank Ocean, och jag stör mig på att vissa av produktionerna har omoderna trumpaket som för tankarna till Amy Winehouses visserligen väldigt bra, men nio år gamla Frank. Trots det sjunger B.J. the Chicago Kid med tillräcklig inlevelse för att jag ska förlåta diverse små felsteg. Det här är ett av årets bästa överraskningar!

Lyssna här.

Fler blogginlägg från Amat Levin