R&B

Nytt från Kehlani!

Vad blir det för rap 15:05 26 Mar 2015

kehlani666.jpg

Kolla vilket fint omslag Kehlani har till sitt kommande mixtape You Should Be Here. Nu har hon också gett oss ett litet smakprov från tapet, och som den trogna Kehlani-fangirl jag är så älskar jag det. Det är ett lite annat sound än vad hon gjort innan, men den här låten ger mig ändå stora förhoppningar inför hennes nya tape!

Har ni inte redan gjort det är det hög tid att lyssna in er på Kehlanis debuttape Cloud 19, som är bland den bästa R&B jag hörde förra året. Kan någon ge den här tjejen ett majorkontrakt snart eller? Kehlani är i mina öron perfekt. Hon blandar ämnen och sound hejvilt och ALLT låter fucking flawless. Hon gör suuuupergulliga kärlekslåtar, extremt fin och ledsen R&B om att va kär i sin KK (no Gonza Blatteskånska) och sexiga låtar om att vilja förföra en tjej. PLUS hon är helt otroligt cute. Kolla bara här:

Läs mer

Två sorters R&B jag älskar

Vad blir det för rap 15:43 5 Mar 2015

ymtk_rnbass.jpg

Jag har alltid föredragit kvinnlig R&B framför manlig R&B. Min diskriminering av R&B-män har dock minskat de senaste åren, kanske framförallt på grund av all fantastisk DJ Mustard-låtande R&B från västkusten, där dudes som Eric Bellinger, Derek King, TeeFlii och Rayven Justice gjort några av de låtar jag dött mest för under typ 2013 och 2014.

En annan västkust-dude är YMTK, som gör vad jag kanske tidigade skulle dissat som "hipster-rnb" eller "indie-rnb". Jag har verkligen haft svårt för den där "moderna" formen av R&B som alla hyllat så jävla mycket. När det kommer till R&B är jag liksom en hiphop-gubbe, det är en obekväm sanning, men det minskar tyvärr inte sanningshalten i detta faktum. Aja. YMTK har gjort en sång som jag verkligen _ÄLSKAT_ sönder senaste tiden. HANS RÖST. TITELN. _ALLT_ med denna är reeeeen perfektion.

SÅ SEXIG LÅT????

Okej. För att visa på min nya breda R&B smak (hahahaha) tänkte jag även dela en annan typ av sexig låt. Pretty Ricky är tillbaka, och inte mig emot... Pretty Ricky är liksom R&B-världens svar på Plies, och jag har verkligen en.... speciell relation till Plies. Hela denna låt liksom... osar sex, elgitarren (!!!) på slutet kan inte beskrivas som annat än "porrig".

Visst låter den lite som den här gamla klassikern?

Idé till ny tinderbio: "Sökes: that one splackavellie".

 

SLUTSAT: VAD VORE LIVET UTAN R&B???

Läs mer

S: Perfekt R&B från Kehlani!

Vad blir det för rap 09:51 28 Oct 2014

kehlani.jpg

Under 2014 har Kehlani från the Bay seglat upp som en ny R&B-favorit. Hennes debutmixtape Cloud 19 tillhör de skivor jag lyssnat mest på i år. Nu släpper Kehlani nya låten Till The Morning är hon lite råare och lite mer... ledsen än vad hon är på Cloud 19. Kehlanis partner vill bara ha henne tills morgonen kommer, och när hon 2.45 in i låten parafraserar Lauryn Hill från Ex-Factor är jag redo att börja gråta. Det känns verkligen för Kehlani, och det känns för mig också.

SNÄLLA samtliga R&B gudar i himlen, låt Kehlani bli en jättestor stjärna! Det fattas någon som henne. Någon ung och fräsch, som ändå gör klassisk R&B MEN som är modern. Låt Kehlani bli en kvinnlig August Alsina eller nånting. Det måste finnas plats för Kehlanis typ av R&B-artist också, bland all hipsteranpassad "experimentell" skit och K. Michelles klassiska wailande. (OBS JAG DÖR FÖR K, TRO INGET ANNAT!!!)

BONUS:

Första gången jag blev helt kär i Kehlani var när hon remixade Or Nah tillsammans med Tia NoMore. Älskar hennes röst + hon e sååå gullig!! Älskar hur goofy videon är :)

Läs mer

PREMIÄR: Leslie Tay - Vems Fel (NU ÄVEN VIDEO!)

Vad blir det för rap 10:50 22 Oct 2014

UPPDATERING: Här är videon!

 

På Nöjesguidens dagsfest under Way Out West fick jag stifta bekantskap med Leslie Tay, och sedan dess har vi längtat efter ett släpp från honom. Vems fel är en mjuk och luftig R&B-låt, som berättar om en tillvaro präglad av våld och förlorade möjligheter. Istället för att komma med enkla förklaringar eller peka finger frågar Leslie rakt och öppet vem som bär skulden. Vi är överlyckliga att få höra R&B på svenska, och vi är överlyckliga att få höra Leslie dela sina erfarenheter på perfekt Malmö-dialekt.

Leslie, som tidigare rappat och redan har haft huvudrollen i en dokumentärfilm, ingjuter mycket framtidshopp för svensk R&B. Precis som vännen och kollegan Cherrie har han en oslagbar R&B-känsla i rösten, en känsla vi nästan aldrig tidigare hört på svenska. Jag är euforisk. Det är modern och fräsch R&B på svenska skånska och jag vill bara höra mer!!

Vems fel hade smygpremiär på Musikguiden i P3 redan i måndags. Vi är väldigt stolta över att få premiära debutsingeln idag när den släpps på Spotify. Lyssna på Leslie Tays Vems fel:

Låten finns på Spotify och video kommer inom kort!

/S

 

Läs mer

S: Snälla DJ Mustard gör bara R&B framöver, okej?

Vad blir det för rap 11:34 27 Aug 2014

justine_collide.jpg

Trogna läsare/lyssnare vet att vi i VBDFR inte direkt är #teamMustard, visst han ligger bakom en jävla massa hits, men vi är ändå lite kränkta över i vilken utsträckning han snott sitt sound. Whatever. Personligen har jag inte varit särskilt imponerad av något Mustard producerat på länge, men så dök denna härliga R&B-låt upp, och Mustard verkar verkligen ha en jävla talang för R&B. Min önskan nu är att han fokuserar på att ge oss R&B som vi inte kan leva utan, och låter bukten sköta rapproduktionen ett tag framöver. Justine Skye har jag inte tidigare lyssnat så mycket på, men efter denna banger kommer jag lätt hålla koll på vad hon levererar framöver.

Läs mer

S: Lyrica Anderson - King Me 2 [EP]

Vad blir det för rap 13:34 7 May 2014

king_me_2.jpg

Det är snart ett år sedan jag hörde Lyrica Andersons Unfuck You för första gången och blev EXTREMT kär i den. Så perfekt R&B, så perfekt tema. Älskar musik man kan relatera till, LOL. Lyrica är hyfsat okänd, men ändå gammal i gemet. Hon har kämpat på med att göra egen musik sedan typ 2007 någon gång, och har de senaste åren också skrivit till andra. Chanserna att det är nu är Lyricas tid (ÄNTLIGEN) känns ganska goda. Unfuck You har fått en vers från Ty Dolla och nyligen släpptes Lyricas EP King Me 2. Och det är en jävla bra EP alltså, JEEEEESUS. Den bjuder tex på en riktigt go snuskvers från världens gulligaste rappare Kevin Gates. Åh KEVIN GATES!!!

King Me 2 låter bitvis väldigt 90-tals-throwback, och jag älskar det. Alltså... egentligen låter det nog inte så throwback när jag tänker på det, det är bara hur R&B utvecklats de senaste åren som får mig att tycka att allt som låter som klassisk R&B är throwback #STARKTES. King Me 2 finns på tex iTunes.

Vi avslutar med videon till Unfuck You, KAN INTE FÅ NOG AV DENNA LÅT!!

Läs mer

S: ♥KEKE PALMER♥

Vad blir det för rap 18:40 24 Apr 2014

keke.jpg

Jag har älskat Keke Palmer sen hon släppte sitt debutalbum So Uncool 2007. Då var Keke fjorton (14!!!!!!!!!!!) år gammal, förlåt men hur sjukt e inte det? Älskar barnstjärnor men hjälp va läskigt det kan va också. Kekes debut bjöd på extremt välproducerad, poppig och hittig tonårsrnb och bäst på skivan var helt klart låten The Game Song.

The Game Song handlar alltså om hur en trettonårig Keke blir dissad av sin kille som hellre vill spela TV-spel än va med henne. SÅ GULLIGT. Älskade dock låten lite mer när jag todde att refrängen gick "that's why I, I hate men, that's why I, I hate men" men hon sjunger alltså "Madden", inte "men". Ahwell.

Keke har sedan debuten släppt lite mixtapes och skådespelat en massa, senast spelade hon till exempel Chilli i filmen om TLC, som är obligatorisk tittning för alla som missat den.

Nu har Keke, som idag är 20 år gammal, landat ett gig på BET där hon ska hosta en egen talkshow, vilket gör henne till den yngsta personen EVER att få en egen talkshow. Så fett.

Keke jobbar också på ny musik, och ska släppa ett helt album producerat av ingen mindre än Bangladesh. Kan bli hur bra som helst. Det första smakprovet visar att hon är ganska trogen sitt sound, det är glatt, det är gulligt, det är fortfarande ganska barntillåtet och jag älskar det. Det finns alltid en plats i mitt hjärta för gullig tonårsrnb.

Läs mer

S: ÄNNU MER VÄSTKUST-R&B

Vad blir det för rap 09:55 5 Feb 2014

king_me_2.jpeg

Omslaget till Lyrica Andersons kommande mixtape King Me 2!

En av de musiktrender som VBDFR varit gladast över senaste tiden är R&B som låter som att DJ Mustard producerat den. Dels har ju självaste DJ Mustard själv börjar producera mer R&B, men även andra influeras av samma sound och plötsligt har vi en helt annan R&B-trend på gång. De senaste åren har präglats av en ganska slö indie-R&B, och jag är verkligen inte sur över att vi nu får lite tyngre produktioner. ÄLSKAR DET. Internet fullkomligt svämmar över av fräsch R&B och här är några av den senaste tidens bangers:

Adrian Marcel kommer från Bay Area och har nu tagit hjälp av lokala talangerna Sage The Gemini och Problem, och till och med döpt remixen av 2AM till Young Californa Remix. Mer västkust-R&B blir det inte!

ÅÅH Jonn Hart! Sedan Who Booty har han haft en speciell plats i mitt hjärta. Jag älskar Fed Up även om den inte är en ny superhit likt Who Booty, och det är väldigt kul att se Jonn jobba med Rayven Justice, Eric Bellinger och Rossi. Eric Bellinger har ju själv levererat en hel del göttig västkust-R&B, och är en av dem jag ser mest fram emot att höra ny musik från.

På ett sätt känns det som att den här R&B-vågen har stora likheter med Crunk'n'B, men som att västkustens sound har chans att bli en mer varaktig trend. Det finns en lite större variation, och jag tror att en av anledningarna till varför det går så bra för det soundet nu är att det på många sätt fått utvecklas i fred. Men framförallt älskar jag att det finns en motpol till all slö och duktig indie-R&B som varit så stort senaste åren. Nu hoppas jag bara att vi får höra fler tjejer göra samma typ av sound, personligen tror jag stenhårt på tex Tinashe och Cadence.

En annan tjej från Los Angeles som jag hållit ett öga på ett tag är Lyrica Anderson. Hon har släppt musik i flera år, men framförallt skrivit musik till andra. I somras släppte hon låten Unfuck You, som nu fått en remix med Ty$. Hon jobbar på sitt nästa mixtape King Me 2 som kommer gästas av Joe Moses, Wiz Khalifa, YG och Kevin Gates. Fatta hur bra det kommer bli!

Läs mer

S: I’m a little ratchet, but my music’s everything

Vad blir det för rap 08:36 3 Feb 2014

i_dont_believe.jpg

ÅH K. MICHELLE!!! Det finns få andra r&b-artister som betytt så mycket för mig, som jag verkligen "hejat" på så mycket. Jag har följt Ks karriär genom alla ups and downs, olika skivkontrakt, R. Kelly som mentor-perioden, reality TV, bråk och blogghat. Att se hur bra det går för henne nu gör mig så himla lycklig. Hennes ärlighet och råhet i kombination med hennes otroliga röst och ganska klassiska r&b-sound är verkligen en frisk fläkt. Den typ av texter och uttryck som andra r&b-artister hyllas för numera har K levererat i typ sju år. Älskar henne.

På internationella r&b-dagen AKA alla hjärtans dag släpper K en uppföljare till sitt fantastiska mixtape 0 Fucks Given från 2012, denna gång betitlat Still No Fucks Given och nu finns ett första smakprov. K remixar Frank Oceans We All Try och döper den till I Don't Believe. Eftersom K är cirka 0 procent bry så berättar hon om några grejer hon har svårt att tro på, bland annat sjunger hon:

I don’t believe the Grammys didn’t nominate me / I’m a little ratchet, but my music’s everything

♥♥♥♥♥K. MICHELLE♥♥♥♥♥

Så jävla peppad på att få höra ny musik från K nu!

Läs mer

S: M.O = FRAMTIDEN

Vad blir det för rap 13:01 20 Dec 2013

m.o_lucid_0039_bw.jpeg

Säg hej till framtiden hörrni! Tjejerna på bilden heter Annie, Nadine och Frankee (ingen aning om vem som är vem) och utgör r&b gruppen M.O. De kommer från London, men har helt klart ett mer amerikanskt r&b-sound. Mitt första möte med M.O var på den här supermysiga akustiska covern på The Boy Is Mine där också favvon Lady Leshurr rappar lite.

Känner ni igen gitarren? Den är hämtad från Lil' Waynes Tie My Hands (SÅ FIN LÅT, Petter spelade den i podden för inte så länge sedan). Okej, jag kan inte svära på att inte den är samplad någonstans ifrån på Tie My Hands, men jag tror inte det. Så himla fin kombo av den gitarren + M.O + Leshurr!

Men! Den låt som verkligen fått mig att fastna för M.O är GENIALISKA On Ya, som lyckas låta både throwback och framtid på en och samma gång. JAG ÄLSKAR DEN och har lyssnat på den flera gånger om dagen de senaste veckorna, verkligen verkligen min sorts R&B!

Min enda invändning mot M.O är att deras namn är förbannat svårt att googla. Även när jag jobbar med citationstecken och lägger till typ "r&b trio" så är det svårt. Jag får upp en jävla massa info om Lil' Mo, och alltså jag älskar ju henne också men det är inte riktigt det jag är ute efter nu. Förhoppningsvis kommer googlingen bli enklare ju kändare London-tjejerna blir, och jag är verkligen övertygad om att det kommer gå bra för dem!

Alltså jag har en sån extrem soft spot för kvinnliga R&B-grupper, och tyvärr känns det ju som att den eran lite dött ut. Vi har inga TLC, Destiny's Child eller Cherish längre, och många av de grupper som funnits under sent 00- och tidigt 10-tal har mer eller mindre totalfloppat till exempel RichGirl och Sophia Fresh. Jag kan verkligen bli rånostalgisk och sakna den eran, det var något fint i att kvinnor gjorde musik tillsammans och dansade runt i galna koordinerade outfits i sjuka färgkombinationer. Vem vet, kanske är M.O bara början på en ny våg att kvinnliga r&b-grupper, jag hoppas i alla fall på det!

Läs mer

Vad blir det för rap

Håll er uppdaterade!

Gilla Nöjesguiden!

Vill du få veta precis allt som händer på nöjesguiden.se? Gilla oss på Facebook!

Gilla