Podcasts

Dyk in i Boeoes Kaelstigens technouniversumLeo Nathorst-Böös och Tor Rauden Källstigen utgör minimal technoduon Boeoes Kaelstigen. Inför släppet av deras nya album Overcomes Love, Time & Space har de gjort en minipodcast som läggs upp här på nöjesguiden.se.  Vi ringde upp Leo och Tor för att ta reda på allt om podden.

I fyra podcastavsnitt premiärar Boeoes Kaelstigen sitt nya material. De snackar gamla minnen och berättar om tanken bakom låtarna. Podden fungerar som ett kommentarsspår till själva musiken som inte släpps förrän 20 maj.

Hur kom ni fram till det nya formatet?
– Att producera podcasten ligger ju väldigt nära att sitta och producera musik. Det är ett hantverk som vi liksom föll tillbaka på och mysgrejade med. Sedan brukar vi ha mycket idéer kring hur vi vill komplettera våra grejer. Till förra albumet gjorde vi till exempel ett par ”apokalypsstrumpor” som följde med när man köpte det, berättar Leo.

Minipodden om Overcomes Love, Time & Space är alltså ett sätt att kontextualisera musiken. Vad tror ni lyssnarna får ut av det?
– Det blir som ett visum in i Boeoes Kaelstigen-land. När vi pratar om det vi har gjort på ett alldaglig sätt känns det som att vi kommer rätt långt ifrån pressmeddelandets fyrkantiga mall, menar Tor.
Leo fortsätter:
– Här handlar det framförallt om att göra konceptet tillgängligt. Vi vill att det ska bli en rolig upplevelse för lyssnarna, att den ska kännas ”immersive”, som det heter på engelska.

Att experimentera med annat än själva musiken är inget nytt för Boeoes Kaelstigen. Tidigare har de till exempel varit gästredaktörer i P3 och gjort vinjettmusik till podcasten Obiter Dictum. Leo berättar:
– När vi skulle göra P3-grejen beskrev de formatet som ett sommarprogram med mer musik. Vi kände oss lite obekväma med det, så istället pitchade vi in tre idéer till andra format, däribland ett interaktivt quizprogram och det som kom att bli det hyllade P3 Trance.

Overcomes Love, Time & Space – som är inspelat i både Stockholm och Berlin – gästas av bland annat Asha Ali och Name The Pet. På senare tid har Boeoes Kaelstigen dessutom remixat namn som Seinabo Sey och Ansiktet.
– Genom remixerna har vi utforskat större landskap, vilket har varit obekvämt och spännande. Det i sin tur har gett oss idéer till hur vi vill ha skivan och vilka vi vill jobba med på de låtarna, berättar Tor.

Om sådant här, och massa annat, pratar Leo och Tor om i minipodden. Det är en snabb och underhållande väg in i duons tankevärld. Musikreferenserna och kuriosan duggar tätt, samtidigt som ett av årets bästa minimal techno-album vecklar ut sig i bakgrunden.

Varje tisdag fyra veckor i rad publiceras ett nytt avsnitt av Boeoes Kaelpodden. 20 maj släpps det nya albumet.

Ladda ner

episod-1.mp3

Podcast

En gästpodd i fyra delar. Tor och Leo i Boeoes Kaelstigen i en poddserie där varje avsnitt baseras på en eller flera låtar från kommande plattan. Deras andra album – Overcomes Love, Time & Space kommer 20 maj.

Fler avsnitt från Boeoes Kaelpodden

Alla podcasts

Vad blir det för rap?!

VBDFR är en podcast om rap av tre vänner som tillsammans dagligen lyssnat i ungefär 70 år på rap.

The Power Meeting Podcast

Tre killar (Amat Levin (SWE), Jonathan Rollins (US), Peter Smith (SWE)) diskuterar, dissikerar och delger vitt skilda ämnen som slanguttryck, pubertet, åldrande och annat. Ur ett amerikanskt/svenskt/MTV/80's babies-perspektiv – ibland hejdlöst roligt, men alltid intressant – levererar dom quotables samlade runt en mikrofon och en flaska konjak. Finns där poddar finns!

Singelrådet

Singelrådet är podden som värnar om alla singlars bästa. Här tar alla samtalsämnen avstamp i något självupplevt som av någon anledning måste ventileras och sönderanalyseras.

Ni e med oss

Ni är med oss är en av podcast av Mahan, Arjan och Victor. Podcasten gästas av olika inspirerande, kreativa och intressanta människor.

Mord mot mord

Mord Mot Mord är en vanlig snackig podd, fast om mord. Det är lättsamt prat i ett försök att hantera världens allvarligaste ämne.

Konversation

Ett samtal mellan två av vår tids ledande kreativa röster inom konst, teater, litteratur, film, musik och media. I samarbete med Nöjesguiden.

Klassresan

Klassresan är ett intervjuprogram med intressanta gäster som delar med sig av sin klassresa. Lyssnarna får på så sätt nycklar till en större berättelse, den om hur det svenska samhället fungerar och varför vissa lyckas och andra misslyckas.

Hector & Rasmus

Nöjesguidens Göteborgsredaktör Rasmus Blom träffar Hector Apelgren varje vecka för djupsinniga analyser.

Hämndens Timme

Podcast om häxkraft, politik och kultur med Judith Kiros och Mireya Echeverría Quezada. På Nöjesguiden.

Fredagsbus

En gästpodcast i fyra delar.

Dela en flaska

I podcasten Dela en flaska delar Alf Tumble varje månad en flaska vin blint med en krogpersonlighet.

Boeoes Kaelpodden

En gästpodd i fyra delar. Tor och Leo i Boeoes Kaelstigen i en poddserie där varje avsnitt baseras på en eller flera låtar från kommande plattan. Deras andra album – Overcomes Love, Time & Space kommer 20 maj.