Bäst klädda (helt subjektivt) på the Met Gala 2014

Brita Zackari 14:05 6 May 2014

Så årets Met Gala gick av stapeln i natt, och jag kan ärligt inte riktigt säga varför en ens ska bry sig om detta event förutom röda mattan, i år med temat White tie and decorations. Sarah Jessica Parker och Anna Wintour var värdar och det var nån invigning och bergis nån välgörenhet eftersom biljetterna kostar 25 000 dollar, men till skillnad från t ex Oscarsgalan och Golden Globe så är det inget roligare som händer inne i byggnaden utan det är mattan som är själva grejen. Men vilken matta sen. 

Jag vet att alla ni undrar vad Beyoncé hade på sig så vi börjar med det och ja, hon var såklart stunning:

Givenchy. Stenar. Flor. Hell. Yes. Stör mig liiite på den där lilla fladdriga underkjolen men den kanske var tvungen att vara där för extra pzazz. Observera även att hon har så sjukt fin färgskala i facet - det där lite bleka och dova med jättemörka läppar och ganska minimalistiska ögon. #flawless

Men nu när vi betat av det vill jag prata om Lake Bell:

Det ni tittar på nu är en människa som alltså skrivit, regisserat och spelat huvudrollen i sin egen film. Samtidigt är hon alltså en sånhär jävla power-dressare. Så mäktig. Filmen, In a world, måste ni såklart se, det är en skitfin hipster-romcom som är tillräckligt smart (läs: genusmedveten) för att en inte ska vilja krypa ur sitt eget skinn, men samtidigt har den där feelgood-stämningen som man vill ha ibland när man kollar på film i mjukisbralla (alltid). Ps. Ja hon är gravid och hej kolla hur hon förutom detta Tommy Hilfiger-genidrag även chefar loss i en byxdress bara sådär.

Älskar dig Olivia Munn. Älskar dig i Newsroom och litegrann för att du varit Joel Kinnamans tjej (dom ryktas ha gjort slut) för det känns som att du är i princip svensk då. Älskar att du går på en sånhär grej med nästan inget smink. Älskar att du valde en så gul klänning (på de här bilderna ser man att klänningen har en lite starkare gul färg, lite mer kanariefågel än smör) som är skitfin mot ditt mörka hår. Och gah det där fyrtiotaliga Hollywood-håret med det där hårspännet. Det här var riktigt bra Olivia Munn, du fick mig nästan att börja gilla Diane von Furstenberg (men ni kommer aldrig se mig i en wrap dress jag lovar).

HEJ EMMA STONE. Många människor (Sarah Jessica Parker, Katie Holmes, Charlize Theron etc snark) valde i går och ofta annars på denna uppskruvade gala stora jättekjolar, Oscar de la Renta-ish, och man tänker att det kanske är så att man bara SKA ha det på Metgala. Men så kommer Emma Stone i sin Thakoon-klänning och visar att less tyg faktiskt is more ibland. Urbra färg till hy och hår. 

Och just när man trodde att man inte orkade med fler övercoola tjejer så kliver Janelle Monae in och ba "tja, har ni några tjurar jag kan fäkta bort?". Ska skaffa mig denna Tadashi Shoji-cape lagom till nästa löneförhandling, tänker att den inger sjukt mycket respekt - nej, vördnad.

Kan vi TALA om Nicole Richie? Jag är tokig i henne? Att hon kör denna häx-look komplett med av magi söndertrasad klänning på sånthär pinne-i-röven-event måste en ju gilla. Hon har lite av en grej med hår på denna gala - 2013 körde hon ett grått som såg lite ut som att hon smitit från frisörstolen med blekmedlet kvar i håret- men jag hoppas att det lila håret är här för att stanna ett tag.

Fågelfjärilar-cape? Ja, tydligen, Florence Welch. Lyckas inte hitta vem som gjort han, klänningen under är iaf Valentino. 

 

Fashionvärldens nya älskling Lupita Nyongo nailade det såklart. Fjädrar OCH stenar (är det "decorations"-delen i temat kanske?) kombinerat med hennes allmänna awesomeness blir helt enkelt inte fel. Skulle kanske skippat pannbandet, inte för att det var fult men för att det tar fokus från hennes face.

Goth-tvillingarna strikes again! Kan det vara Vivienne Westwood här till höger med kritstrecksränder och skjortig stämning fast ändå ball gown? Googlar. Nej det var tydligen vintage Chanel. Aja, snyggt vare i alla fall, Mary Kate (nej jag ser inte skillnad på dom, var tvungen att googla även det). 

Sjöjungfru-alert! Eller en Mystique i X-men halvvägs genom förvandling. Och det säger jag som en bra sak, gillar den här Givenchy-grejen, Naomi Watts. 

Och Riri gjorde väl inte heller någon besviken med sin vita magtröja med poweraxlar och preciiis så lite tyg att hennes under bröst-tatueringar kan anas. 

Apropå helvitt har jag en fråga:

Hur sitter Posh Spices överdel uppe - är det pure pattkraft eller är det tejp inblandat? 

 

Fler blogginlägg från Brita Zackari