Skavlan slutar

12:45 20 Apr 2021

Norrbaggen viker in hovarna.

Vi svenskar har fått dras med Skavlan sedan 2009. Men nu är det snart tack och ajöss. Till hösten gör Fredrik Skavlan sin sista säsong av det självbetitlade programmet. 
– Mitt mål som TV-producent har varit att det här unika talkshow-formatet skulle överleva mig som programledare, och tack vare min kollega Carina Bergfeldt ser vi nu att detta är möjligt. Därmed känner jag mig fri att få realisera andra idéer medan arbetsglädjen fortfarande är intakt. Vad det konkret blir, får vi återkomma till, säger Fredrik Skavlan, som hoppas få vara ”lite mer Fredrik, och lite mindre Skavlan”, säger han i ett pressmeddelande.

Lägg märke till att han kallar formatet "unikt". Mycket kan man säga om Skavlan, men att hävda att formatet är unikt är rent befängt. Det är ungefär lika unikt som att lägga ut bilder på oliver på Instagram. SVT uppger hur som helst att det är Fredrik Skavlans eget beslut att sluta.
– Vi har stor förståelse för att Fredrik väljer att avsluta sin sensationellt framgångsrika talkshow efter alla dessa år även om vi gärna hade sett honom kvar i rutan. Vi kan bara tacka honom för tolv fantastiska år med programmet. Skavlan är en succé av sällan skådat slag. Talkshow kan se lätt ut att göra, men tro mig, många har försökt och Fredrik Skavlan har lyckats skapa samtalsmagi på bästa sändningstid år efter år, säger programbeställaren Anton Glanzelius.

Stad: 
Kategori: 
0 Kommentera

Tidskriftspriset 2012

Nöjesguiden är Årets Tidskrift Digitala Medier 2012.

Läs mer

 

Nyhetsbrev

Vill du få Nöjesguidens nyhetsbrev och inbjudningar till våra fester? Anmäl dig här!