Jag är Hugo Rask

Nanna Johansson 02:55 25 Oct 2014

Jag är Roy Andersson. Det är jag som är Hugo Rask i Lena Anderssons roman "Egenmäktigt förfarande". Det är dags att ta bladet från munnen, för jag tror att jag talar för alla killar som bara vill Skapa när jag säger:

Måste Lena Andersson vara så brudig? Alltså seriöst, måste hon vara så krävande, kvävande? Herregud, jag har väl annat att göra än att vara en "royboy" åt alla kvinnor som springer efter mig. Jag gör Stor Film. Min nya heter "En duva satt på en gren och funderade på tillvaron". (Undertitel som inte fick plats: "Sen kom en tjejduva och störde honom med kärleks-SMS".)

Fler exempel på Spännande Saker jag gör: 1) Tänker Avancerade Tankar. 2) Dricker lite vin i ateljén. 3) Äter franska delikatesser. Dagsfärska baguetter som jag slukar i en enda tugga. Mörsar in dem på tvären tills ansiktet liknar en rugbyboll. Ja, vadå då? Vi killar håller på med sådana saker. Det enda vi inte håller på med är känslor (eller som jag så skämtsamt brukar kalla dem: "menslor").

Har jag förresten sagt att min nya film heter "En duva satt på en gren och funderade på tillvaron, och hux flux kom Lena Andersson och beskrev hans geni i en roman"?

Nej, jag är inte intresserad av att läsa den där boken, "Allsmäktig filmskapare" eller vad den nu hette. Den lockar mig inte! Dessutom har jag så god fantasi att jag utan problem kan föreställa mig vad det står: "Där låg han, stark som ett sjölejon, vacker som en renässansmålning i morgonljus, et c." Men det var kul för henne att hon fick Augustpriset. Duktigt! Fast vi får inte glömma vem priset är uppkallat efter. Tror du att den killen svarade på SMS inom loppet av en timme? Nä, just det. Lite får man faktiskt offra för Konsten (t ex tjejer). Det fattar hon ju egentligen, Lena. När hon är analytiska Lena och inte buhuhu!-drömprinsen-vill-inte-bli-ihop-med-mig-Lena. 

Fan att alla brudar alltid blir kära i mig :( :( :(

Nä men hon är ju skarp, det får man ge henne. Synd bara att hon måste vara så jävla needy. Som en hundvalp som nån råkat glömma i en bil mitt i högsommaren. Bara stirrar på en med stora ögon och flämtande tunga, kräver uppmärksamhet. Förebrår en för att man går förbi, visslande, svingande dagens DN, på väg mot nya spännande filmprojekt. 

Vad hände med den härligt knulliga stämningen? När blev allt så komplicerat? Vad vill ni kvinnor ha av mig? Det finns inte tillräckligt av The Royster för att det ska räcka åt alla!

For the record har även JAG vunnit priser. Fem (5) guldbaggar hittills. Fler är på väg, det känner jag när jag slickar på fingret och håller upp det i vinden/rövhålet.

Jag är Hugo Rask. Jag är Roy Andersson. Jag gör egensinniga, konstnärliga filmer. Ni missar väl inte min nya? Den heter "En duva satt i en bil och berättade att han är huvudperson i en bok som han inte orkat läsa".

Fler blogginlägg från Nanna Johansson