Det här inlägget skulle jag ha publicerat typ på juldagen men orkante

Maja Bredberg 14:54 30 Dec 2011

Jul firas i min familj. Och detta påstående stämmer. Med disclaimern att vi kanske firar med lite olika intensitet och uppstyrdhet. Eftersom jag fostrat en baws till unge bestämde han att vi skulle fira detta års julafton på landet. "Landet" har jag skrivit om tidigare här, när vi fick dödsbud för någon sommar sedan. It's the truth right thurr. Stället är...  en upplevelse. Speciellt när man trycker ihop många gånger fler människor än vad som enligt de fysiska lagarna borde vara möjligt att få plats i stugan, tillsammans med en tanig, vind och sned julgran och övrigt sk julfirade. Tar ju en del plats. Här är lite bilder eller bevisbördan eller vad man nu vill kalla det.


På ICA Gubben i Stallarholmen hittade jag julkort som verkligen spred den glada julstämningen. Köpte givetvis.

 
Jag och Karlsson var utvalda på det viset att vi var mest poppis av alla där. Detta manifesterades som starkast iom att vi både fick varsin julapelsin som Malcolm och noel hade gjort. Älskar julen och allt medföljande barnarbete!


Tillvaron på landet går mestadels ut på att hitta ett rofyllt litet hörn där man kan få vara ifred från alla de andra. Dokumenterade detta min enda gyllene stund.


Vi öppnade julklappar och så där. Här är min son i sin nya oljerock, samt uppvisande av hur man gör den förvånande julklappsminen och hans numera trademarkade frisyr från No Country For Old Men.

 

Sedan åt vi en hel del julmat. Efter det kollapsade jag proppmätt och utmattad på några jädra madrasser i ett litet rum, oklart vilket då alla är pyttesmå, men aja.

Vi upptäckte att min son har blivit så pass stor nu att jag kan ha på mig hans jacka. Och även att jag själv under tiden hunnit bli så gammal att jag numera går runt i nattskjortan hela dagen. OCH mjukisbyxor pga är bekväm för egen del, obekväm för majoriteten av alla andra här i världen. En annan upptäckt: tre älgar precis bakom mig på gräsmattan. Fast det fotade vi visst inte så det får ni ju föreställa er istället.


 Sedan kom en storm och drog ner en tall rakt i gäststugans tak. GOD JUL.

Fler blogginlägg från Maja Bredberg