Lyrica Anderson

S: 2015 MÅSTE BLI DJ CARISMAS ÅR

Vad blir det för rap 12:56 7 Jan 2015

holdyoudown2-a2-1024x1024.jpg

DJ Carisma är kanske den person jag just nu har mest respekt för när det kommer till musik. Hon har fantastisk smak och har hon satt sin stamp of approval på något är det hundra procent garanterat att jag kommer älska det. Carisma började som radiopratare och DJ och senare den här månaden släpper hon sitt album. Hon är alltså på väg att bli någon sorts kvinnlig DJ Khaled, fast mindre pinsam kanske? Två låtar har dykt upp från kommande Carisma-skivan: Anyway som är en av sommarens stora favoriter för mig, och Want This som jag lyssnade sönder för någon månad sedan.

Carisma har alltid varit jävligt bra på att reppa för the ladies, och när hon nu sätter sitt namn på en remix av Hold You Down presenterar hon några av de mest lovande unga kvinnliga R&B-rösterna (och Siya). Detta är fantastiskt och jag längtar ihjäl mig efter med Carisma-utvald musik!!

Läs mer

S: Lyrica Anderson - King Me 2 [EP]

Vad blir det för rap 13:34 7 May 2014

king_me_2.jpg

Det är snart ett år sedan jag hörde Lyrica Andersons Unfuck You för första gången och blev EXTREMT kär i den. Så perfekt R&B, så perfekt tema. Älskar musik man kan relatera till, LOL. Lyrica är hyfsat okänd, men ändå gammal i gemet. Hon har kämpat på med att göra egen musik sedan typ 2007 någon gång, och har de senaste åren också skrivit till andra. Chanserna att det är nu är Lyricas tid (ÄNTLIGEN) känns ganska goda. Unfuck You har fått en vers från Ty Dolla och nyligen släpptes Lyricas EP King Me 2. Och det är en jävla bra EP alltså, JEEEEESUS. Den bjuder tex på en riktigt go snuskvers från världens gulligaste rappare Kevin Gates. Åh KEVIN GATES!!!

King Me 2 låter bitvis väldigt 90-tals-throwback, och jag älskar det. Alltså... egentligen låter det nog inte så throwback när jag tänker på det, det är bara hur R&B utvecklats de senaste åren som får mig att tycka att allt som låter som klassisk R&B är throwback #STARKTES. King Me 2 finns på tex iTunes.

Vi avslutar med videon till Unfuck You, KAN INTE FÅ NOG AV DENNA LÅT!!

Läs mer

S: ÄNNU MER VÄSTKUST-R&B

Vad blir det för rap 09:55 5 Feb 2014

king_me_2.jpeg

Omslaget till Lyrica Andersons kommande mixtape King Me 2!

En av de musiktrender som VBDFR varit gladast över senaste tiden är R&B som låter som att DJ Mustard producerat den. Dels har ju självaste DJ Mustard själv börjar producera mer R&B, men även andra influeras av samma sound och plötsligt har vi en helt annan R&B-trend på gång. De senaste åren har präglats av en ganska slö indie-R&B, och jag är verkligen inte sur över att vi nu får lite tyngre produktioner. ÄLSKAR DET. Internet fullkomligt svämmar över av fräsch R&B och här är några av den senaste tidens bangers:

Adrian Marcel kommer från Bay Area och har nu tagit hjälp av lokala talangerna Sage The Gemini och Problem, och till och med döpt remixen av 2AM till Young Californa Remix. Mer västkust-R&B blir det inte!

ÅÅH Jonn Hart! Sedan Who Booty har han haft en speciell plats i mitt hjärta. Jag älskar Fed Up även om den inte är en ny superhit likt Who Booty, och det är väldigt kul att se Jonn jobba med Rayven Justice, Eric Bellinger och Rossi. Eric Bellinger har ju själv levererat en hel del göttig västkust-R&B, och är en av dem jag ser mest fram emot att höra ny musik från.

På ett sätt känns det som att den här R&B-vågen har stora likheter med Crunk'n'B, men som att västkustens sound har chans att bli en mer varaktig trend. Det finns en lite större variation, och jag tror att en av anledningarna till varför det går så bra för det soundet nu är att det på många sätt fått utvecklas i fred. Men framförallt älskar jag att det finns en motpol till all slö och duktig indie-R&B som varit så stort senaste åren. Nu hoppas jag bara att vi får höra fler tjejer göra samma typ av sound, personligen tror jag stenhårt på tex Tinashe och Cadence.

En annan tjej från Los Angeles som jag hållit ett öga på ett tag är Lyrica Anderson. Hon har släppt musik i flera år, men framförallt skrivit musik till andra. I somras släppte hon låten Unfuck You, som nu fått en remix med Ty$. Hon jobbar på sitt nästa mixtape King Me 2 som kommer gästas av Joe Moses, Wiz Khalifa, YG och Kevin Gates. Fatta hur bra det kommer bli!

Läs mer

Vad blir det för rap

Håll er uppdaterade!

Gilla Nöjesguiden!

Vill du få veta precis allt som händer på nöjesguiden.se? Gilla oss på Facebook!

Gilla