Trailer Park Tuesday

Tobias Norström 13:37 26 Nov 2013

Dags för TPT med presidentmord, Vanessa Hudgens och Tarzan på ett plus.

»The Bible« är en av amerikansk tvs största succéer de senaste åren. Mest för att amerikaner älskar sin bibel. Nu kommer filmen där killen som spelade Jesus i »The Bible« repriserar rollen. Den heter »Son of God«, ser ut som en billigt centraleuropeiskt samarbetesprojekt och lär spela in otaliga miljoner på amerikanska biografer. Eller så är det typ the original superhero story i och med att Jesus trollar med fiskar går på vattnet.

I fredags var det femtio år sedan John F. Kennedy mördades i Dallas. Hur profiterar man på det? Om man gör en film om mutanter genom att haka på diverse konspirationsteorier och kasta in en av sina antagonister i mixen. Det är nämligen precis vad den virala marknadsföringen av »X-Men: Days of Future Past« gjort. Under rubriken The Bent Bullet presenterar man teorin att det egentligen var Magneto som var på plats på den gräsiga kullen och styrde om en kula för att träffa den amerikanske presidenten. Osmakligt? Kanske lite. Samtidigt är Kennedymordet sedan länge helt utblottat till populärkulturens nycker. Vad som återstår att se är bara om det överhuvudtaget har något med filmen i fråga att göra, eller om det bara är ett billigt sätt att generera lite buzz.

Vanessa Hudgens har sedan »Highschool Musical«-eran blivit en av de mest intressanta skådespelarna av det unga gardet. Tidigare i år medverkade hon i fantastiska »Spring Breakers« och spelade dessutom en biroll i den smått underskattade Alaska-thrillern »The Frozen Ground«. Nu kommer solskenshistorien »Gimme Shelter« där Hudgens spelar en gravid tonåring som rymmer från sin rätt hemska morsa, spelad av Rosario Dawson. Dessutom följer »Gimme Shelter« en av Hollywoods favoritrecept – vacker skådespelare blir ful för att gå in i rollen – i och med att Hudgens klippte av sig håret och odlade en lagom edgy pojkflicka look. Det kommer säkert gå hem bland de amerikanska kritikerna men jag tror att »Gimme Shelter« kan bli rätt bra i ett större perspektiv. Att den blir rätt stark tobak.

Fler blogginlägg från Tobias Norström