Barcelona dag 1

Sonar-bloggen 15:00 20 Jun 2012

Kunde sova i ungefär 20 minuter pga extremt stressat inre. Aja. Blev inte mindre stressad av det faktum att vi skulle åka från Skavsta, var livrädd, hade vägt min packning kanske örtitusen gånger (ni minns att jag packade 5 par skor va) och A-Lo var lika nojjig hon. MEN. Vi kom fram och alltså, det INRE LUGNET som bara tog över min kropp, hahaha. Nästan obehagligt. KLIMATET. Mmmm. Folket. Hola. Till och med lukten? Blev lycklig, Jag har en sån extremt hatkärlek för den där staden ibland, men nu var det bara som att... Eh .. Vill skriva "som att komma hem" här, men avstår. Vi släpade våra väskor till lägenheten, hann väl bli utsatta för en 5-6 vidriga göbbar bara på den korta biten men det gjorde inte ens det någonting. Vårt mål var bara att sätta oss på närmsta Placa och ta den där estrellan och trycka i oss korv och manchego. ASSÅ. Njutningen när vi gorde det. Kommer, på riktigt, ALDRIG att glömma det, blir nästan gråtfärdig av tanken och minnet. Det var så extremt skönt också att veta att vi INTE skulle behöva landa, dumpa väskor, kladda på smink och sen stressa iväg till nån fest, alltså jag driver inte med någon när jag säger att vill ni ha ETT enda tips till Sónar, det är att åka dit lite innan festivalen börjar. Bekanta dig med staden. Tare luugnt. Så fruktansvärt värt.

På kvällen mötte vi upp min fantastiska gudomliga väninna Tone Schunnesson och sprang allt vad vi kunde till Raval (En stadsdel som ligger paralellt med Ramblan), eftersom jag var på jakt efter "den där underbara lilla spanska baren där estrellan kostade 2 kronor o man fick röka å det var sååå bra strämning på Chile-Spanien för 2 år sen!" ba lycka till. Hittade inte stället, A-Lo var skitstressad, matchen skulle börja när som helst, jag ba MEN JOO DET BLIR VÄRT DET, sen hittade vi det - HELT tomt. Så kart. Varför skulle det vara mysig och göttig fotbollsvibb på en Sverige-Ukrainamatch? I spanien?? really. eh. Ps - Man får inte röka inomhus i Spanien längre. (Insert BUUUUUUUUUUU!!!).

Men vi tog en öl där och jag svimmade varje gång Zlatans fejja dök upp i bild, men somnade av "fotbollen" och i andra halvlek KUTADE vi över Ramblan och in till närmsta sportbar, vi törstade efter att vara nära svenskar, något extremt ovanligt jag vet, men i sådana lägen vill man liksom ba .. frottera sig. Vi hittade något ställe med fyra svettiga brats och hyfsat billig öl. Matchen var ju en .. ja. Vi behöver inte prata mer om den. Klockan närmade sig midnatt coh eftersom vi kände oss Extra Kontinentala ba  -Middag!? Så middag blev det. Vi hittade en helt underbar liten tapasbar i närheten av där vi bodde, carrer de avinyo, där vi beställde in ost och korv, och ost.. igen.  Tone följde med upp på balkongen för några clas sängfösarcava och tre cigaretter innan vi däckade hårt i sängen. Så himla glad över att vara tillbaka och lägenheten man hyr för runt 700 spänn per person, för tre nätter, är faktiskt väldigt prisvärd. Det fanns inte mycket, men vattenkokare, kyl, micro, badkar, tv. Och sängen kanske är lite hård ( men alltså serri, vem orkar klaga på sånt) men LÄGET. Läget är så himla perfekt. 

Cava är hyfsat billigt, gott och roligt skojvatten som man blir tokig i bollen av! I barca är det nästan bara män som serverar. Detta faktum = GILLAS.

Utsikten från vår balkong. Så sjukt mysigt. Allt ät väldigt tätt byggt. Så tänk på det när du glider runt i strumpbyxor och letar efter BHn. Carlos på andra sidan tycker garanterat att torsdagseftermiddagen blev svinnice. Fördelar: man kan låna saker, t.ex tändare och en öl, från sina grannar. Underbart.

Det här är min kille bara. Han va med på nåt spektakel i Ukraina , minns ej vad.

Här ligger lilla jag och ler naturligt!

HEJ HEJ. OBS. Med denna bild vill jag absolut inte uppmuntra till sängrökning. OBS mamma förlåt. JAG VET. Men ok.

Fler blogginlägg från Sonar-bloggen