Kanye West

Betyg: Kanye på Breakfast Club

Rebecka 23:21 20 Feb 2015

Såååå, vilken vecka för morgonshowen Breakfast Club, va. Först kommer Amber Rose förbi och säger att Tygas relation med Kylie Jenner är olämplig, sedan kommer Tyga förbi och påstår att han och Kylie bara är vänner, och nu, imorse dök självaste Kanye upp och bekräftar relationen more or less + en massa andra saker som jag tänkte att vi skulle gå in på nu.

Såhär känner jag för för Kanye: underbar musiker och artist men som ett jävla bingolotto i intervjuer. Ibland säger han något genomtänkt, sant och fullständigt kristallklart, men ganska ofta snackar han otroligt mycket skit. Det känns också ofta som att han är på rätt bana men hela tiden hamnar lite lite snett? Jag vill liksom gå in och hjälpa honom formulera sina tankar bättre. Jag VET att det är oerhört nedlåtande av mig.

Jag har speciellt svårt för när han pratar om kvinnor, eftersom han tyvärr är sexist deluxe. Men det är alltid roligt att läsa och höra hans åsikter och tankar, och framförallt blir det något speciellt när de inte bara finns redaktörade och nedskrivna i text utan framförs live i radio med skratt, ansiktsuttryck och allt som imorse.

Han var på ett märkligt humör, som att han sovit på riktigt goda sömntabletter och fortfarande var lite snurrig. Han är lågmäld och fnissar mycket och verkar rätt trollig, jag tycker inte det ens går att avgöra vad som är bus och vad som är allvar? Hursom, let's get down to it! Han snackade i en timma och jag utelämnar typ allt som inte rör the ladies:

Fantastiskt citat: "I’m really working on tryin to make a sexier Ugg,”

Kul info: Han tycker Becks album verkar bra, och hörde det för första gången när han var ute och åt med Taylor Swift.

Fantastiskt citat 2: Breakfast Club säger "I felt bad for him" angående utspelet mot Beck under Grammys. Kanye säger "No I felt good for him!!!" .

Om Kims kropp: När programledarna frågar honom om hur de tänkte med Kims Paper Mag-omslag (det glansiga med rumpan och champagne) går Kanye in i ett resonemang som i princip mynnar ut i att det gjordes för att normalisera Kims kroppsform, som han menar är "new and different", genom att sätta den i en artsy kontext, för att i framtiden underlätta för dottern Nori som kanske får samma form som Kim.

"I’m gonna be fighting for that shape to be considered the highest of class. Or at least equal to a skinny model."

Mina tankar: Att kalla Kims fysik "new and different" är ju bara beyooond. Det finns en massa intressanta saker att säga om kroppar, mode och konst, klass och färg, men Kanye lyckas aldrig lyfta resonemanget från Kim utan fastnar hela tiden i henne som banbrytare, som den första kvinnan. Jag antar att det betyder att han älskar henne lika mycket som sig själv och verkligen har införlivat henne i sitt ego. Att han filosoferar om sin toddlers framtida fysik känns... olustigt. 

"Her power is in her body, is in her nudity."
"What happens when she gets older, though?" 
”She gon always have that body.”

Man bara haha, jaaa, pga plastikkirurger, absolut, men…Om Amber: "It’s hard for a woman to want to be with a man who’s been with Amber Rose", "I had to take 30 showers before I got with Kim."

Mina tankar: Asså duuuude. Jag fattar att du vill försvara Kim och att du blir förbannad när ditt ex kallar henne hora på twitter, men detta är för lågt. Att insinuera att Amber är äcklig pga? Ja, vad? Både Amber och Kim är personer som tjänar pengar på att vara snygga och avklädda, vari ligger skillnaden om det är den biten som åsyftas? Han stod dessutom och lipade världen över efter att det tog slut med Amber, under det som Pete Rosenberg kallar "Kanye West National Crying Tour", så det är ännu löjligare att låtsas som att hon inte betytt något för honom. Mer icky icky poo: att Amber denna vecka haft två ex som kallat henne äcklig offentligt. Det ser ej bra ut, killar. 

Om Tyga och Kylie: "I think he got in early". 

Mina tankar: Här bekräftar Kanye för det första att den relation som Tyga ljög om bara nån dag tidigare de facto existerar. Han låter också påskina att Tyga är smart som haffat tjejen tidigt. Varför får han inga motfrågor på det? Varför är det bra att get in early när tjejen fortfarande bara är tonåring? Gross, Kanye.

När de frågar om Kim och Beyoncé kommer överens: "When Beyoncé works on her album she has pictures of Kim on the wall, because Kim represents powerful women."

Mina tankar: Asså hahaha, troll deluxe! Jag kan såklart inte bevisa något men det här är NOLL procent sant. Riktigt kul bus dock. Vinnare av hela detta debacle: Charlamagne och Kris Jenner.

Förlorare: Amber Rose.

Borde förlorat: Tyga, Kanye, Kris Jenner.

Här finns hela intervjun:

Läs mer

Betyg: Amber Rose vs Khloe Kardashian

Rebecka 22:59 17 Feb 2015

Ni vet den där känslan man får ibland, av att vara 100% närvarande i nuet och där det händer? För många av oss infann den sig igår kväll när Khloe Kardashian gick efter Amber Rose på twitter efter att Amber i en intervju med amerikanska radiokanalen Hot 97 sagt att hon inte är positiv inför Kylie Jenner och Tygas relation. 

Amber är alltså 1. Kanyes ex 2. god vän med Blacc Chyna, den vuxna kvinna som är Tygas ex plus mamma till hans barn. Khloe är syster till både Kylie Jenner och Kim Kardashian, ingift familj med Kanye och vän med Tyga. Kim brukade vara vän med Blacc Chyna före hela Tyga/Kylie-situationen. Enligt Amber skickade Kim nakenbilder till Kanye när han dejtade Amber.

Ja ni förstår, det här handlade inte alls bara om Ambers kommentarer kring Tygas "vänskap" med den mycket yngre Kylie. Hursomhelst ledde allt detta till en jävla soppa där den som borde diskuterats dvs Tyga helt flög under radarn, och istället blev det pajkastningsfest mellan två goa damer. Triiiist, tycker jag, även om det var otroligt spännande där ett tag. (Recap finns här necolebitchie.com)

Jag uppskattar personligen verkligen en välformulerad och välriktad förolämpning när det passar, men här höll samtliga inblandade generellt en mycket låg nivå. Det är också tragiskt att se vad folk räknar som en riktigt bra burn, för this is not:Vinnare: Patriarkatet, gratulerar, well played som vanligt.

Höjdpunkt: Spännande att en massa ex kröp ur sina bon och likeade och följde loss på insta och twitter, se: Alexis Phifer, Blacc Chyna, Reggie Bush.

Det sämsta: Ingen kan lämna med stolheten i behåll och ju längre det pågick desto sämre kvalitet blev det på replikerna. Det vanliga missförståndet att ”shade” är samma sak som att rakt ut förolämpa någon. Det är det inte. Det går inte att ropa shade när någon öppet kallas hora. 

Sämsta person: Jonathan Cheban, ogräs till människa vars enda uppgift är att göra Kardashians dirty work.

Frågetecken: Varför ta bort tweets när du vet att femtusen pers redan screenshottat allt du skrivit?

 

Läs mer

Gubbys 2015

Rebecka 13:59 9 Feb 2015
Se alla artiklar om: 

Ända sedan 2009 känns det som att all fokus i galarapporteringen cirkulerar kring vad Kanye och Taylor Swift gör, så även nu, dagen efter den amerikanska Grammygalan. Det roligaste med den här typen av tillställningar är dock alla framträdanden. Här har artisterna en chans att göra något riktigt spektakulärt, inför en publik som kanske aldrig sett dem framträda förr. Så varför är alla uppträdanden så otroligt tråkiga? VARFÖR är det så mycket gubbar på scen tillsammans med unga poptjejer, och varför sjunger de svingamla låtar? USA... Jag trodde mer om dig.

Att Lady Gaga och Tony Bennett 1. gjorde ett astråkigt album ihop, 2. fick en Grammy för det 3. uppträdde med en av de tråkiga gamla låtarna från albumet är svårsmält, men jag tror fortfarande att Gaga krisar och är villig att ha visst överseende. Men Jessie J intar scenen tillsammans med farfar Tom Jones och framför en djupt obehaglig version av You've lost that loving feeling och on top of it all: min favorit i världen Rihanna står på scen med Paul McCartney. Deras låt är ny vilket i sammanhanget är ett plus, men rent estetiskt vill jag mena att Sir Paul förstör framträdandet där han står och plinkar och mimar och rockar med röven. 

Tycker också att det känns märkligt att fira av 2014, som på alla sätt varit kvinnornas år inom musiken, med att bjuda upp gubbarna från det gamla gardet. Fattar framförallt inte eftersom det rent musikaliskt inte går att legitimera, det låter ju skit i två av tre fall och gudarna ska veta att roligare oväntade framträdanden hade gått att hitta.

- Vill även mena att Ed Sheeran, bless his heart, hade varit bakgrundssångerska/låtskrivare gömd i en studio någonstans om han varit kvinna. 

- Sias grej med att gömma ansiktet är riktigt old och Chandelier borde vunnit årets låt. 

Ett annat fasansfullt framträdande med Jessie J och Tom Jones *ryser*

Läs mer

RIHANNA GÖR SAKER

Rebecka 16:44 30 Jan 2015

Riri dyker upp som modell i senaste numret av magasinet i-D. Ryktas om att hon dyker upp under Katy Perrys Super Bowlshow, och att hon framträder på amerikanska grammis med Kanye West och Paul McCartney. R8... verkar ingen veta så mycket om ännu :( 

Den här bilden!! 

Glad fredag önskar jag och min favoritmodell.

Läs mer

LYSSNA: ForFiveSeconds -Rihanna, Kanye West, en från ålderdomshemmet

Rebecka 19:28 26 Jan 2015

Vet inte exakt vad klockan var i USA när Rihanna, Kanye och Paul McCartney släppte ForFiveSeconds men här var det söndagsmorgon och det känns spontant som världens sämsta dag att släppa något på?

Min första tanke när jag såg omslagsbilden var... Bråvalla och JC presenterar sommarens festivalkollektion. Riktigt tråkig bild. Svartvitt fotografi och jeans? Snooze.

Låten i sig är inget som jag faller direkt för, men den är absolut hittig, den sätter sig ganska fort även om det inte är såhär jag helst hör Riri. Dessutom är det något som verkligen provocerar mig med McCartneys medverkan. Låt gamla kanoniserade legender falla i glömska!! Blir noll procent upphetsad, men kan inte riktigt skriva varför utan att bli väldigt psykologiserande och DET SKA VI UNDVIKA! 

Anyway, det känns lite oklart vad för projekt den ForFiveSeconds tillhör, Rihanna ska släppa/medverka på, vad jag förstår, två album i år. Ett "eget" och ett med musik till filmen Home. Sen vet jag inte heller om de här McCartneygrejerna är något helt eget? Hoppas ändå att det är det. Nu vill jag höra hela låtar till de snippets hon postade på insta i höstas. Ain't none of this shit promised, ain't none of it promised... 

Läs mer

THE DIVA

Rebecka 13:36 6 May 2014

Beyonce, Jay Z, Rihanna och Kanye får omslagen på EBONYs sommarspecial, med varsitt svartvitt foto och en stor titel. Jag hoppas att intervjuerna kommer upp på hemsidan för jag älskar alla fyra innerligt, även om Rihanna är den jag helst skulle spendera en helg med, hon är så jävla rolig. Jay... jag skulle bli så kär om jag träffade honom, han är så otroooligt charmig. Beyoncé... skulle vilja hänga efter henne en vecka och ba se hur hennes dagar ser ut. Kanye... skulle vilja läsa hans sms, kanske inte dem till Kim dock + har redan sett hans dick pics precis som alla andra i världen. Han är en fantastisk musiker men fotograf... verkligen sådär.

En grej bara; tycker att det känns sa lamt och tråkigt att ge Beyoncé "THE DIVA". Jag vet att det är en komplimang men visst känns det så uttjatat och intetsägande? Roligare om Kanye hade fått vara "THE DIVA".

2014 är "diva" bland annat en menskopp och en portal där uppsatser laddas upp men jag vet inte om det känns så spännande att kalla Beyoncé det, även om hon själv gillar det.

Förslag: THE ARTIST, THE UNICORN, THE FORCE.

Läs mer

Håll er uppdaterade!

Gilla Nöjesguiden!

Vill du få veta precis allt som händer på nöjesguiden.se? Gilla oss på Facebook!

Gilla