Tråkig nyhet för folk som gillar kamouflage-mönster på sina kläder.

Damon Rasti 12:41 9 Aug 2011

 Men en fin nyhet för oss andra. Forskare har utvecklat en sugrörsliknande apparat som man lägger ner i sin drink, och som sedan ger utslag om någon försöker roppa drinken (theweek.com). En sensor känner av om GHB eller ketamin - de två vanligaste våldtäktsdrogerna - tillförs och färgar drinken. Produkten är under utveckling och det ska på sikt även finnas möjlighet att få ett sms till sin telefon, om ens drink drogas.

Detta är ju en fantastisk nyhet, även om det troligen är en bra bit kvar tills produkten kan massproduceras. Vi har nog alla hört ett gäng läskiga drog-i-drink-historier (även om vissa av oss har skyllt på drog-i-drinken när vi egentligen bara har supit för mycket), och det är inte bara tjejer utan även killar som drabbas. En släkting till mig blev drogad och sen tog de med honom till en bankomat och tvingade honom att ta ut maxbeloppet på kortet. Polisen ville inte drogtesta honom, och det var först efter rejäla påtryckningar från min sida, som han fick sina pengar tillbaka från kortföretaget.

 

Men vad finns det då för andra problem på krogen, som vi behöver hitta lösningar på. Här följer några förslag:

 1. Ståndtestet. Ett avläsningskort som läser av blodkropparna och kan tala om ifall killen kommer få erektion eller inte om man drar hem honom. Många besvikelser kan stoppas med hjälp av detta.

2. Vem-var-det-testet. En ofarlig sprej sprids ut över kroglokalen. Så fort någon släpper sig, så omvandlas gaserna till ett grönt moln. Personen får skämmas och lär sig att sluta vara ett äckel.

3. Alko-testet. Vem är egentligen fullast på klubben? Inrätta ett "skojigt" blås-test, och låt folk få mäta sin promille, för säg 20 kr. Tjäna pengar på 1. pengarna folk betalar för skitet, och 2. ytterligare pengar som idioter som vill tävla mot varandra kommer slösa i baren, för att "vinna".

4. Klamydia-testet. Det är 2011! Det borde finnas ett enkelt kisstest som liksom ett graviditetstest snabbt visar om ens one-night-stand har klamme eller inte. Tvinga henom att kissa innan ni drar hem, så slipper du få en överraskning en vecka senare.

5. Lögndetektorstestet. Det ljugs och överdrivs en hel del på krogar. Alltifrån vad man jobbar med, vem man känner och var man bor. Installera en apparat som läser av folks puls och kroppsvärme. Så fort någon ljuger så går ett larm och en strålkastare tänds mot den som har ljugit. Han får sina 15 sekunder i ljuset, sen lär han sig att sluta säga att han "jobbar med media" bara för att han är telefonsäljare på The Phonehouse.

Fler förslag?

 

(Tipstack till Johan Hedberg som är en grym länkmaskin på Twitter, och som inte har nåt med bilden att göra)

 

Fler blogginlägg från Damon Rasti