Viktigt meddelande till alla gubbar

Nanna Johansson 19:03 11 Aug 2013

Viktigt meddelande till alla gubbar:

Ni är vackra som ni är.

Jag vet att det är svårt att tro, när ni dagligen översköljs av bilder på mycket sötare gubbar. Gubbar med persikomjuk hy, bländande leenden, fasta käklinjer... Gubbar som får er att känna er som oformliga klumpar av risgrynsgröt.

Men tänk då på att gubbarna ni jämför er med inte alls är lika perfekta i verkligheten. I själva verket handlar det om en liten grej som kallas "retuschering". Med hjälp av datorprogrammet Photoshop kan man få den mest cigarettgrå gubbe att se ut som om han just stigit upp ur ungdomens källa. Kolla bara:

Det är häpnadsväckande vad man kan göra med teknikens hjälp, eller hur ;-)

Ett annat stort problem, särskilt bland yngre gubbar, är att ni ofta jämför er med gubbliknande dockor, till exempel Mr. Potato Head. Men det kan inte nog poängteras att hans kroppsform är ett ouppnåeligt ideal, en anatomisk omöjlighet. Tror ni mig inte? Titta då hur det skulle se ut om en RIKTIG gubbe hade Mr. Potato Heads proportioner:

Inte så lyckat, eller hur :-P

Det finns en enkel förklaring till ert dåliga självförtroende och den stavas M-A-R-K-N-A-D-E-N. Gubbskönhetsindustrin tjänar varje år mångmiljardbelopp på era komplex! För om ni inte var missnöjda med era kroppar, vem skulle då köpa alla gubbunderkläder, gubbfoundations och gubbdietshakes? Nä, just det :-D

Slutligen vill jag bara säga att vi är många kvinnor som faktiskt föredrar NATURLIGA gubbar. Som tycker att gubbar är som sötast på morgonen, när håret är lite rufsigt och kindpåsarna inte riktigt hittat sin form än. Visst kan vi också tycka att "Hollywood-gubbar" och "porr-gubbar" är ursnygga, men det är trots allt VANLIGA gubbar vi vill spendera våra vardagar med.

Så, nästa gång du känner dig som en enda stor vandrande leverfläck – ställ dig framför spegeln och upprepa dessa stärkande ord:

Lycka till ;-D

Fler blogginlägg från Nanna Johansson