När den tidigare puben och burgarrestaurangen Tusen & 2 i Malmö gick till försäljning tog det inte lång tid för lokalen att hitta nya ägare.
I februari öppnar restaurangen Sanlo, där taiwanesisk streetfood kommer att prägla menyn, i lokalerna och det renoveras för fullt när vi hälsar på. Sanlo översätts till Bergsgatan på mandarin, och det är precis där som lokalen också ligger. Den ena halvan i duon bakom nyöppningen, Karin Lei, är tidigare känd från sitt Instagramkonto och matblogg Chopstick Stories där hon aktivt delar med sig av inspiration och recept med influenser från det taiwanesiska och kinesiska köket. 2022 gav hon även ut kokboken Dumplings & annan dim sum, recept som hon tar med sig in i restaurangköket när hon tillsammans med sin partner Kennet.
Trots att Sanlo är de bådas första egna restaurangverksamhet är de långt ifrån nykomlingar i restaurangmiljön. Faktum är att paret till och med träffades när Kennet för 20 år sen sommarjobbade på Karins familjs dåvarande restaurang Sakura, som låg vid Södertull.
– Vi har ofta pratat om att öppna en restaurang ihop, och när vi ser lokaler så börjar vi diskutera vad för koncept och meny vi hade velat köra. Länge har det stannat på tankestadiet, för mig som är uppvuxen på restaurang så har de negativa sidorna med att äga en själv varit avskräckande. Men nu är våra barn äldre, Kennet har varit sugen på att driva eget och vi känner att vi båda har styrkor som vi kan nyttja. När vi nyligen kom över en ledig lokal med potential så ställde vi in vår planerade resa för att fira våra 20 år ihop för att istället satsa på en annan typ av resa, berättar Karin.
Inspirationen till restaurangen och menyn kommer från taiwanesiska hak- och nattmarknader med hjärtlig mat och avslappnad miljö som paret har besökt och inspirerats av under resor.
– Maten kommer vara mina varianter av klassiska taiwanesiska rätter som beef noodle soup, popcorn chicken, scallion pancake wraps och även rätter och idéer som jag har och vill testa och köra min egen twist på. Vi har redan flera temakvällar vi vill köra, kanske redan i vinter/vår, berättar Karin.