Trailer Park Tuesday

Tobias Norström 14:45 12 Nov 2013

I veckans TPT: Två remakes, en med ny Robocock, en med Josh Brolin, dessutom lite härliga sportlögner med Lance Armstrong. Enjoy!

Den här nya trailern till remaken av »Robocop« stakar egentligen mest ut lite riktning för filmens handling. Vi ser Joel Kinnaman explodera och Sam L Jackson som karismatisk företagsledare prata om att USA är robofobiskt. Allt är väldigt uppjackat och känslan av att den här filmen påminner om fjolårets remake av »Total Recall« är ännu starkare. Alltså att all den bisarra humor som fanns i originalet tvättats bort till förmån för lite adrenalinstinn action. Jag tror på flopp.

»The Armstrong Lie« visas just nu på Stockholm Filmfestival och verkar vara en rätt typisk Alex Gibney-dokumentär. Med andra ord en dokumentär där regissörens röst driver berättelsen framåt, här främst genom hur Lance Armstrong ljugit för Gibney under en tid när de gjorde en dokumentär tillsammans. Resultatet verkar vara en ganska tät och dramatisk inblick i Lance Armstrongs härskartekniker och rackarspel. Ett rätt spännande upplägg med tanke på att problemet som skildras är det absolut vanligaste inom cykelsport.

Spike Lees remake av koreanska »Oldboy« känns på papperet otroligt omotiverad. Det är ett intryck som till stor del även består efter att man sett filmens första trailer. Josh Brolin spelar snubben som blir instängd i ett rum i en herrans massa år för att sedan släppas ut och kicka arsle. I USA har regissören redan bråkat en del med filmstudion om klippning efter att Lee levererat en tretimmarsversion – en hel timme längre än originalet. Versionen som går upp på bio i början av nästa år landar istället på 104 minuter. Det är alltså 76 minuter bortklippt material och resultatet kan bli den största diffen mellan bioversion och directors cut, kanske någonsin?

Fler blogginlägg från Tobias Norström