"Tagga" nyår

Frans Strandberg 13:01 31 Dec 2010

Ja jag ämnar att fira nyår själv i år. Det går ju också bra. I mean, det är ändå bara en kväll. Vad tror ni kommer hända, really? Och mamma och pappa är ju hemma. Lagar hasselbackspotatis och fläskfilé (potatisgratäng har ju blivit så white trash).

Jag har köpt en jätteburk skagenröra från Lidl (det var rea, kort bäst före-datum på den) som jag ska äta upp helt själv medans jag kollar på "Tilde de Paula firar nyår" på TV4.

Liksom, vad var alternativet till det här? Min bästa vän är bortrest, mina tjejkompisar skulle på någon fest och man bara "eeeeeeeh nej tack". Och eftersom jag får aids av typ spontana sammankomster så skulle jag hellre dö än crasha någon jävla FEST last minute. Jag saknar ord för hur avlägset det känns.

Det går utmärkt att vara själv på nyår när man är 17. Enda nackdelen är att folk uppfattar en som totally misslyckad och värsta freaket. Det är klart att det hade varit trevligt att vara med någon annan ikväll, men eftersom alla ändå bara vill "festa" ikväll så släppte jag liksom den tanken a long time ago och kopplade bort alla andra förutom mig själv i mina planer.

Ingen jag känner vill sitta här och vara nykter och spela spel med mig, så då gör jag det själv istället. Vad är det värsta som kan hända? Och det bästa av allt är att jag inte kommer kunna ångra mig. Jag kommer ju inte direkt sitta ikväll och tänka "fan, jag vill gå på fezt juuuu". Ju mer jag tänker på det här, desto bättre känns det. Det är ju ni som går på fezt som kommer ångra er, för let's be honest, det finns ju alltid någon BÄTTRE fest ni kunde ha gått på istället för den ni faktiskt råkade hamna på. Sen så kommer ni typ inte kunna släppa det förrän nästa nyår då samma scenario återkommer. Nyår lär ju knappast bli bättre ju äldre man blir, #pubertalvisdom.

Fler blogginlägg från Frans Strandberg