Trailer Park Tuesday

Tobias Norström 14:42 4 Feb 2014

Det var som bekant Super Bowl i söndags och i reklampauserna trängdes miljarder bilreklamer med små korta fragment ur kommande filmer. Storsnackisarna var givetvis glimtarna från nya trailersarna till »Captain America: The Winter Soldier« och »The Amazing Spider-Man 2« men eftersom vi redan synat massa material ur de filmerna kommer istället här tre andra.

Det var bara två svenskinslag under årets Super Bowl. Dels Ane Bruns »Don’t Leave« i en reklamfilm för Chevrolet och så den svenske kocken i en kort (och tematiskt utformad) spot för den kommande mupparna-filmen. Samtidigt släpptes även en förlängd Super Bowl-spot som fyllts med sköna tweets om filmen. Den finns att se här.

»Family Guy«-skaparen Seth MacFarlane tog Super Bowl-tillfället i akt att översälja. Istället för att visa en trailer för sin nya film »A Million Ways to Die in the West« gjorde han en egen spot med succébjörnen Ted där han pratade om hur trailern var alldeles för grov för att vara okej på bästa sändningstid. Anrättningen avslutades med en hänvisning till filmens hemsida. Den ”riktiga” trailern finns även att se här och visar rätt mycket det man kan förvänta sig av MacFarlane. Lite skratt åt folk som där, lite könshumor och lite rasistskämt.

Michael Bay fläskade på med att visa de första trettio sekunderna med material från den kommande »Transformers«-"rebooten" med Mark Wahlberg i spetsen. Precis som i MacFarlanes fall var allt sig likt. Mycket bilar som gick sönder, många explosioner och många metalliska ljudeffekter. Det lär vara sig likt kvalitetsmässigt när filmens släpps i juli.

Fler blogginlägg från Tobias Norström