Fiskjävlar

Soran Ismail 12:01 13 Nov 2012

Nu har det kommit till det här. Expressen, framförallt, tvingar mig till det. Att jag måste använda Sveriges sämsta blogg till att skriva någonting seriöst. 

Fan. 

De drar upp det över två år gamla tjafset med SDarna Erik Almqvist, Kent Ekeroth och Christian Westling, en sen sommarnatt på Kungsgatan i Stockholm. När de ringde mig med informationen att de hade nya uppgifter via nya vittnesmål så var min ställning tydlig: Jag har inget mer att säga. Ni får göra som ni vill såklart om ni skriver om det här eller inte, och jag vet inte vad ni har fått fram. Men jag har inget mer att tillägga. 

Sedan följde en diskussion om vilka följder det här har fått innan, och kan få för framtiden. Det var inte en regelrätt intervju, utan snarare än diskussion om artikeln. Jag sade också uttryckligen att jag inte ville uttala mig mer i frågan, för min del är det utagerat. Allt jag har att säga finns i olika videoklipp som jag har lagt upp på youtube. 

Jag citeras: - De ska ha kallat dig babbe? "det var det lindrigaste de sa". Det jag syftar till i hela diskussionen, för det är vad det är och inte en intervju, är att om de nu har sagt "babbe" (minns ej) så är det ingenting i relation till den retorik och politik de framför dagligen. Det finner jag mycket värre än om de eventuellt sa "babbe" i tjafs. Men i text framstår det som att jag hävdar att de endast stod och hävde ur sig rasistiska glåpord. 

Jag har framfört mitt missnöje till Expressen och sagt att jag tycker de ska ta bort allt jag har sagt för jag ville inte att det skulle skrivas. Det var en diskussion, inte en intervju. De nya vittnesuppgifterna räcker fint, tycker jag. Men de väljer att ha kvar det. Fine. Det är naturligtvis deras beslut. Slarvigt av mig att tro att man kunde skilja på diskussion och intervju. I framtiden föreslår jag dock att journalister isåfall bör börja varje samtal med "det här är en intervju. Allt du säger kan och kommer att användas emot dig i en tidning för att generera fler klick, och således mer pengar. Har du förstått?" Sen tar man det därifrån. 

Och det är såklart en sådan dag då media vill bråka på flera olika håll.

Efter sommarpratarna igår:

Hur är med mellan mig och Camilla Henemark? Det verkade som att ni var oense, vad klipptes inte med? Blev det dålig stämning? Är ni ovänner nu?

Efter fotbollsgalan: 

Känsligt med Bosse Hansson? Du drev med Bojan och han svarade med en tweet, är han arg nu? Är ni ovänner nu?

 

Ps. förstått att SvFF tydligen inte gillade att jag snackade om Bo. Tydligen inte Bo heller. Bra. Hade varit konstigt annars. Det är helt ok. Men boka inte mig då. Vill ni ha någon som bara stryker medhårs så finns det många sådana komiker i Sverige också. Som är kul. Boka dom. Ds. 

Och så den här SD-grejen igen. 

Så sluta bråka med mig nu. Jag måste jobba. Som tur är så är det dags för TSKNAS-inspelning (google it), så då har vi något att snacka om i alla fall. 

Ska göra mitt allra bästa för att slippa skriva saker här i framtiden. 

Kram 

 

EDIT: Nu har Expressen lagt ut videobevis kring vad som hände den kvällen, och således ringer såklart media igen och vill ha mina kommentarer. Men det jag sagt står kvar. Jag har inget mer att säga om detta i media. Bara att avsluta detta med att citera Almqvist själv "Sanningen kommer alltid fram".

Edit igen: Jag har sagt att jag ej kommer kommentera filmen och det som hände den kvällen mer än jag gjort tidigare. Det är jag klar med. Däremot har detta nu blivit så pass stort, och så pass många som frågar, så jag vill ge mitt perspektiv på efterspelet. Det kommer göras i en debattartikel i Expressen i morgon. Och sedan tv4 kl 06:45, P1 07:18 och SVT 07:43.

Och just det: tack för all kärlek!

Kram igen

 

61 Visa kommentarer (61)

Fler blogginlägg från Soran Ismail