Terrenos Vinotek har ett märkligt koncept. Här står vinet helt i fokus, men istället för att servera väldigt många viner på glas har man installerat ett antal vinautomater från vilka gästen själv kan servera sig efter smak. Man köper helt enkelt ett slags betalkort med önskat belopp på. Sedan är det bara att stoppa in det i maskinen, trycka på knappen för önskad vinsort och vips kommer en liten skvätt ur kranen. Det är... skojigt. Men är det bra? Ja, kanske för krögaren. Man har tagit steget så långt att gästen även fyller på sitt vattenglas själv. Det blir en massa spring för mig, medan servisens enda jobb kvarstår i att bära ut mattallrikar och leverera notan. Konceptet hade varit försvarbart om det fanns ett hundratal viner att välja mellan. Så många sorter hade det varit omöjligt att servera på glas, så då hade vinautomater varit ett bra alternativ. Men på Terrenos finns det bara ett tjugotal viner i automaterna. Menyn är ytterst begränsad. Man kan välja mellan ett fåtal sallader samt kombinera dem med vad som benämns som "sideorders", vilket är exempelvis en köttbit, en fisk eller kyckling. Lyckligtvis är salladerna utomordentliga, liksom åtminstone även köttet är. Och att sitta i den lilla trädgården, invid de planterade örterna, på baksidan och äta är väldigt trevligt - om det inte hade varit för de eviga turerna till vin- och vatten-automaterna. Pluspoäng dock för de skojiga larverna som man tack vare spottarna ser krypa omkring i blomjorden.
Stad:
Lokal: