Annakhan, fin-indiern, har nu varit med i drygt ett och ett halvt år, men är fortfarande ensam om att servera indiskt som gourmetmat. Även om maten redan från start var bra, har Annakhans största framgång varit som en bra bar i en snygg lokal. Sedan öppnandet har emellertid menyn förändrats en del.
Numera finns även två tapasuppsättningar att välja mellan. De känns väldigt "meze-frossa på libanesisk krog 2002". In kommer pilgrimsmusslor, samosa, fyllda champinjoner, tonfisktartar, lammkotletter, kyckling tikka och gud vet vad. Allt kompletterat med naanbröd, såser och röror. När alla fat ställts ned finns det inte ens plats för ett cigg-paket på bordet.
Det mesta håller god kvalitet, men många av rätterna är avsedda att ätas varma och kommer inte riktigt till sin rätt såvida man inte vräker i sig maten med en himla fart.
Det som utmärker Annakhan mest är dock inte maten, utan dessvärre servicen, som trots ägarens betygelser inte blivit bättre, utan tvärtom sämre.
En fredagskväll är lokalen inte ens halvfull, men vi har stora svårigheter att få kontakt med någon servitör. Eller rättare sagt: mot slutet av måltiden ser vi ingen servitör alls under en plågsamt lång tid. Och när vi väl skymtar någon har de tunnelseende och rusar iväg, om vi inte hojtar åt dem. Våra vinglas står tomma i tjugo minuter och det är på vippen att vi springer iväg och hämtar vår ishink med flaskan som någon ställt på ett bord ett par meter ifrån oss.
När vi väl har kontakt med någon i personalen är de hjälpsamma och trevliga, men det spelar ingen roll när man känner sig som ett stealthplan. Eller när vi får ögonkontakt med en servitris, hon ler vänligt men frågande tills vi med händerna signalerar att hon ska komma till vårt bord så att vi slipper skrika ut vår beställning.
Det hade varit roligt att komma till Annakhan så här lång tid efter öppnandet och upptäcka att saker och ting börjat fungera, men när det kommer till servicen är det tyvärr precis tvärtom. Våra besök på Annakhan kommer nog även i fortsättningen att vara fokuserade på baren. Även om maten är god, och ibland till och med suverän, är det för mycket meck att ens beställa en kaffe.
Öppet: mån-ons 17.00-01.00, tors-lör 17.00-03.00 (lunch 11.30-14.30).