Netta Brielle

S: 2015 MÅSTE BLI DJ CARISMAS ÅR

Vad blir det för rap 12:56 7 Jan 2015

holdyoudown2-a2-1024x1024.jpg

DJ Carisma är kanske den person jag just nu har mest respekt för när det kommer till musik. Hon har fantastisk smak och har hon satt sin stamp of approval på något är det hundra procent garanterat att jag kommer älska det. Carisma började som radiopratare och DJ och senare den här månaden släpper hon sitt album. Hon är alltså på väg att bli någon sorts kvinnlig DJ Khaled, fast mindre pinsam kanske? Två låtar har dykt upp från kommande Carisma-skivan: Anyway som är en av sommarens stora favoriter för mig, och Want This som jag lyssnade sönder för någon månad sedan.

Carisma har alltid varit jävligt bra på att reppa för the ladies, och när hon nu sätter sitt namn på en remix av Hold You Down presenterar hon några av de mest lovande unga kvinnliga R&B-rösterna (och Siya). Detta är fantastiskt och jag längtar ihjäl mig efter med Carisma-utvald musik!!

Läs mer

H: Bay-nostalgi med Netta Brielle

Vad blir det för rap 09:45 9 Jun 2014

 

Jag har svårt att minnas nu men tror det var 2-7 år sen ca jag var förälskad i Netta Brielles röst. Efter att ha lyssnat på hennes dåvarande enda tape som jag glömt vad det heter (sorry!) och nåt/några år senare hennes nästa tape Love, Pain & Music från 2010 började jag väl ana att hon var en go sångerska men kanske ingen världsstjärna. Men det behöver alla inte va, jag var nöjd med den tid vi hade och med hennes refränger på Bay-artisters album. Fast det blev att jag inte följde henne så himla nära därefter fast att hon har signat för Atlantic och släppt ny musik.

Jag har icke lyssnat tills igår! PGA släpper en go sångerska en Traxamillion och P-Lo-producerad sång som heter 3xKrazy vet jag att jag nostalgidöden kommer dö.

Fy fan va jag myser till detta. Bay Area-funk-rappen från 90-talet är den bästa sommarmusiken det är 100% sant, och nu har detta gäng gjort en (för mig) dunderdänga med melodin tagen från 90-tals-gruppen 3xKrazys kanske största sång Keep It On The Real. 

 

 

3xKrazy bestod alltså av Agerman som jag tror gör kristen rap numera, B.A. som kanske är Bavgate och sist men inte misnt: en på 90-talet artikulerande Keak Da Sneak. Keak var alltså den kanske bästa hyphy-artisten, ingen kunde sluddra om molly eller thizz som det hette på den tiden som han. Keak fanns i min bilstereo och min cd-walkman erryday nästan. Precis som jag växte upp på DJ AMEN WORLD PREMIERES

Så tack Netta, för bay-nostalgi är min nostalgi. Här är sången 3xKrazy och videon till gruppen 3xKrazys sång efter varandra, ni får välja själva vilken ni lyssnar på först men var noga med att åtminstone titta igenom videon lite för så go mix av casino-besök, öken-häng, såna sjukhus-lås-tröjor, glida runt med bilen en natt och hänga i VIP-delen på klubben.

/Hugo

 

Läs mer

Vad blir det för rap

Håll er uppdaterade!

Gilla Nöjesguiden!

Vill du få veta precis allt som händer på nöjesguiden.se? Gilla oss på Facebook!

Gilla