Vilket liv!

Calle Schulman 20:59 19 May 2010

Mycket liv nu om huruvida kronprinsessan ska bli förd till altaret av sin far. Eller jag vet inte om det är så mycket liv egentligen. Men jag vet att varenda liten feministisk opportunist där ute tar chansen och rasar mot hennes önskan. De menar att det är omodernt. Att det tyder på kvinnoförtryck och "ägande" att fadern ska föra fram bruden. Vilka stollerier!

Det är väl en tradition, bara? Oavsett från vilket land den kommer. Det säger väl inget om jämställdhet? Jag menar - vilka svenskar som lever idag känner sig på riktigt påverkade av något så harmlöst? Jämställdhet måste väl vara mer än att inte kunna stå över symbolhandlingar?

Vad är nästa grej? Slopa midsommarstången? ("Det är ju faktiskt en snorre!") Stryka de tre vise männen? ("Det fanns faktiskt visa kvinnor också!").

Nä. Jämställdhet mellan könen sitter inte i en ganska gullig symbolhandling i en kyrka. Just den grejen måste faktiskt vara ett av de allra minsta problemen. Klart att Victoria ska få bli förd till altaret av sin pappa. Att ens säga emot hennes vilja är ett mycket större hot mot jämlikheten. Hon får göra precis som hon vill. Och det påverkar fan inte jämställdhetsfrågan.

Fler blogginlägg från Calle Schulman