stor

Salazar-bröderna, Embee, Stor, Cleo, Labyrint, Mohammed Ali - Nästa Nivås fyra avsnitt!

Parisa Amiri 12:55 6 Dec 2013

Om ni bara visste hur länge jag väntat på att få skriva det här: samtliga fyra avsnitt av Nästa Nivå är släppta!

För er som missat det är Nästa Nivå projektet där vi, tillsammans med programledaren Adam Tensta, gav oss på att vara med och forma nästa generation svensk hiphop. Till vår hjälp hade vi även med oss de främsta inom den växande, alltmer populära och inflytelserika genren idag. Giganter som Salazar-bröderna, Embee, Labyrint, Stor, Cleo och Mohammed Ali erbjöd sin tid, sitt engagemang och sitt kunnande. Fyra talanger/talangfulla duos valdes ut av artisterna och resultatet blev en EP med alla fyra låtar, fyra musikvideos OCH de fyra avsnitt som utgör webbtv-serien Nästa Nivå. 

Skrivkrampen på tåget ner till studion i Köpenhamn, att sätta den första inspelningen, att kämpa med SAMMA rad gång efter gång, att ha tillgång till all erfarenhet coacherna och producenterna sitter på och till slut att få höra sitt slutresultat. Garanterat det mest givande jag har varit en del av och idag publicerar vi då det fjärde och sista avsnittet, alla ligger samlade här!

Ni kan få kika direkt här också:

Nästa Nivå #1: Femtastic-rapparen Cleo valde tjejerna Caty och AMC, som valde att göra en klubblåt på ett beat av producenten Embee. Cleo är den enda förebild någon behöver, någonsin. 

Nästa Nivå #2: Ortens favoriter, Labyrint, valde sin favorit Firat Alby. När Aki fick svara på frågan om varför de valde just Firat sa han "Han har tre-fyra vänner som har mördats senaste året, han är 20 år, det här är någonting som kan ta honom till något bättre ", ett typiskt exempel på den sortens historier och livsöden som enbart ventileras i hiphopen. Akis (P3 Guld-nominerad, obs!) utläggning om talang och det utrymme man kan få inom hiphop får ingen missa. 

Dajankos luftboxande och Jaccos turban gör inte direkt ont att kolla på, heller.

Nästa Nivå #3: Det här blev ett avsnitt fyllt av mina personliga favoriter, och därför är det inte så konstigt att det blev mitt favoritavsnitt.

Sveriges mest politiska rappare, Mohammed Ali, valde duon 14X med Rawda och Gabbe och med på resan finns svensk hiphops grundpelare, Salazar-bröderna. Resultatet blev såklart en hit, på en Ayo-sampling. På RIKTIGT. Och som vanligt, allt Salla och Masse har att säga är rent guld. 

Mitt haggskratt går även att höras i slutet.

Obs, Rawda har släppt singlarna Backspegeln och Bli inte Sur den senaste månaden och intervjuas i senaste numret av Nöjesguiden, går att läsa på nätet här!

Nästa Nivå #4: När Stor (i veckan P3 Guld-nominerad!) släppte sitt debutalbum Sherekhan XIII översköljdes det av lovord och högsta betyg, även i Nöjesguiden. Han valde sjukt begåvade Juice BC och beatet är kanske det hookigaste i serien. Bästa ögonblicket är ändå när Salla får frågan om Stor skriver snabbt. DET skrattet!  

Läs mer

Håll er uppdaterade!

Gilla Nöjesguiden!

Vill du få veta precis allt som händer på nöjesguiden.se? Gilla oss på Facebook!

Gilla