Vad hände sen? Sverigedemokraten som ropade "arab".

Damon Rasti 15:02 8 Aug 2011

 Kvällstidningarna har då och då segment där de tar reda på vad som har hänt med avdankade kändisar. Idag tänkte jag att vi skulle ta reda på vad som hände en avdankad okänd människa. Sverigedemokraten David von Arnold.

För er som inte känner till namnet (vilket är i sin ordning) var det en sverigedemokrat som precis innan valet påstod att han blivit överfallen i Malmö av två män "med arabiskklingande språk", som skurit in ett hakkors i hans panna (Expressen). De hade kallat honom "svennejävel" innan de hade dragit. Det var inte första gången som David von Arnold blivit överfallen. Men inte heller den här gången fanns det några vittnen.

Detta blev till en stor nyhet och flera partiledare uttalade sitt stöd till denna stackars själ, och fördömde attentatet. SD:are fick vatten på sina kvarnar om den aggressiva gen som invandrare bär, och vad-var-det-vi-sa-snacket nådde nya höjder.

En dag innan valet kom dock utlåtandet från rättsläkaren (Sydsvenskan). Den visade att von Arnold troligen hade rispat in korset själv. "Det här utlåtandet är det starkaste en rättsläkare kan lämna."

Det var troligen som vissa misstänkte. David von Arnold tänkte att han skulle öka på SD:s martyrskap och bli en hjälte inom partiet. Istället blev han nu anmäld för falsklarm. Från SD-håll pratades det om "smutskastningskampanj från media". David spelade in en egen video. Jag ger er ett underhållande försvarstal:

Fallet las sedermera ner, eftersom det inte "förelåg fara" när han ringde till SOS, ett av brottskraven. Och det blev tyst i media. Men vad hände sen med David?

Efter lite googlande ser jag att han numer bara kör med efternamnet Antoni (som tydligen visar sig vara från hans tyska mormor ). von Arnold-bron är nog bränd så att säga. Han kommer ändå från en välbärgad familj, och hans farbror är en världskänd pianist, så det går nog ingen nöd på honom. För att slippa alla spekulationer ringde jag helt enkelt upp honom. Numret fanns oväntat nog på nätet. Det kändes bisarrt att ringa upp, men David var rätt villig att prata, om än fåordig.

David, är du aktiv inom Sverigedemokraterna? - Nej, det är jag inte!

Hur kommer det sig? - Jaa...brist på engagemang.

Sympatiserar du med partiet fortfarande? - Ja, delvis. Men det finns andra partier jag sympatiserar med också.

Vad gör du nuförtiden? - Pluggar och jobbar.

Hur upplever du stödet från dina partikamrater? - Bra! De har varit stöttande

Hur kändes det efter att du blev anklagad för falsklarm istället? - Det var tungt, men man hoppas att fallet nån dag kommer att klaras upp. Men jag har inte så stora förhoppningar.

 

Nej, och vi har inte så stora förhoppningar om att David erkänner att han själv rispade in ett hakkors i pannan. Läser man Flashback och andra trollsajter pekar vissa kommentarer på att SD internt ha tagit avstånd från David. Inte oväntat. Bli överfallen utan vittnen en gång, shame on them. Bli överfallen utan vittnen två gånger, shame on you. Liksom.

En annan person som ristade in ett hakkors i sin egen panna, är massmördaren Charles Manson. Att han är en fullblodspsykopat illustreras kanske bäst med hjälp av denna video:

Nu drar jag ingen parallel mellan dessa två herrar. Men det kan vara bra att ha i åtanke hur pass uträknande en människa måste vara för att dra ihop något sånt här. Detta är så klart inte sista gången vi har sett såna här utspel från sverigedemokrater. Vi kommer hursomhelst att för alltid kunna minnas och reflektera över denna hemska händelse genom Facebook-gruppen: "von Arnold attackerad av extremister" - så skar han sig själv ;PpPPpPPp 

 

 Ps. Idéen till denna artikel uppkom när Nikke Lindkvist i natt frågade mig om jag visste om Davids öde.

Fler blogginlägg från Damon Rasti