Tre fall blir en spaning: de vita kändismännen som avsäger sig kändisskapet

Parisa Amiri 10:34 24 Feb 2014

Jag har den senaste tiden trakasserat min ständigt minskande umgängeskrets med det som inte kan kallas annat än ett fattigt försök till en spaning. Jag tror att mediernas standardiserade skandaliseringsoffer har börjat ändra form. Tidigare var Lindsay Lohans missbruk, Britney Spears förfall och Paris Hiltons troslöshet blaskornas favoriter att förfölja, förlöjliga och förtala. Visst blåser man upp varje uppseendeväckande detalj från Mileys Bangerz-turné och mobbar Kim Kardashian på daglig basis men en ny aktör har ofrivilligt simmat in i terrormediernas sikte. 

Den vite, kränkte, kände mannen. 

Som alla har gjort en Amanda Bynes och bestämt att nu är jag inte känd längre. 

1. Justin Bieber, eller som han nu heter, Bizzle. 

Äggade grannhus, misstänkt dragracing i Miami, umgänge med instagramkändisar, läckta sms-konversationer med exet Gomez, röda ögonvitor, ett "lean"-beroende och bar överkropp och solglasögon i vip-hörnan. Flickfavoriten "pensionerade" sig förra året och har sen dess gjort vad vem som helst med absolut ingenting att göra och en absurd förmögenhet hade gjort. Och vad en person som vill lämnas ifred absolut inte ska göra. 

Ser dock umgänget med Diddy och Rick Ross som ett step up. Om det vore Riff Raff däremot.

2. Shia LaBeouf.

Som ett barn medtvingat till dagis dök han upp motvilligt på Nymphomaniac-premiären, pga kontraktsbunden. Kommer att tänka på den viktigaste läxan i Entourage, "You're paid to promote, not to act". 

Utskällda, tydligen plagierade, konstprojekt, märkliga uttalanden, intervjusvar helt i metaforer och skywriting. Vi misstänker att det hela mynnar ut i en uppföljare till Joaquin Phoenix luddiga projekt, I'm still here 2. Skämt på Transfomers och hans senaste år saknas, men efterlyses. 

3. Alec Baldwin.

Bästa sättet att simma ut ur bild? Proklamera det på New York Magazines omslag. 

"Do I regret screaming at some guy who practically clipped my kid in the head with the lens of a camera? Yeah, I probably do, because it’s only caused me problems."

I helgens "Good-bye, Public Life" beskriver Baldwin hur lätt en förvanskad mediebild kan skapas och spridas, varför det sket sig med MSNBC, när han kallade Anderson Cooper "toxic little queen" (!), den senaste kontroversen där han anklagas för att ha sagt "faggot" till en fotograf, bråket med ovan nämnde Shia LaBeouf på inspelning och att Manhattan har blivit nya Beverly Hills. 

"Now I loathe and despise the media in a way I did not think possible. I used to engage with the media knowing that some of it would be adversarial, but now it’s superfluous at best and toxic at its worst."

Baldwin är så långt ifrån den bortskämda barnstjärna vi avhandlade på punkt ett och två som man kan komma, det ska han ha, och är det enda fallet i vår trestegsraket som väcker både medkänsla och litelite uppgivenhet över det nuvarande medieklimatet. 

Vill avsluta det här med RIP? RIP. 

Fler blogginlägg från Parisa Amiri