Champions League

Så har ännu en rafflande UEFA-lottning passerat.

Fotlol 14:28 11 Apr 2014

huvudenlott.jpg

Läs mer

Mitt dygn på PSG-lajvet

Fotlol 00:27 8 Apr 2014

Tjoff, så trillade det in ett mail med frågan: Vill du åka till Paris? Det spontana svaret inuti var självklart "ja", men efter att jag fått veta mer blev det JA!! Denna resa verkade nämligen handla om att lajva PSG i ett dygn, samt provspela i en sko som i själva verket är en strumpa med dobbar på. Skon intresserar mig som fotbollstossig, men också för att jag av naturen är missbildad med platt och bred fot och plågas hårt i Korpen av dagens fotbollsdojor. Jag är redo för framtiden.

skarmavbild_2014-04-07_kl._23.00.50.png

Nåväl, nu skulle jag ju dessutom "heja" på PSG, träna som PSG, äta som PSG etc. I dessa kärva Arsenaltider och med den skrämda fascinationen jag har för lag som också är "projekt" lät detta som ett helt perfekt experiment.

Väl på plats så upptäckte jag att jag skulle bo i en suite på ett superfint väldigt franskt hotell jag gärna hade flyttat in på för alltid, och för er som undrar vad man normalt sett kan förvänta sig av ett rum värt 1500 € så är det tydligen bland annat ett arbetsrum med kombinerad spegelvägg-tv samt...

img_6863.jpg

... ca 15 olika skrämmande funktioner på toaletten. Jag vill inte ens veta de här knapparna gör.......

img_6390.jpg

Jag och 21 andra europeer inbjudna av olika fotbollsrelaterade anledningar började dygnet med att avnjuta PSG-Chelsea. Jag har varken sett det ena eller andra laget förr och det var Champions League-slutspel! Med andra ord, jag var extremt peppad.

img_6349.jpg

Det var en fantastisk stämning på Parc des Princes, förutom när Zlatan låg skadad i gräset förstås. I PSG (liksom i Chelsea) har man framgångrikt slitit med att få bort huliganism och högerextremism från läktarna. Men, jag är så trött på att höra "lär av England" angående våldsamma supporterfalanger för bara för att man städar upp på ytan och har oändligt med förbud på arenorna så löser inte det problemet med mäns våld, det bara flyttar problemen. Utanför arenan drabbade lagens stökigaste grupper ihop redan innan matchen och engelsmän som rutinerat tagit sig in i landet via Belgien tog chansen att slå sönder en och annan fransk uteservering s.a.s. Nu är engelsk media alltid snabba att demonisera fotbollssupporters men jag tvivlar inte på att de ställde till med problem på gatorna, sirenerna ljöd över Paris. "Lär av England", nänä. Hitta ett land där det inte finns en våldskultur bland män (lycka till) så slipper du problemet med våld runt fotbollen. Nåväl, detta blev ett irriterat stickspår. Som sagt, stämningen var fantastisk på arenan där alla ljud tydligen blir ack så fint förstärkta (lär av fransk akustik Friends Arena).

img_6910.jpg

Jag var nästan allra mest peppad att se denna dåre, följde honom med spänning men Mourinho höll sig i skinnet:

img_6895.jpg

Skrek högt när jag såg att Torres stretchade!

img_6899.jpg

Och klädde av sig och gick på.

img_6905.jpg

Matchen slutade, som ni nog kanske vet, med 3-1 till PSG. Inte riktig totalkatastrof för Chelsea ändå, som i och med den uschliga bortamålsregeln går vidare om de gör t ex 2-0 hemma i morgon så spänningen lever så länge Mourinhos sluga hjärna går varm. Publiken hade ju dock anledning att fira, och gjorde det. Ingen firade dock så bra som Thiago Silva vid Pastores mål:

thiagofirar.gif

Mourinhos reaktion på 3-1 målet är också imponerande!

Efter matchen åt vi på den mest köttiga av argentinska restauranger vilket laget älskar att göra enligt sägen. Själv var jag lite väl tagen av matchen, är lika svimfärdig varje gång publiken är extremt engagerad eller personer jag längtat efter att se spela/coacha är på planen. När jag ser Arsenal behöver jag promenera hela vägen till arenan för att mentalt hänga med i att jag ens är där. Det är väl lite skillnad när jag jobb-jobbar dock, då kan jag kliva ur det lite.

Nåväl, hem till multifunktionella toan och sussa, nästa dag skulle vi nämligen kliva på detta vrålåk. Det slutade aldrig vara kul när bussen stannade och folk hade radat upp sig med förhoppningen att få se Zlatan men ut klev till exempel jag i stället. Ett pärlband av besvikna franska fejs mötte oss.

img_6940.jpg

Bussen tog oss till Stade Sébastien Charléty där PSG Féminines spelar annars. Vi klev in i omklädningsrummet och jag skrek till i denna ordning:

1 MITT NAMN STÅR PÅ DÖRREN 2 Fnissar åt kreativa stavningen 3 Undrar om jag fått Asllanis skåp 4 Provar världens skönaste "sko", (mitt ärliga betyg är helt klart betyg: 6 efter att ha burit och spelat i dom i tre timmar) 5 Får moderskänslor för Magistan och blir nån slags Gollum eftersom jag vet att jag troligtvis måste lämna tillbaka skorna när dagen är slut. Sen glömde jag ändå lämna tillbaka dom och blev skamset påkommen med dojorna i väskan.

img_6944.jpgimg_6945.jpgimg_6946.jpg

Resans huvudperson, gosig sko eller styv strumpa?:

nike_magista_volt_hyperpunch_1_27856.jpg

Vi bytte om och sen var det tydligen dags för TRÄNING med Nike Academys tränare. Kan säga som så att fem års Korpen skapar ingen Marta direkt men jag kämpade.

img_6954.jpg

Ja det var jag och 21 killar. Här går jag in i en duell med nån musikartist från Tyskland som tyckte det var hejdlöst kul att jag hört Blümchen.

img_6964.jpg

Efter en lång, bra träning så är det pang på dags för match. 11-manna, 90 minuters, linjedomare, rubbet. Inga avbytare. Stämningen inuti: 50% åh vad fantastiskt PSG-lajv att få spela iförd hela kitet på denna arena men också 50% min Gud varför har du övergivit mig. Alla överlevde i alla fall och jag är helt nöjd med mina första tre minuter.

img_6980.jpg

Duscha och dra vidare, mör och med en hjärna som försökte hänga med i allt det som redan skett under dagen. Återigen var det supergod mat, cruisa runt i bussen och göra franska PSG-fans besvikna och sen kravlade vi på flyget hem. Jag sov hela nästa dag. Det var som en fantastisk vecka på ett enda dygn, men nu är jag äntligen i kapp inuti. Paris est magique!

img_6985.jpg

Läs mer

Och där slutade alla världens barn heja på Barca

Fotlol 22:49 1 May 2013

och det ska bli så skönt. Efter dubbelmötet mot Bayern München förlorade Barca nämligen med:

reaktioner.gif

Japp, 7-0. Jag vet en som är väldigt besviken nu, glöm inte läsa hans blogg!:

skarmavbild_2013-05-01_kl._23.11.15.png

Matchens höjdpunkt var Piques självmål. Jag och alla andra som det verkade led verkligen med Barca innan dess (helt ofrivilligt, dom har ju ändå vunnit ligan denna säsongen och ca allt annat under storhetsåren dom haft). Detta var dock för kul och jag vaknade upp från de oväntade sympatierna:

piqueog.gif

Nej killar det blir inget Wembley. 

bjmy2udccaeeppl.jpg

Nivåskillnaden mellan Barca och Bayern sen, den är fortfarande ofattbar.

Läs mer

Känslomässig Mourinho öppnar upp sig- kommer nog inte stanna i Real...

Fotlol 01:10 1 May 2013

... men då går ITV till reklam. Varför inte bara göra klart intervjun och sända resten efter reklamavbrottet?

Åh alla Mous känslor går rakt in i mitt hjärta, och sen får han inte ens fortsätta öppna upp sig. Samtidigt känner vi the Special One, han vet att intervjun snart måste ta slut men maskar och skådespelar, lägger ut en å annan dramatisk tråd som vore han redo att avslöja alla sanningar eftersom han vet att (nästan) hela världen undrar vart han ska härnäst.

Vi säger adjö till Real efter kvällens match och 4-3 till Dortmund i sammanlagt resultat i båda mötena. I morgon är det nästa spansk-tyska möte mellan Barca och Bayern där den lille tapastallriken ska försöka hämta upp ett fyramåls underläge. Ber till Gud att mitt www inte tar slut mitt i matchen. 

(P.S idag hittade jag ett älgben mitt i skogen, dvs en älgs ben helt sonika löst med päls, kött och hov. Är detta normalt? Tjuvjakt? Hur stoppar man upp ett älgben? Känner att jag behöver älgbenet som talisman och kraftfångare till Arsenals sista matcher. Har en tom predikstol att pryda hemma hos mig i kapellet. Alla rutinerade jägare och konservatorer, svara mig. D.S)

Läs mer

Ett sammandrag av Barca-PSG

Fotlol 10:47 11 Apr 2013

Först 71 minuter detta:

i_want_to_believecl.jpg

Speciellt efter det här:

pastore.gif

Vi visste ändå att det skulle komma:

pedro.gif

Så att:

ledsen_ol.jpg ledsenol2.jpg

sad-beer.jpg

Imorse:

ontihuve.jpg

Läs mer

2-2 målet ur absolut bästa vinkeln

Fotlol 22:52 2 Apr 2013

2-2messi.gif

men ledsnast gubbe hittas i München vid 2-0

bayern2-0reaktioner.gif

och det var kvällens Champions Leagueresultat.

Läs mer

Vi tvivlade på Mou

Fotlol 23:10 26 Feb 2013

med Real 16 poäng efter Barca i ligan och medierna rapporterar om inre konflikter,

mourinhosneer.jpg

men the Special One har som alltid: en plan.

2ewmaa9.jpg

Inte erbjuda Barca något motstånd i ligan, den vann ju Mou ändå förra säsongen.

evil-mourinho.jpg

Barca-pintxosarna halkar runt i ligan på ett bananskal och leder så överlägset att när väl en riktig utmaning dyker upp är de helt oförberedda.

jose-mourinho-001.jpg

Mou skrattar vid teven när Milan slår katalanerna och veckan senare ekar det onda skrattet över ett knäpptyst Camp Nou.

mourinho.jpg

Barca är utslagna ur Spanska Cupen hemma efter 1-3 på Camp Nou och en tidsfråga tills trofén är på plats i Madrid.

mourinho_spanish_cup.jpg

Ferguson vet inte vad som komma skall efter att liknande metod använts i första Champions-mötet mot United, där ett lamt 1-1 grundar för att chocka i nästa möte som är på Old Trafford, precis som efter 1-1 matchen i första cupmötet mot Barca i Madrid. Bakvänd CL-taktik, men likväl Moutaktik: att först mörka den verkliga formen och satsa allt på bortaplan istället. 

mourinho_champs_trophy_2.jpg

Sådan är den, en fullkomligt vansinnig människas väg till ännu en Champions League-pokal.

Läs mer

Inför Arsenal - Bayern München.

Fotlol 13:31 19 Feb 2013

Jag skulle ut och stressa fram något såpass fint på www att jag kom på lite bättre humör, men vad händer? Jo, inför Arsenal - Bayern München ikväll så fick jag se att tyskarnas Manuel Neuer börjat med en ny handske:

neuer.jpeg

GAAHHH FYRFINGRIG? Hur ska Arsenal kunna ta sig förbi detta?
Svar: det går inte.

Bayern med ett superförsvar och Neuer i mål har nämligen inte släppt in n å g o t endaste litet mål 2013. Inte ett mål. På nio matcher. 
De leder Bundesliga stort med 15 poäng framför Dortmund och har sammanlagt under hela säsongen bara släppt in 7 mål men gjort 57 själva. Dom har bara förlorat en (1) enda match. Neuer lilla tass-skada ger väl bara än mer superkrafter i och med denna fantastiska handske.

Saxar dessutom dessa upplyftande inlägg från Bayerns egna hemsida. Ganska lätt att gissa vilka som ligger vart på självförtroendekurvan va? 

bild_58.png

Och så här positiv lät Arsene inför matchen:

 

Men, vet ni vad? Jag vet en sak till om Bayern och tysk fotboll efter att ha tittat på en och annan Champions Leaguefinal och olika mästerskap. Jag vet att plötsligt kvävs dom när det gäller. Kanske är den dagen idag.

Läs mer

Fotlol

FOTLOL är en 0% objektiv blogg om den fantastiska, magiska, plågsamma sporten fotboll. Läsbar även för den som varken rört boll eller tittat på en gräsmatta.

FOTLOL är oftast besviken, kär, euforisk, besatt, förbannad, eller hatisk, känslor så starka och svåra att de enbart går att behandla med humor.

Här hittar ni Fotlols gamla blogginlägg.
Kontakt: fotlolblogg@gmail.com

FOTLOL på Instagram:

Håll er uppdaterade!

Gilla Nöjesguiden!

Vill du få veta precis allt som händer på nöjesguiden.se? Gilla oss på Facebook!

Gilla