MATBLOGGAR...

Redaktion 15:55 26 Jun 2010

"Ät tills du känner skam och lassa på tills du skäms" kanske inte är det bästa kostrådet i världen, men det är den devisen jag lever efter såhär i midsommartid. En spya hit och dit, vad spelar det för roll om ett år? Andra 16-åringar spyr när de druckit för mycket. Frans spyr när han förätit sig på gräddtårta med sin släkt.

MATFUNDERING NUMMER ETT: Finns det kakao i vit choklad? Pyttelite åtminstone? Det är ju liksom... vitt?

MATFUNDERING NUMMER TVÅ: Om man hade en stor vas med massor av lupiner bredvid köttfatet, är det en big deal då om vasen välte på grund av stark och plötslig midsommarorkan och allt kött dränktes i blomvattnet? Är inte lupiner giftiga? Anses det vara gångbart med lupinmarinad inom gastronomin? Är det okej om man tvättar köttbitarna lite? Om jag dör nu om några timmar så är det för att jag ätit lupiner till lunch.

MATFUNDERING NUMMER TRE: Hur många ben har kycklingar egentligen? Alltså inte såna man sätter i halsen. Såna man går med och använder för att ta sig fram. Två? Tre? Fyra? Jag har glömt bort. Jag har funderat på det ända sen igår kväll och inte vågat fråga någon.

Fler blogginlägg från Redaktion