Roger Mogert avgår – anklagas för trakasserier

15:49 23 Nov 2017

Den socialdemokratiska toppolitikern lämnar sin tjänst.

På torsdagen tvingades Stockholms stadsbyggnads- och kulturborgarråd Roger Mogert avgå. Enligt finansborgarrådet Karin Wanngård ska han ha utnyttjat sin maktställning för att komma i kontakt med kvinnor. 
– Det handlar om ett utnyttjande av sin maktposition för att få kontakt med kvinnor som har lett till uppvaktanden, naturligtvis med tanken på något mer. Det har varit alkohol inblandat och en utsatthet som inte är acceptabel, säger Karin Wanngård till Dagens Nyheter.
– Det som är min vetskap är att han har använt sig av sin maktposition för att få kontakt med kvinnor. Att uppvakta kvinnor. Hans rörelsemönster är att se till att vara på den plats som kvinnorna är. Gärna i sammanhang där man går ut och tar en öl eller blandar in alkohol. Sedan kan jag inte alla historier, men det är historier där alkohol naturligtvis gör att man känner sig i en utsatt position, säger hon också.

Karin Wanngård säger att hon inte känt till vad som hänt, men uppmanar alla som blivit trakasserade av Roger Mogert att berätta om sina upplevelser.
– Nej, det har jag inte gjort. Jag är oerhört glad för att #metoo-kampanjen har kommit fram. Vi ska ha glasklara rutiner. Det ska finnas fler att prata med. Uppenbarligen har det inte känts så. Jag är oerhört ledsen för de här kvinnornas skull och för att det har inträffat. Så får det inte gå till, att en politiker på det sättet utnyttjar sin makt.

Stad: 
Kategori: 
0 Kommentera

Tidskriftspriset 2012

Nöjesguiden är Årets Tidskrift Digitala Medier 2012.

Läs mer

Nyhetsbrev

Vill du få Nöjesguidens nyhetsbrev och inbjudningar till våra fester? Anmäl dig här!