Dansk bodega med svenska influenser när Hygge öppnar.
När Marie Antoinettes systerkrog Hygge öppnar dörrarna i slutet av februari är temat vardagligt och avslappnat. Efter att sedan 2018 försökt få i hamn lokalen på Ribersborg som huserade den grekiska krogen Kamaki, har man nu tagit över ägandet och totalrenoverar lokalen för ett nytt hem där tidlös dansk och svensk krogkultur ska speglas såväl på menyn som i atmosfären.
“Vi vill skapa ett vattenhål för folk i närområdet där man skall kunna umgås, äta vällagad rustik mat, kolla på fotboll, spela dart och njuta av en god öl med vänner eller hela familjen. En nytolkning av en kvarterskrog där vi vill locka in folk från hela Malmö”, berättar Alexander Pidiakis, ägare till både Marie Antoinette och Hygge tillsammans med sin kompanjon Ivan Ubilla Munoz.
På menyn utvecklad av de två kockarna Dusan "Dulle" Mladenovic, känd från krogar som Bullen och Paddys, samt Marie Antoinettes köksmästare Rasmus Persson kan man som gäst förvänta sig att se klassiska, rustika och välgjorda rätter som bland annat smörrebröd, wallenbergare och vegetariska kåldolmar. Utöver att varje rätt på menyn ska erbjudas med en matchning av öl och akvavit, kommer man även att ge lite extra kärlek till den senare på Hygge.
“Efter att ha jobbat med vin i fem år skall det bli kul att vara först med att främja en av våra närmsta nationella drycker, akvaviten. Utöver att erbjuda provningar, har vi som ambition att erbjuda södra Sveriges största utbud av drycken”, säger Alexander Pidiakis.
Hygge kommer att öppna dörrarna sista veckan i februari för att välkomna nya vänner, gäster och framtida stammisar.
Roslins Väg 19, 217 55 Malmö
https://hyggemalmo.se/