Världens bästa låt, vecka 51

Tobias Norström 16:00 18 Dec 2013

Mitt hjärta svajar. Som toppen på en tunn tall mitt i en storm. Det är så mycket som vill ut. Så mycket att världens bästa låt vecka 51 egentligen släpptes redan vecka 50 men sedan dess varit det enda jag fyllt mina öron med. Det är andra spåret på Burial senaste EP, »Rival Dealer«. Låten heter »Hider«, är bland de kortaste och mest bländande Burial gjort. I ett kort tillkännagivande för BBC Radio 6 (lyssna 50 minuter och 20 sekunder in här) berättade Burial att hela släppet är ett slags tonsättning mot mobbning som är tänkt att hjälpa någon att tro på sig själv, att inte vara rädd. Jag behövde det mest av allt i hela världen just då tror jag. Känna takten i kroppen när regnet i »Hider« lägger, när himlen spricker upp en sprakande orgel och ett litet hörlursmirakel lyfter allt. Inte för att jag är mobbad, men likväl för att saker håller på att rasa samman inuti. Därför finns all trygghet i Burial, i toppen på »Hiders« kulmination. Där svajar inget alls längre. 

Fler blogginlägg från Tobias Norström