Nu är inte ens ”nej” ett nej längre

Amat Levin 13:45 10 Jan 2014

Nu har det kommit ännu en våldtäktsdom som visar att något är riktigt fel på det svenska rättssystemet, hur lagen om våldtäkt är utformad eller hur det svenska rättsystemet väljer att tolka den. Kanske är det fel på alla tre.

Metro skriver idag om en kvinna som träffade en kompis till en kompis på ett uteställe. Hon följde med mannen hem, de började hångla, men sen markerade hon att hon inte ville att hånglet skulle leda till sex. Men trots att hon skrek ”nej” så ”att hon till slut svullnade upp i halsen” tvingade sig mannen på henne ändå.

”När hon därefter började skrika höll han för hennes mun och näsa så att hon inte kunde andas. Kvinnan berättar i förhör om hur hon tvingades till både analt och oralt samlag samtidigt som han höll fast henne och slog henne med bland annat en örfil.”

Mannen frias nu alltså i Lunds tingsrätt för att rätten inte anser att han hade uppsåt att våldta henne. I mannens egna ord:

”’Hon stönade fram tunna och lätta nej. Sättet hon sa nej på nu var väldigt bekant för mig som en del av sexet, jag kände igen det från andra tjejer’, säger han i förhör och tillägger att det var väldigt tydligt för honom att hon ville ha dominanssex.” (Med tanke på mannens uppenbart bristande förmåga att tolka signaler gör det här att han framstår som en serievåldtäktsman.)

Så kvinnan sa/skrek nej, men eftersom mannen trodde att ”nej” betydde ”ja” är det lugnt. Så vad säger tingsrätten om huruvida mannen genom våld och tvång har haft sex med kvinnan eller inte?

”Rätten anser att det rent objektivt är bevisat att 27-åringen med våld tvingat kvinnan till sex.”

Wow. Så nu är det fritt fram att förgripa sig på kvinnor och sedan hänvisa till att man trodde att ”de ville ha dominantsex”? Vad förväntas kvinnor göra om inte ens ett ”nej” räcker längre? Ta till våld själva? Är det sånt som behövs för att en man ska förstå att en kvinna inte vill? Sjuka jävla värld. 

----------

Hannapee har också reagerat på det här

Fler blogginlägg från Amat Levin