Här är årets Stay Out West-scener

Redaktion 09:45 30 Jun 2022

Bananpiren tackar för sig, och lämnar plats för några nya spelställen. 

Klubbprogrammet som tar vid nattetid när musiken tystnar i Slottsskogen har länge varit en av Way Out Wests viktigaste beståndsdelar. Vilka klubbar och lokaler som är med brukar variera från år till år och detta år är inget undandag. Nu har festivalen fastslagit vilka sju venues som kommer att vara del av programmet 2022, och det handlar om blandning av klassiker, återvändare och nykomlingar. Noterbart är att det stora scenområdet Bananpiren är borta ur programmet, och istället ersatt av bland annat den splitternya scenen Grand Container belägen i Scandic Göteborg Central. 

Pustervik
Göteborgsklassikern på Järntorget har länge varit en självklar del av Stay Out West. Så även i år. En större samt en mindre scen ryms i det drygt 100 år gamla nöjesetablissemanget. 

Nefertiti
Göteborgs jazzmecka nummer ett har fått en nytändning på senare tid. Även Nefertiti har varit en del av festivalen tidigare och återvänder i år med förnyad energi.

Liseberg
Årets största spelställe utöver Slottsskogen och en efterlängtad återvändare. Den anrika dansbanan Polketten har funnits sedan 1926 och erbjuder möjlighet till dans såväl utomhus som under tak.

Scandic Göteborg Central
Årets officiella festivalhotell huserar Hotell Nöjesguiden under dagtid och förvandlas nattetid till en Stay Out West-scen. Mitt i hotellet hittar du The Grand Container – festivalens enda black box med plats för cirka 1 000 personer i publiken. 

Oceanen
Stigbergstorgets kreativa centrum på andra sidan gatan sett från den klassiska skivbutiken Bengans. Oceanen ger utrymme för kulturyttringar av alla dess slag och är en av stans bästa konsertlokaler för mindre akter. Här kommer du kunna uppleva morgondagens stjärnor. 

Musikens Hus
I hjärtat av Majorna hittar du detta kulturcentrum som innefattar allt från restaurang till konsertscen. Dessutom på gångavstånd från Slottsskogen.

Folkteatern
En av Göteborgs finaste teatrar återvänder som festivalscen. Teaterns scener och foajé är vanligtvis en levande mötesplats för samtal, konserter, poesi, filmkonst med mera. Under Stay Out West är fokuset emellertid helt inställt på konsertupplevelser.

Stad: 
Kategori: 
Se alla artiklar om: 
0 Kommentera

Fler artiklar

Tidskriftspriset 2012

Nöjesguiden är Årets Tidskrift Digitala Medier 2012.

Läs mer

 

Nyhetsbrev

Vill du få Nöjesguidens nyhetsbrev och inbjudningar till våra fester? Anmäl dig här!