Trailer Park Tuesday

Tobias Norström 15:20 11 Feb 2014

En YA, en AI och en gymfilm. Det är beståndsdelarna i veckans TPT som tittar närmare på nya stjärnskottet Shailene Woodley och två vandrande gamla skinnväskor till skådespelare.

Den senaste, och sista, trailern till kommande »Divergent« ger oss som ännu inte tagit oss an Veronica Roths young adult-dystopi lite mer kött på benen. Nya stjärnskottet Shailene Woodley spelar Beatrice, en ung divergent med speciella färdigheter som verkar komma väl till pass i upproret mot ett framtida förtryckarsamhälle. Kärleksintresset Four, spelad av Theo James, är inte supergullig vilket kanske medför att filmen kanske inte kommer få toppbetyg av The Onions Peter K. Rosenthal. Men vad gör det egentligen. Jag välkomnar mer revolutionsromantik i spåren efter »The Hunger Games« om så bara för att uppvigla en generation tweens svältfödda på relevant samhällskritik. Color me peppad.

Jag tyckte mycket om »End of Watch«. Den var precis det jag vill ha från en snutfilm: vidrig, välspelad och vemodig. Det känns därför lite deprimerande att se regissören och manusförfattaren David Ayer (även »Training Day«) följa upp med en adrenalinstinn actionrökare ledd av Arnold Schwarzenegger. För »Sabotage« känns mest som »The Shield« spetsad med fler one liners och uppjackad action. Någonstans där ska väl en intrig med en mexikansk drogkartell finnas men i trailern drunknar alla sådana motiv i fjantiga frisyrer och överestetiserade head shots. Alltsammans blir mest en förhandsklassiker på Roffes gym och kosttillskott.

Johnny Depp har spenderat de senaste åren med att spela konstiga pastischer på Johnny Depp. Alltihop började någonstans med de där hiskeliga piratfilmerna och kulminerade i somras med rollen som Tonto i superkalkonen »The Lone Ranger«. »Transcendence« känns på förhand lite som ett försök till upprättelse. En film där Johnny Depp får försöka vara lite mer subtil. I den första trailern känns det ändå rätt misslyckat. Som att detta actiondrama i den artificiella intelligensens tecken mest kommer bli en medioker actionfilm som snabbt förpassas till OK/Q8-backarnas två för 99-erbjudanden.

Fler blogginlägg från Tobias Norström