Alternativ midsommar

Damon Rasti 17:53 23 Jun 2011

 För några år sen jobbade jag och en gammal flickvän på ett härbärge för hemlösa på Kammakargatan, på julafton. Det var en intressant om än skrämmande upplevelse. Denna midsommarafton ska jag på initiativ av min gode vän Gloria, hjälpa till att dela ut tårtor och bakelser, som vi och vänner ska baka, på ett akutboende för våldutsatta kvinnor. Efter lite diskussioner föreslog jag att vi kunde hämta bullar och bakverk på caféer som ändå ska slänga det, och dela ut även på härbärgen för hemlösa. 

Så nu har jag skakat fram en bil och på Twitter och Facebook bett om tips på caféer vi kan åka förbi imorgon. Jag har redan idag varit på två caféer och hämtat grejer, och det verkar som att det blir en hel del goodies som vi kan dela ut.

Tydligen är det fler som gör sånt här under julen, så det var välkommmet nu under midsommar då de flesta är på landet och skärgården. Mitt stora dilemma som gottegris nu är att ge fan i att röra bakelserna som ligger i min kyl. Kan inte tänka mig många saker som är lägre än att äta mat som ska till hemlösa, så även om jag känner mig som en sockerkåt 6-åring så skulle jag skämmas för mycket om jag gjorde det. Men ser fram emot morgondagen, hoppas att de uppskattar detta. Ska också följa upp detta inlägg med lite redovisning och länkar till alla caféer som bidrog.

Har ni något sista minuten-tips på caféer, eller boenden man kan åka till, kan ni skriva det i kommentarerna. Tack!

Fler blogginlägg från Damon Rasti