Siya

S: 2015 MÅSTE BLI DJ CARISMAS ÅR

Vad blir det för rap 12:56 7 Jan 2015

holdyoudown2-a2-1024x1024.jpg

DJ Carisma är kanske den person jag just nu har mest respekt för när det kommer till musik. Hon har fantastisk smak och har hon satt sin stamp of approval på något är det hundra procent garanterat att jag kommer älska det. Carisma började som radiopratare och DJ och senare den här månaden släpper hon sitt album. Hon är alltså på väg att bli någon sorts kvinnlig DJ Khaled, fast mindre pinsam kanske? Två låtar har dykt upp från kommande Carisma-skivan: Anyway som är en av sommarens stora favoriter för mig, och Want This som jag lyssnade sönder för någon månad sedan.

Carisma har alltid varit jävligt bra på att reppa för the ladies, och när hon nu sätter sitt namn på en remix av Hold You Down presenterar hon några av de mest lovande unga kvinnliga R&B-rösterna (och Siya). Detta är fantastiskt och jag längtar ihjäl mig efter med Carisma-utvald musik!!

Läs mer

S: Reality-TV jag längtar efter!

Vad blir det för rap 18:36 10 Apr 2014

siya_brianna_diamond.png

(FÖRLÅT men varför heter det plötsligt "gilla-markeringar" på insta? SÅ FULT.)

Jag älskar reality TV, särskilt sådan som handlar om rappare eller rnb-sångerskor jag älskar. Jag har sett alldeles för mycket LAHH, och kände mig rätt stolt när jag mitt i senaste säsongen av New York-varianten la ner mitt tittande för att det helt enkelt spårat för mycket. Jag längtar fortfarande efter nästa säsong av LAHH ATL dock, särskilt om Waka Flocka ska vara med! Jag är också ett stort fan av R&B Divas, även om det tyvärr inte är lika bra längre som det var första säsongen. Jag är dock fortfarande peppad på att en ny säsong av R&B Divas börjar snart!

Ni fattar att jag är eld och lågor över att inte mindre än två (TVÅ!!!) realityserier på temat kvinnliga rappare just nu produceras. Häromdagen bekräftades nyheten att Oxygen spelar in Sisterhood of Hip-Hop med T.I. som producent. Medverkar gör ett gäng unga kvinnliga rappare som alla vill bli the next big thing; Siya, Diamond, Brianna Perry, Nyemiah Supreme och Bia. Tanken verkar vara att presentera tjejerna som oetablerade och kämpande, och det är väl en beskrivning som stämmer sisådär på vissa av tjejerna som ska va med. Diamond har ju haft en karriär på olika nivåer i typ 10 år? Nåväl. Jag är aspeppad. BET håller också på att producera sin realityserie om kvinnliga rappare; Hip-Hop Sisters, där casten är något äldre. Serien kommer följa kvinnliga rappare som försöker återetablera sina karriärer och medverkar gör MC Lyte, The Lady of Rage, Yo-Yo, Smooth, Monie Love och Lil Mama. Förlåt men Lil' Mama? Gud va hon inte platsar i det där gänget med gamlingar. Alltså don't get me wrong, jag älskar Lil' Mama, älskar att hon varit så stökig, älskade henne som Left Eye i TLC-filmen och framförallt är hon en så extremt grym rappare. Jaja, jag hejar ju på henne, så om serien kan få igång hennes kantstötta karriär igen så är jag positiv.

Är det intressant att bägge dessa serier trycker på att kvinnorna är systrar? Hip-Hop Sisters och Sisterhood of Hip-Hop. Ska bli intressant att se i vilken utsträckning systerskapet får plats, cirka 80 % av innehållet i många sånna här realityserier är ju tjejer som bråkar med varandra. I den bästa av världar skulle dessa två serier kunna vara som första säsongen av R&B Divas, där tjejerna både stöttade varandra men också skrek en jävla massa åt varandra. Ni vet... som systrar gör.

På tal om Yo-Yo så är ju hon inte helt ny i dokusåpagamet. 2007 var Yo-Yo programledare för Miss Rap Supreme, en talangtävling för kvinnliga rappare, som sändes som någon sorts uppföljare till The White Rapper Show. Jag har fortfarande några avsnitt av Miss Rap Supreme på en JÄÄÄÄVLIGT gammal hårddisk, och det är realityguld. En av de tävlande var Khia, vilket många tyckte var konstigt eftersom hon sålt 800 000 ex av My Neck, My Back. Här kan ni se när Khia hamnade i bråk med Ms Cherry (som 1. Vann säsongen! 2. Har barn med T-Pain!):

Det som hände efter det där var att Khia blev diskvalificerad för att hon inte hade skrivit en ny vers utan använt en vers från en av sina misslyckade skivor. Se där!

Än så länge saknas datum för när både Hip-Hop Sisters och Sisterhood of Hip-Hop ska börja sändas, men förhoppningsvis blir det någon gång under sommaren!

Läs mer

Vad blir det för rap

Håll er uppdaterade!

Gilla Nöjesguiden!

Vill du få veta precis allt som händer på nöjesguiden.se? Gilla oss på Facebook!

Gilla