Drake

Rädda Nef från ChampagnePapi

Vad blir det för rap 13:26 21 Dec 2015

skarmavbild_2015-12-21_kl._13.26.59.png

Min första reaktion när jag såg denna bild på internet var exakt denna:

Starta Facebook-gruppen "Rädda Nef The Pharaoh från Drakes blodsugarklor" och träffas på en offentlig plats med de andra gruppmedlemarna för att fika.

Men det är lite starkt tänkt kanske. Facebook-grupper träffas ju inte på riktigt. Låt oss titta på vad som har hänt:

1. Nef The Pharaoh gick ut offentligt med att han var en jättebra artist under 2015. Detta hände genom att han släppte musik.

2. Drake har gått ut offentligt med...
2.1 ... co-signs av okända nya innovativa artister via digitala kanaler eller genom att spela in remix på bra sång.
2.2 ... med musik där Drake för evigt använt sig av artisternas flow och musikaliska uttryck, vilket legitimeras genom Drakes del av utbytet: ge co-sign.

3. Jättemånga artister har gått ut offentligt med tvivel kring om Drakes co-signs verkligen hjälper artisterna, eller om de framförallt hjälper Drake?

4. Sauce Walka gick ut offentligt med sitt missnöje över att Drake hintat i digitala kanaler om att han skulle remixa 2 Legited 2 Quitted, men sedan svikit löftet/hintandet genom att gå ut offentligt genom att aldrig släppa någon enda remix till 2 Legited 2 Quitted. Vi skrev om det här på bloggen.

5. Jag gick ut offentligt med min teori om att Drake hittar nya innovativa artister att gå ut med offentligt med co-signs till genom att analysera icke-offentlig data från sociala medier och musiktjänster.

6. Flera rimliga gick ut offentligt med att de höll Nef The Pharaohs Big Tymin som en av årets bästa sånger.

7. Drake gick ut offentligt med en co-sign av Nef The Pharaoh genom att lägga upp en bild på Nef The Pharaoh på sitt instagramkonto. 

Finns mycket händelser mellan raderna här, men dessa sju grejor är de absolut viktigaste.

Vad händer nu? Kommer Nef The Pharaoh få en ordentlig skjuts i karriären nu eller kommer det gå åt fanders som för Sauce Walka? Det är det nog ingen som vet, men uppenbarligen är risken för det förstnämnda stor nog för att jag, en rapbloggare i Sverige, skulle bli orolig.

Om ni absolut vill kan ni precis som Drake lyssna på Nef The Pharaohs musik och se om det påverkar hur ni känner för hela den här historien. Nef är mest känd för sin cash money/golden era New Orleans-influerade Big Tymin som ni ser i videon nedan. Även EP:n* är jättebra. Den hör ni här på Soundcloud t ex. 

/Hugo

*EP är förkortningen för "Elektronisk Puck". Förr i tiden lyssnade folk på musik i sin hemmiljö genom att lägga tunna runda svarta skivor där musiken sparatas i räfflorna på en vinylmaskin och så blev det musik när man tryckte på play. Skivan såg lite ut som en puck. Idag lyssnar vi på musik på elektronisk väg, men har behållt ordet puck av nån anledning, fast med tillägget elektronisk. Lite som hur E i E-mail står för effektiv, effektiv mail, pga snabbare än fysisk mail.

Läs mer

S: MISS TRIIIIINAAAAA

Vad blir det för rap 11:36 18 Oct 2015

Hej.

Jag har inte bloggat på ca en evighet, men nu e jag här bitch här bitch. Jag behöver erkänna en grej....

ush.gif

I somras började jag för första kanske andra eller tredje gången gilla en Drake-låt. Den Hotline Bling. Jag vet inte va jag ska skylla på, jag va i ett svagt emotional state kanske? Iaf jag ÄLSKAR den låten. Vem e jag? Va e nästa grej? Blev faktiskt riktigt skakig av insikten, men sen gick det ungefär en eller två sekunder och jag insåg även att jag är en vuxen kvinna och att jag är värd en eloge som trots min höga ålder kan öppna mina öron för musik jag alltid hatat.

SKITSAMMA. "Fan och hans moster" (asså typ alla) har remixat Drakes hitlåt. Min personliga favvo bland remixerna hittills är nog den som Mila J gjorde men den e nu petad från topplistan för ingen mindre än THE BADDEST BITCH har tagit sig an låten. ÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅH. Versen här e så jävla mycket old school Trina och jag _ÄLSKAR_ det!

Trinas 1-900-BADDEST gav mig inspiration och jag gjorde därför en gif på när Trina kastar sin telefon i poolen i videon till Single Again, aka världshistoriens kanske bästa arga breakup-låt någonsin:

t2uxb0z_-_imgur.gif

Låt oss nu alla be för att Trina till slut lyckas släppa sitt sjätte album!!!

Läs mer

Drake lovar mer än han levererar?

Vad blir det för rap 21:05 20 May 2015

2015-05-19_16.07.46.png

Ja ni ser ju själva. Sauce Walka från Sauce Twinz hade nog räknat med att få lite festivalbokningar och skivbolagsmöten så här under våren. Han visste att de har en hit i 2 Legited 2 Quitted, han visste att hans flow har förtrollat hela Houston. Han trodde att droppen som skulle få lean-koppen att tippa över och sätta karriären i rullning på allvar var inom räckhåll. 

Jag pratar förstås om en Drake-cosign. 

En Drake-cosign är världens kanske mest frekventa faktor när det gäller att få rappare att slå igenom. Folk säger att Drake gett mer rappare karriärer än alla skivbolag tillsammans de senaste åren. Vad en Drake-cosign betyder för artisten Drake tvistas det dock om. Hur mycket tjänar en kanadensisk skådespelare turnt rapper på att lägga en vers på ATLs hetaste gangsterrap-grupps hetaste singel (Migos och Versace)? Hur mycket tjänade Drake på att ge Mac Dre shout outs när han kopierade Bay Areas sound på The Motto? 

Vem vet! Det vi definitivt vet är att folk på internet och i verkligeheten har irriterat sig på hans snabba och vampyrliknande besök i innovativa, kreativa och mindre spridda lokala sound. Jag vet inte jag. Jag gillar ju bara Drake när han gör hits, och det sätt han gör hits på idag är genom att lägga verser på andra människors hits. Föredrar nästan alltid substans framför ej substans i rap (leverans går alltid före oavsett så klart), men jag vill ha mina Drake-verser så bortkopplada från hans känsloliv som möjligt. Samtidigt klarar jag inte av att rappa med i Abidaz-raden "ta ett Drake-beat gör den helt hård" eftersom det faktsikt är ett Zaytoven-beat och en Migos-sång! Faktsikt!

Vi får väl se vad som händer med Sauce Twinz genombrott nu. Händer det inte alls? Var så säker på att det skulle komma. Jag väntade ju också på den där Drake-remixen. Det vi vet är:

1. IG-bilden som jag fotade av ovan, den är raderad från Sauce Walkas konto. Hörde Drake av sig?

2. Houston är fortfarande den nästa fetaste rapstaden just nu (efter ATL), vare sig Sauce Twinz genombrott händer eller ej.

Bevisen hittar ni på internet. Men en ledtråd, idag släppte Beatking That Aint My Thot och T-Wayne mördar allt annat som kommit under maj 2015 på detta tape (främst hans Nasty-remix som nu börjat få remixer, som ni hör nedan).
 

/Hugo

Läs mer

Kommer vi dansa till Sauce Walkas flow i sommar?

Vad blir det för rap 15:50 25 Jan 2015

 

Massvis av talangfulla tänkare (som nästan definitivt hade kunnat förbättra världen om de engagerade sig i typ vad som helst annat än detta) på massvis av olika ställen har noterat och påpekat att världsstjärnan Drake har för vana att co-signa unga talangfulla musiker som har hittat på något unikt och spännande sound. Är det en välsingelse eller en förbannelse?

Alla okända artister blir ju jättekända när Drake plockar upp dom! Men nån i Migos stall påstod att Migos hade klarat sig bättre utan en Drake-vers på Versace. Nån jävla tänkare sa att Drake bara hoppade på Versace för att kunna använda Quavos flow (uppfunnet av Offset) utan att det skulle va att sno liksom. Samma med Tuesday-remixen, Drake ville kunna sjunga som Makonnen utan att han skulle anklagas för härmning. Som när han härmade bay area på The Motto och vägde upp det genom att nämna Mac Dre i refrängen. 

Stämmer det att Drake vinner (genom att få en hit antar jag) och artisterna han co-signar förlorar? Precis som med ursprunget av begreppen p-funk/punk (är p-funk en förkortning av punk-funk eller är punk en förkortning av p-funk?) är det nog ingen som egentligen vet svaret längre.

Det kanske inte ens finns ett enda svar!

 

avsnitt_81.jpg

 

Nu har de här jävla tänkarna satt det här jävla händelseförloppet i skallen på mig i alla fall så lika bra att testa det på Sauce Walka-flowet. Vi som går runt på stan med en barnvagn med ett sovande barn och ropar med i adliben SAUCE lite för högt för att det ska va riktigt säkert att ungen inte vaknar när vi lyssnar på från Sauce Twinz och Sauce-rörelsen som Sauce Walka, Sancho Saucy, Rodji Diego, Sosamann osv. Nu blev meningen lite för lång så jag satte punkt, men vi i det gänget iaf vi har ju noterat att det ska komma en Drake-remix på Sauce Walkas 2 Legited 2 Quited (vars video ni hör längst upp i inlägget).

 

 

Perfekt tillfälle att testa tänkar-jävlarnas tänkade alltså. Så när remixen kommer får vi se helt enkelt:

1. Använder Drake sig av Sauce Walkas flow?
2. Kommer vi vid nåt tillfälle i sommar dansa till nån ny sång där Drake använder detta flow?

Förutom throwback-dängan Flava In Ya Ear så är Sauce Walka enormt bra på t ex SosamannDid A Whole Lot som ni ser nedan.

/hugo

 

 

Här gör Sauce-gänget och nån journo sin signatur-pose:

 

skarmavbild_2015-01-25_kl._15.52.38.png

Läs mer

En Drake-remix, men VBDFR har inte hoppat av Makonnen-tåget

Vad blir det för rap 20:49 12 Aug 2014

 

Man vet aldrig vad ni ska tro. VBDFR har ju trots allt aldrig kunnat sluta skämta om/hata på Drake. Kanske tror ni att Drakes remix av Club Going On A Tuesday skulle få oss att hoppa av Makonnen-tåget?

Det har inte hänt. Jag iaf (Hugo) har lyssnat för mycket på Makonnens katalog sen vi skrev om honom sist. Och jag har ca 0 emot denna remix, däremot kommer jag ju fortsätta spela orginalet när jag väljer musik på lokal eller till mina egna hörlurar :)

Ni hittar båda varianterna direkt här nedan, och som bonus underst hittar vi en ny Makonnen-sång där han gästar Father och Key! på Look At Wrist. Mycket tunga videos längst ner i detta blogginlägg.

 

 

En sak jag tänkte på. Ni som började lyssna på Makonnen idag, varför väntade ni tills nu? Var han inte go nog tidigare i sommar?

 

b0r7f.jpg

 

(obs behövde hitta ett sätta att använda denna bild, idag är en toppen dag att börja med makonnen!)

/hugo

Läs mer

H: Vilka sånger gick NFL-draftvalen in till

Vad blir det för rap 11:53 14 May 2014

 

 

På bilden ovan ser vi Drake, en random dude och de senaste årens största stjärna från College-fotbollen: Johnny "Johnny Football" Manziel. 

I USA är football världens största sport och Superbowl är världens största sporthändelse aka världens största händelse. Det är en jättestor del av varenda persons liv typ, antingen hejar du på din lokala högskolas fotbollslag, din lokala gymnasieskolas fotbollslag eller så hejar du på ett lag i den största professionella ligan NFL. Fotboll är alltså skitstort i USA. Och skolidrott är enormt.

Alltså i USA hade Chalmers derby mot Högskolan i Borås varit västkustens största sportmatch intressemässigt, typ. Och Blackebergs gymnasium mot Tensta gymnasium hade varit västerorts största folkfest varje år. Först när spelarna har gott klart sin utbildning, inkl blivit "vuxna" genom att delta i några Spring Breaks i Tylösand och på Falsterbro Horseshow (eller liknande svenska motsvarigheter till USAs Spring Break-evenemang), så får de professionella lagen i Allsvenskan i tur och ordning paxa vilka spelare de vill välja. Förenklat så går det till så att förra årets sämsta lag i Allsvenskan får välja först och mästarna väljer sist, fast i NFL alltså.

Inspirerad av Eirik Engebretsen på Jubel.fm så samlar jag också lite draft-val-sånger. För vad har då detta med rap att göra?

Jo, alla skolidrottare inom football i USA älskar rap typ och för första året någonsin så fick spelarna själva välja vilken sång de skulle få promenera fram till scen till när ett NFL-lag meddelat att de valt dem. Det är som en prisutdelning typ och först ut var Houston Texans så de skickade upp nån gubbe som berättade att de valde DEn (DE = Defensive End = Tremendous Athlete på 220kg) Jadeveon Clowney till sitt lag och så får Clowney promenera upp till scen till sin sång.

Som var: 

 

Ja som ni hörde hör man inget typ, men det spelar ingen roll för det är ändå intressant att se vad dessa unga män valt att presentera sig själva med. 

Ej chock: ingen valde (vad jag sett) att gå in till en sång framförd av en kvinnlig rappare.
Ej chock: hur många som helst valde sånger av Drake.

Här är några av draftvalens sångval listade inkl betyg från mig (A-F) drekt under Soundcoud-spelaren med alla sånger:

 1. WR, 1.12 Giants, Odell Beckham Jr.
The Sky's The Limit - Lil Wayne

Betyg: A
Det visar på extremt god smak att välja ett Lil Wayne-mixtape-spår från the golden era of Lil Wayne mixtapes. The Drought 3 amen gud sån nostalgi. Vet ni vad som är extra A+ med detta val? Odell Beckham Jr är från New Orelans. Vet ni vad som är extra bra aka A+++++++++++++ med detta val? Odell Beckham Jr var 14 år gammal när denna sång kom. Han valde sin fjortis-favorit. Det är att vara trogen sig själv. Jag ser framför mig att den fjortisåriga Odell bestämde sig för att spela denna sång när han kommer till NFL redan där och då i sitt pojkrum i New Orelans.

2. QB, 1.22, Browns, Johnny Manziel
Draft Day - Drake

Betyg: A+++++
"Draft day, Johnny Manziel, Five years later how am I the man still?"  <- Johnny Football valdes inte först men han var draftens största stjärna. Så visst är det logiskt att han väljer en sång där rappens största stjärna name-droppad honom i första raden.

3. QB, 1.3 Jaguars, Blake Bortles
Blow Up - J. Cole

Betyg: E

Blake Bortles var draftens stora skräll på massa sätt, bl a att han var den första QBn som valdes. Före Johnny Football till och med. Jag vet inte vad jag ska säga om detta val, J. Cole är ju definitionen av tråkmåns musikaliskt imdo så var nära F här.

3. QB, 1.32 Vikings, Teddy Bridgewater
The World's Greatest - R. Kelly

Betyg: B
Att bli vald som tredje QB, och som allra sista gubbe i första-rundan av draften, och välja The World's Greatest med R Kelly säger en del. Framförallt eftersom det är en go chans att han inte ens får starta för Vikings när säsongen drar igång. Blir dock inte pga ej så orginellt. (OBS i SC-spellistan är det nåt random cover).

4. DE, 1.1 Texans, Jadeveon Clowney
The Man - Aloe Blacc

Betyg: D
Mannen detta låtval får mig att tro att du inte är redo att fysiskt dominera dina motståndare, vilket du måste göra. Du visste till 99% att du skulle väljas av Houston Texans du borde valt Wanna Be A Baller med Lil Troy.

5. WR, 1.20 Saints, Brandin Cooks and OLB, 1.15, Steelers, Ryan Shazier
Everythang - Young Jeezy 

Betyg: B
"I used to have nothin, now I have a whole lotta everything" <- Detta är Started From The Bottom för folk som började från botten. Att mitt favoritlag New Orelans Saints valde draftens snabbaste spelare i Cooks gör mig peppad. Att Cooks valde denna sång är nåting som gör mig än mer nöjd med draftvalet. Steelers offensive line backer Shazier valde samma sång, innan Cooks till och med. Men Steelers är skittrista så whatever.

6. DE, 2.28, Panthers, Kony Ealy
Money Baby - K Camp ft Kwony Cash

Betyg: C
En av förra årets bästa låtar enligt mig och kanske även resten av VBDFR. Dock att det är en sång från förra året. Om du vill visa att du är med i tiderna kunde du gått ALL IN och valt nåt ännu färskare. 

7. TE, 1.10, Lions, Eric Ebron
They Don't Love You No More - DJ Khaled ft Solanges systers bae

Betyg: B
Bonus för att Ebron valde världens mest hajpade motivationsmusiker DJ Khaled, och enormt bonus för att det är en sång som kom i april 2014. Dock är ju sången inte bra nog rent kvalitetsmässigt för att berättiga ett A.

8. WR, 1.7 Buccaners, Mike Evans
Trophies - Young Money feat. Drake

Betyg: C
Blåstinstrumenteten i denna sång är perfekta för fira extrem framgång. Själva sången är jag inte förtjust i, men tanken på att Mike Evans hela familj + 200 närmaste vänner stod i nån bar och samsjöng/vrålade till denna. Det lär låta fett.

9. 2.30, QB, Patriots, Jimmy Garoppolo
Good Life - Kanye West feat. T-Pain

Betyg: A
Jimmy har precis blivit vald som back up som QB till en av NFLs största sjtärnor: Tom Brady. Detta innebär att Jimmy kommer ha det rätt gött. Han kan äta hamburgare i Boston utan direkta prestationskrav till miljonlön i typ 2-5 år innan det är dags för Brady att pensionera sig. Dessutom känns det som att sån här snäll och ordnad musik om att ha det gött på toppen passar perfekt till NFLs motsvarighet till Star Wars Evil Empire: New England Patriots (onda och präktiga at the same damn time). Senare Kanye som t ex New Slaves hade inte passat gubbarna i Boston lika väl. 

11. 1.8, CB, Browns, Justin Gilbert
We Dem Boyz - Wiz Khalifa

Betyg: B
Holla, We Dem Boyz. Yupp du har hamnat i samma gäng som Johnny Football, ni är Dem Boyz. 


12. 2.24, WR, Broncos, Cody Latimer
Everyday - Ace Hood

Betyg: C
Detta visar på rätt inställning. Du kommer behöva hustla varje dag för lyckas slå dig in bland Broncos receiver-kår. Visserligen har hunken Eric Decker lämnat i år, men du konkurrera fortfarande med D Thomas, W Welker, E Sanders och Bubba Watkins. Och TEn Julius Thomas. Ändå C pga sången är inte fantastisk.

13. 2.7 WR, Jaguaras, Marqise Lee
Handsome & Weathy - Migos

Betyg: A
En av årets bästa sånger är inget annat än A.

14. 1.2, OT, Rams, Greg Robinson and 1.5, OLB, Raiders, Khalil Mack
Happy - Pharrell

Betyg: F
Antingen hatar du eller så älskar du denna sång. Detta känns som att det är den enda gången en på riktigt kan säga så och det faktiskt stämmer. Min reaktion varje gång jag hör den: URRRK.

15. 1.31, CB, Broncos, Bradley Roby
Believe Me - Lil Wayne & Drake

Betyg: B
"I'm the only one to get the job done, I don't know anybody that can cover for me". Det kan mycket möjligt stämma om du är ett förstarunde-val som ansluter till Broncos secondary. Champ Bailey har lämnat och jag övertygades inte helt av Broncos secondary förra året.

16. 1.25, CB, Chargers, Jason Verrett
Icy - Gucci Mane

Betyg: A
Hittade bara en S&Ced version på Soundcloud. Det spelar ingen roll. Jason du valde vintage Gucci Mane. En av 00-talets bästa sånger. Åtminstone om vi pratar om sånger som handlar om juveler.


Av: Hugo

Läs mer

P: Lilla Wayne, kul igen?!

Vad blir det för rap 12:11 5 May 2014

(haha kolla vilken kul bild)

Det kan faktiskt vara så att Lil Wayne är den rappare jag älskat mest intensivt av alla rappare. Jag vet inte, men det kan vara så. Därför lyssnar jag ganska sällan på Wayne nuförtiden eftersom det gör så ont att bli påmind om "livets förgänglighet" osv, alltså att vi alla blir äldre och att allt har ett slut o så vidare och även den bästa blir sämre till slut etc. Lil Wayne nu är väl inte direkt dålig men oftast tråkig och Lil Wayne var inte tråkig en enda sekund mellan ca 1996 och 2008. Vilket är en längre karriär som kul, och under andra halvan också genialisk, rappare än ca alla andra rappare men.. Hursomhelst, har en känsla nu: Kanske är Wayne just nu inte helt tråkig? Exempel 1: Den här nya låten med Drake, den är bra! Drake till exempel rappar om att han gör "One Direction-numbers" lol. Jag respekterar även vad som händer i beatet mycket, det blir nedsaktat men utan att rösterna blir sådär falskt screwade made-popular-and-then-outhärdligt-by-asap-floppy (#shade, S/O till "Fashion Killa" tho, fortf supermysig), och slutet är fett. LISSSSSEN (*DJ Khaled röst):

 

Lil Wayne & Drake - "Believe Me"

Ett annat exempel på den här "wayne - inte helt tråkig just nu"-tesen som jag lite halvhjärtat driver i det här inlägget är "Senile" med Tygzzzzzzz oj förlåt somnade akut av att ens försöka skriva hans namn (iofs hans porrfilm va... eh skitsamma) och Nicki "U B****S IS BITTER MY TITTIES IS BIGGER" Minaj. På den här versen rappar Wayne som att han 1, bryr sig, 2 har kul???? "Do a drive-by on you n****s, make a U-turn for survivors / Take a newborn from his momma, stick a shoe horn in vaginas" vänta WHAT lol go off Wayne!!!

Tyga, Nicki Minaj & Lil Wayne - "Senile"

Videon: inte heller tråkig, faktiskt inte en enda sekund av tråk i denna videon. Tyga e ju iaf söt, o koreografin på hans del är mkt bra. Nicki i Moschino på en lekpats ger mig nog med liv för att inte behöva äta på tre och en halv dag och Wayne är på sin gevalia-när-du-får-oväntat-besök-skit. JAG VET att sånna här videos vet exakt hur tumblr-screenshot-kompatibla dom är men fuck it kolla detta:

hahaha kolla Wayne. Det är kul.

 

PEACE

 

/Petter 

Läs mer

P: Jag och Young Thug zonar ut ihop vi ses

Vad blir det för rap 18:07 27 Mar 2014

(jag och young thug)

Detta kan vara Young Thugs bästa låt sen den där låten med han och Aubrey som Sanna skrev om som fortfarande inte har kommit. Lever för den här just nu, kan ha att göra med att jag fortfarande har feber så jag inte kan tänka riktigt, vilket fick mig att säga fuck it till den här dagen för en halvtimma sen o hälla upp ett sämre glas vitt. Så skti i denna dan, skaffa feber och alkohol och sätt denna på repeat:

Young Thug - "Blanguage"

 

äkta #SubduedTurnUp word till Cakes 3 minuter o 18 sekunder in i vårt 55e avsnitt

 

/Petter

 

 

Läs mer

S: ALLT YOUNG THUG RÖR VID BLIR TILL GULD + VIKTEN AV KÄLLKRITIK

Vad blir det för rap 12:53 21 Mar 2014

thuggathugga.jpg

Young Thug. Min relation till Young Thug har förändrats drastiskt de senaste månaderna. Jag har gått från lagom intresserad till besatt kan man säga. Jag har blivit så besatt av Young Thug att jag glömt allt vad källkritik heter. Igår fick en forumtråd och en tre år gammal intervju med Young Thug mig att tro att Thug hade 11 barn. Jag trodde det i cirka 5-10 minuter, kollade på intervjun igen, läste lite mer i forumtråden och insåg att Thug har 11 syskon, inte barn. Jag vill ändå fortfarande tro att Thug har 11 barn, och i ärlighetens namn vill jag ha 11 barn med honom. Ni fattar att min relation till Young Thug e påväg att spåra. Hjälp mig.

Vi är just nu inne i en fas där praktiskt taget allt Young Thug snuddar vid blir till guld. Jag älskar det, men är samtidigt livrädd för att det ska ta slut. Hursomhelst tänkte jag fira denna fas genom att dela med mig av en ny YT-favvo som kom häromdagen.

DETTA ÄR SÅ BRA!!! Jag har ingen aning om vem Yakki Divioshi är förutom att han gästat en av Lil' Silks tyngsta låtar, men jag vill definitivt höra mer från honom.

(Undra vad en vers från Young Thug kostar just nu????)

Igår kom även ytterligare en preview av Young Thugs kommande singel Eww Eww Eww som jag varit besatt av sedan jag såg det här klippet där den premiärspelas på radio i Atlanta. Jag har nog aldrig tidigare längtat så mycket efter en låt som jag längtar efter denna.

MEN för att hälla lite smolk i min glädjebägare (lol säger man så? va betyder d ens? aja whatever xoxo) så ryktas det om att den färdiga versionen av Eww Eww Eww också kommer ha Drake som featuringartist. Detta är för jobbigt för mig att hantera. Alltså, jag är ju inte förvånad eftersom allt nu tyder på att Thug är signad till Young Money, och det är heller ingen hemlighet att Drake är ett Thug-fan, till exempel var det Drake som övertygade Nicki om att hon skulle lägga en vers på Danny Glover, men MÅSTE DET BETYDA ATT HAN SKA VA MED PÅ LÅTEN? Jag vet verkligen inte vad jag ska tycka... jag tror Drake genuint uppskattar bra musik (lol va fan vet jag om det egentligen men aja jag kör här) men jag tycker hans beteende mer och mer börjar likna Kanyes berömda vampyrism. På tal om Kanye och hans vampyrtendenser så har tydligen Thug varit i studion med Kanye också och spelat in en låt eller två. Det finns ju alltid en risk när etablerade artister samarbetar med de nyaste och mest spännande talangerna. Motivet känns alltid lite tudelat, det handlar både om musik men också nästan alltid om att lite coolhet och avantgardeism ska rub off på den som e gammal i gamet. Jag tror dock att ThuggerThugger kommer klara av att behålla och utveckla sin kreativitet för sig själv, och kunna ge bort små portioner av den till rapvärldens alla blodtörstiga vampyrer. Jag hoppas det i alla fall.

EWW EWW EWW.

Läs mer

Vad blir det för rap

Håll er uppdaterade!

Gilla Nöjesguiden!

Vill du få veta precis allt som händer på nöjesguiden.se? Gilla oss på Facebook!

Gilla