Tycker du att det finns för få krogar med bakbelysta kvadratiska plattor som väggarmatur i stan? Det tycker uppenbarligen London W8 som designat Swoon - den sprillans nya krog som tagit över Q-lounges gamla lokaler. Beigea lädersoffor står dels i linje med ena väggen, dels grupperade i bås. Och lika mycket som vi gäspar åt bakbelysta kvadratiska plattor som väggarmatur, så kan vi inte få nog av bås i alla dess former. Kvadraterna är orangea och så är även en del av fönstren som vetter ut mot gatan, vilket påminner en smula om italienska Goccia på Hamngatan.
Swoon tycker själva att deras meny är svensk-fransk. Så himla franskinspirerat är det inte, utan snarare lite blandat. Pilgrimsmusslorna (136 kr) kommer exempelvis med en vichysoisse (som de stavar "cream vishsois", och som ju namnet till trots, inte är fransk utan amerikansk) och gör sig riktigt bra. Carpaccion (136 kronor) däremot, är skivad istället för bankad, vilket är lite synd. På en så här liten krog borde de kunna kosta på sig några slag med hammaren.
Rådjurssadel brässerad i Pinot noir och blåbär (216 kronor) låter som en bra idé, men är en visuell mardröm när den kommer in på tallriken. En gråblå, svullen bamsekorv flankerad av en briebakelse och potatispuré. Till råga på allt är den stum och trist även för munnen och lägger sig som en kvarnsten i magen.
Vill man äta fisk eller skaldjur anmodas man i menyn att "fråga servicen vad köket har att erbjuda". När vi provar visar det sig att man endast har en halstrad röding att erbjuda. Den visar sig dock vara riktigt bra. Till skillnad från chokladtårtan, bland desserterna, som är så söt att vi storknar. Brödkorgen är det inte så mycket att säga om: det goda gamla hederliga pyramidknäcket, något trist vitt bröd och några mörkare limpskivor. Däremot gillar vi att det serveras sallad innan maten.
Swoons räddning är servicen. Den är glad, chosefri och ambitiös. Det känns som om allt är möjligt att fixa. Viner som egentligen inte ska finnas på glas erbjuds. Man blir nästan sugen på att be om en slagborr eller nåt, vår servitör skulle lätt ordna fram en på fem röda.
Om köket tar några steg i riktning mot servisens ambitioner kommer Swoon att bli en finfin krog. Tills vidare förhåller vi oss avvaktande.