Tumregler för kommentarslängd

Nanna Johansson 13:26 8 Apr 2013

Hej guys, kul att så många kommenterar!

Jag har som mål att läsa allt, men eftersom vissa av er envisas med att skriva tegelstensromaner i kommentarsfältet har jag drabbats av elakartad palla'nte. Så, tills Nöjesguiden inför någon sorts maxlängd för kommentarer tänkte jag själv redogöra för mina önskemål om kommentarslängd. Eller rättare sagt: hur stor sannolikheten är att jag kommer läsa kommentaren baserat på hur lång den är.

För allas trevnad, men mest av allt min, kommer här en pedagogisk guide.

IDEALISK KOMMENTARSLÄNGD

Om du utan problem får plats med din kommentar mellan tumme och pekfinger är längden idealisk. Faktum är att om din kommentar är så kort att fingertopparna råkar snuddar vid varandra när du måttar så kommer jag med 100 % sannolikhet att läsa hela. (Tvärtemot vad många verkar tro är alltså kärnfulla kommentarer som "HAHA", "ZzZzZzzz" eller "KÄFTEN!" att föredra framför nästan allt annat.)

OKEJ KOMMENTARSLÄNGD

Okej kommentarslängd är allt som sträcker sig från föregående kommentarslängd till ett betydande, men fortfarande avslappnat, glapp mellan tumme och pekfinger.

PÅFRESTANDE KOMMENTARSLÄNGD

Om din kommentar är så lång att du säger "aj aj aj" när du försöker rymma den mellan tumme och pekfinger så är den för lång. Jag kommer förmodligen inte läsa allt. Och är den ännu längre så kommer jag med 99 % säkerhet att hoppa över den. (Det här gäller även om din kommentar är kort, men du länkar till en jättejättelång artikel. Jag kommer inte att läsa den jättejättelånga artikeln.)

Observera att jag inte skriver det här för att vara dryg. Jag vill bara informera om min personliga gaggighets(in)tolerans. Men om dina kommentarer inte riktar sig till mig kan du för all del fortsätta att skriva uppsatser.

Allt gott!

Fler blogginlägg från Nanna Johansson