Liten guide till SNLs senaste tillskott

Tobias Norström 10:51 8 Jan 2014

Igår stod det klart att Sasheer Zamata är klar för casten av »Saturday Night Live«. Hon blir därmed den första afroamerikanska kvinnan i SNLs startelva sedan Maya Rudolph slutade 2007, och framförallt efter att SNLs andlige ledare, Lorne Michaels, fått utstå en mindre skitstorm av kritik för att programmet endast anställde vita personer vid säsongsstarten i höstas. Ett problem man i programmet, på karaktäristiskt vis, även raljerade runt när Kerry Washington var host i november.

Men så vem är Sasheer Zamata? Vill man bilda sig en snabb uppfattning och kanske erinra sig lite vad man känner igen henne från rekommenderas det här lilla kollaget med utdrag från bland annat fantastiska »Inside Amy Schumer«.

Zamata har även massor av eget skrivet material. Hon är med i och har gjort sketcher för Upright Citizens Brigade, matlagningsprogramsspoofs och en jävla massa stand-up.

Hennes största guldstjärna på CV:et är dock webbserien »Pursuit of Sexiness« där hon och Nicole Byer spelar två tjejer i jakt på kärleken. Det är lite som en skruvad sketchversion av »Girls« spetsad med lite mer långfinger mot samtiden. Serien rankades dessutom som en av fjolårets tio bästa webbserier av Variety.

Sasheer Zamata begår SNL-debut den 18 januari.

Fler blogginlägg från Tobias Norström