New Super Mario Bros Wii

Johan Hallstan 13:15 20 Nov 2009

Det är lätt att på förhand skapa sig en uppfattning om att New Super Mario Bros Wii är DS-spelet fast i ett större format. Skenbart kan det mycket väl vara så. De lätt retrofila tongångarna känner vi igen. Inte minst med grepp inomden Nintendo-specifikt harmlösa estetiken, som att låta fiender och blommorna i periferin dansa i takt med den trallvänliga musiken. Vad som gör New Super Mario Brow Wii till en smått väsensskild upplevelse är flerspelarmöjligheten. Här samarbetar, kivar, saboterar och skrattar fyra spelare tillsammans i vad som inte kan beskrivas som annat än ett litet destillat av  den gamla skolans genuina spelglädje. Visst, ensam blir banorna aningen tomma men att bedöma det här som ett solospel känns ungefär lika begåvat som att bedöma fighting- och sportspel helt efter sina singelplayerlägen. 

Plattform: 
Utvecklare: 
Stad: 

Tidskriftspriset 2012

Nöjesguiden är Årets Tidskrift Digitala Medier 2012.

Läs mer

Fler spelrecensioner

80 Days

 

80-days.jpg

80 Days är en slags interaktiv novell, där du samtalar dig över kontinenter – med målet att varva jorden på under 80 dagar. Huvudkaraktären i Jules Vernes originalsaga, Phileas Fogg, är en sidokaraktär och spelaren styr istället Foggs franske assistent, Jean Passepartout.

 

Gods Will Be Watching

gods-will-be-watching.jpg

Det finns ingen binär, svart/vit, god/ond värld. Verkligheten är mer komplex än så. Det är ett av Gods Will Be Watchings huvudteman. Ett retrodoftande peka och klicka-äventyr (minns ni Monkey Island? Day of the Tentacle?) som utspelar sig i en rad olika fasta scener. Varje scen går ut på att spelaren ska lösa ett problem genom dialog och handling.