Joy

Nästa Nivå: Maskinen och Joy - Joy är nåt som ingen annan är

Parisa Amiri 14:55 15 Oct 2014
Se alla artiklar om: 

Äntligen får jag visa er det jag fått hålla för mig själv i flera månader nu! Nästa Nivå, hiphopserien där etablerade artister och producenter tar sig an unga talanger, är tillbaka i fem avsnitt med premiär idag och kräver er uppmärksamhet. Ni kommer inte att ångra er. Mack Beats, Timbuktu och Chords, Syster Sol och Zany Lou, Medina och Maskinen deltar alla i att coacha framtidens hiphop-artister.

Bland talangerna finns JOY. En färdig stjärna, artist, idol och ikon. 

Vi visste inte vad som väntade oss när vi första gången spelade Linda Piras stjärnspäckade remix på "Knäpper mina fingrar"

Vi har hittat tidskoden (4:05) för hennes vers på Lorentz "Där dit vinden kommer" med Jaqe för att kunna få hennes ord repeterade för oss gång på gång. 

"Spelar korten rätt, fast jag fick den sämsta handen".

Vi har fyllts av framtidshopp av att läsa intervjuer med henne

Vi har backtrackat hennes Instagram fler gånger än vi vill erkänna. 

Vi har printscreenat när hon beviljat oss ett svar på våra många utrop. Haha, ja. 

Min stora besatthet Joy hälsas alltså välkommen av Maskinen i Köpenhamn med en sprayad joyride (såg ni vad jag gjorde där!) som födelsedagspresent. Joy får sitt beat. Joy sätter sig och skriver under pågående fest. Vi får se henne berätta om en verklighet jag tror att väldigt få kan sätta sig in i, än mindre genomleva och fortfarande besitta den styrkan och tilltron till sin förmåga. 

Det som är fantastiskt med Joy är inte bara det uppenbara. Imponeras inte bara av hennes obestridliga talang, den där omedelbara karisman, allt det som inte går att lära sig. Jag vill att ni tittar på Joys avsnitt och imponeras också av hur en person, så ung dessutom, kan vara så obeveklig, hängiven och orädd trots att hon inte fått några fördelar levererade gratis och utan slit. Hur förutsättningarna snarare motverkat henne. 

Grattis Joy till din fulländade debutsingel. JOYA UT DEN!

...när hon ouff:ar sig själv där hon testlägger en vers över beatet? Älskar henne så mycket i den stunden.

Sitter ni och darrar nu? Passa på att se alla avsnitten av Nästa Nivå, här!

Läs mer

Håll er uppdaterade!

Gilla Nöjesguiden!

Vill du få veta precis allt som händer på nöjesguiden.se? Gilla oss på Facebook!

Gilla