_VELFORMA, RÅLEKKER, MEGADEILIG

Brita Zackari 13:24 10 Dec 2011

 I torsdags hängde jag med ett helt råbra gäng i världens mysigaste Emelielägenhet. (brukar inte värdera hem som "mysiga" ursäkta men det här var verkligen MYSIGT - juligt och så). Inga smala gussar-snacket dök upp, det är dock inte så mycket mer att säga om det än det Rebecka redan sagt så jävla bra, men på det temat kommer här den sjukaste utvärderingen av min kropp jag någonsin blivit utsatt för.

Under en förvirrad period i mitt liv bodde jag i Oslo, och jobbade bl a på en hälsokostbutik. Eftersom det var just en förvirrad period vägde jag ganska mycket mer än jag gör nu. En del av det satt på rumpan. (mycket satt också på ryggen, och i fejan. var dock rätt gullig i det)

En av hälsokostbutikens stammisar var en lätt autisktisk, ryggsäcksbärande vuxen som kom in och köpte minst 10 liter sojamjölk åt gången, kanske tre dagar i veckan. Han hade 52 i skor och var alltid anfådd och för varm, en hjärtattack waiting to happen. En dag när han kom förbi var han lite extra konstig, det märktes att han hade något på gång. Han bad att få låna papper och penna, och jag anade oråd och höll mig undan, hjälpte systematiskt alla kunder i butiken före honom, tills det bara var han kvar, väntandes vid kassan med en hög sojamjölk till ett värde av Greklands BNP. Då räckte han fram lappen han skrivit, jag tog motvilligt emot och hann skymta nåt klotter med typisk crazyperson-handstil innan jag vek ihop den och stoppade i fickan med motiveringen att jag skulle läsa ordentligt sen när jag hade tid. Han blev lite frustrerad, men gick efter en stund (bl a efter att ha tömt en liter straight outta tha box).

Geez vad jag var tacksam för min magkänsla, att stora laktosintoleranta ryggsäcksmannen inte stod bredvid när jag läste detta:

Lesson learned: hur äckligt det än är att folk ska utvärdera ens utseende blir det ändå svårt att hålla sig för skratt när dom använder sig av trollspråket norska. 

Fler blogginlägg från Brita Zackari