Sònar Cinema

Sonar-bloggen 11:12 31 May 2011

Sònar är ju faktiskt inte bara en musikfestival. Själva kallar dom sig "International festival of advanced music and multimedia art". En del av THE MULTIMEDIA ART (asså..) är Sònar Cinema som kommer visa en del filmer som jag ser riktigt mycket fram emot. Bland annat den ovan, som är ett dokumentärt porträtt av perfomancekonstnären Genesis Breyer P-Orridge som varit en favorit för mig flera år. Hon har varit en av dom allra mest ground breaking aritsterna för exprementiell musik, acid-house och postpunk - bland annat.

Hon bytte kön från man för att lika sin älskarinna, Lady Jaye, som numera är dead and gone. Genesis Breyer P-Orridge är ett fantastiskt exempel på när människan förvandlar sig själv till ett levande konstverk. Kolla trailern ovanför. Den här filmen är jag SJUKT glad över att dom kommer visa på Sònar. Och jag ska se den! Hur bakfull jag än är.

En annan kul sak idag är att vi presenterar vinnarna från tävlingen, alltså VEM kommer vinna en tripp ner till Spanien om ett par veckor. Jag berättar det senare så catch u on the flip side osv (vet inte vad det betyder...)

Fler blogginlägg från Sonar-bloggen