magasin

En undersökning: hur GQ's Comedy Issue porträtterar sina komiker

Parisa Amiri 13:08 24 Apr 2014

GQ har släppt årets comedy issue! Förra året fyllde de några av sina sidor med det där jobbet som vi blev så glada över där min kärlek på distans, Maya Rudolph, och Kenny Powers skapade sina egna Awkward Family Photos. Roligt! Gulligt! Smart!

En comedienne i ett magasin främst riktat till män, men med kläder på sig? Och i ett fotojobb som reflekterar hennes yrke och person? HUZZAH! skrek vi. 

Som sagt har ju årets kommit. Låt oss bläddra lite i det och landa på den här sidan av en ren slump:

Whoa, de kör en jävligt vågad nivå i år? Julia Louis-Dreyfus följer upp Rolling Stones-omslaget hon fick äran att pryda endast täckt av bläck med inte bara naket utan under simulerat samlag med en clown i hängslen. Vet inte vad som är mest stötande, clownen eller de dekorativa hängslena?

Okej, men då måste det här numrets inramning vara grovhet draget till sin absoluta spets då! Kan vi anta. Vågar knappt föreställa mig vad de satt på omslaget isåfall. Här är det ju:

Jaha? Nu fattar jag inte riktigt? Det är Louis CK ställd rakt upp och ner, två kvinnohänder på vardera sida som justerar meningslösa detaljer. 

Fast omslaget ska ju ändå kunna stå framme i butik där barnfamiljer rullar förbi, så klart jag fattar att det inte kan se ut hursomhelst. Det måste vara anledningen. Alla kan inte ha omslag som New York Magazine och Rolling Stone

Men bilderna till hans intervju då, de kanske överträffar Julias nakna skrevveck?

...

Okej, nej, det var inget. 

Det finns inget att se här, beat it. 

Läs mer

Hade Esquire satt Lake Bell på omslaget om hon inte även fick fungera som avklätt ögongodis?

Parisa Amiri 16:18 17 Apr 2014

...ja, det vi sa sist. Eller varför inte gången innan det

Det enda som kan etiketteras som det småroliga i sammanhanget, för nu har jag nästan tröttnat på att ens ironisera över det trötta faktumet att kvinnor bara får utrymme om det dels eller framförallt sker i egenskap av sexobjekt, är underrubriken. 

De poängterar att hon mycket väl kan vara sin generations viktigaste skådis/regissör/manusförfattare, men behöver ändå sälja in henne med ett löfte om mer hud. 

WAIT. Är du rättshaverist på väg att trycka Kommentera här nedan för att dra en obegåvad poäng om Tom Hardys parallella omslag?

Hejda dig, jämför bilderna och tänk efter. Min, uttryck, symbolik, pondus. 

Aja. Nu när ni ändå är lediga ett par dagar kräver jag att ni inte kommer in här igen förrän ni unnat er Lake Bells underbara, älskade film "In A World". Är så ledsen för att jag inte kan få se den för första gången igen och att jag kanske aldrig kommer att bli så uppfylld av en film igen.

Läs mer

En studie: Vad krävs egentligen för att få omslaget på Rolling Stone?

Parisa Amiri 17:21 9 Apr 2014

I samband med att Elizabeth Moss hängsel/naken hud-omslag offentliggjordes kände jag att det var ett rimligt tillfälle att ställa frågan "Vad krävs egentligen för att få omslaget på New York Magazine" till ingen särskild och svarade därför själv

Hint: omslagen ovan. 

Den här pedagogiska leken var så framgångsrik som både eyeopener och givande samtalsämne att jag kände att vi kan kosta på oss att göra det igen. 

–  Så, vad krävs egentligen för att få omslaget till tidningen Rolling Stone?

  • Är du snubbe?

För det första, grattis till följden av en slumpmässig händelse i din genpool som garanterar fördelar livet ut gentemot ditt motsatta kön. 

Och med Rolling Stones tidigare omslag som enda behövliga underlag konstaterar vi att som man räcker det med att:

Låta vinden fläkta i dina hårtestar som om du vore Zlatan i Elle MAN, se uppstudsig ut med retroaccessoaren stereo som våghalsigt balanserar på din axel eller varför inte en timid vinkning in i kameran med ett självbelåtet alternativt suggestivt leende, pga vetskapen att du hamnar i himlen och att vi andra kommer att brinna i evighetens eldar. 

  • Jaha, är du kvinna?

Du är uppenbarligen begåvad på något sätt för att vara känd på den nivån att du är tilltänkt för Rolling Stones omslag, men det räcker inte. Den annalkande tidningsdöden, minskande prenumeranter, svikande lösnummersförsäljning, hänger du inte med alls?

Ut med tungan och av med kläderna nu. 

Nu till saken! Den allsmäktiga Veep-Selina/Elaine pryder Rolling Stones omslag denna månad med Thomas Jeffersons ord skrivna över sin nakna rygg. Någorlunda motiverad nakenhet, what do you know?

Som allt annat är detta främst en fråga om kontext, hade jag sett Julia Louis-Dreyfus ass dimples på ett omslag som annars inte är vigt åt viktiga, coola män med sporadiska inslag av andra avklädda kvinnor hade jag tyckt att det här enbart var kul. Härligt. 

Nu...känns det som en kontrollfråga när hennes management kontaktats av en redaktör på Rolling Stone. "En av vår tids största komiker, flera stora serier i ryggen, världskändis, ja men det här vet vi, frågan är om hon är redo att gå på en juice cleanse och svanka framför vår fotograf?"

Gör ett avsteg från den tidigare formen med två undantagsfall för just Rolling Stone, för att detta inlägg inte enbart ska få en nedslående effekt utan även så ett hoppfullt frö för framtiden. Se hur man kan avvika från att slentriansexualisera kvinnor och varför inte tillfälligt om inte sexualisera så objektifiera manskroppen. 

Vilken grej. 

Läs mer

Snabb fråga: vad krävs för att få omslaget på New York Magazine?

Parisa Amiri 12:44 12 Mar 2014

Är du snubbe? 

Svar: Ditt spexiga jag och/eller din manliga pondus. Kolla in i kameran bara så är vi all set. 

Är du kvinna?

Svar: se ovan. Eller varför inte nedan. 

Hejdå!

 

Läs mer

Har läst: NMEs Jay-Z-nummer

Parisa Amiri 10:22 1 Aug 2013

Efter min största hobby i livet, att leva för/genom tv-serier, kommer tidningsslukandet. Det här gänget har fått följa med Hellas och jag tog mig an NME först enbart för att få läsa detta utlovade intimate portrait, där han - visade det sig - själv inte medverkar alls i intervju eller liknande. Min relation till NME sen gammalt är på nivån att jag följer sajten på Twitter, har absolut inget intresse whatsoever för brittisk popkultur, punkt. Jag har försökt! Men skiter i dem. 

Avfärdade och bläddrade snabbt förbi uppslag där man verkar ha haft en intern tävling på redaktionen i hur många intetsägande gitarrmän i halvlånga ickefrisyer som man kan lyckas spränga in på minsta möjliga yta och hittade till slut Jiggaman. 

FÖRSTÅR ni hur nöjd redigeraren blev när han pusslade ihop den här Oasis-referensen i rubriken? Han och GQ-mannen borde bruncha. 

"the cuddly face of enemy-slaughtering, crack-baking hustler rap"

ÄE, det var väl ett bra tag sen om ens då

Skrattade dock till av "Shit, sadly, is seldom cray". Fastän jag älskar skivan välkomnar jag en recension bestående av den enda meningen. Kommer inte att hålla med! Men kommer garanterat att lola. 

Kan inte släppa det här med killkvoteringen, hur kan man som redaktion tycka att det här är försvarbart?

Och det eviga tjatandet om KASABIAN på det, som inget annat land och ingen annan tidning vill skänka en rad. Har news for you, NME:

INGEN

BRYR

SIG

Läs mer

Maya Rudolph blir awkward

Parisa Amiri 15:46 27 May 2013

Låt mig måla upp ett scenario som kommer att mynna ut i något ni lär uppskatta, bear with me. 

När rätt slemmiga dudetidningen GQ som man nedlåter sig till att köpa för att de ändå får intervjuer med ens favoriter - gäller även Esquire, självhatet blossar upp as I type - ringer upp Maya Rudolph (läs: hennes "team") känner Maya NJA inför defaultupplägget som kvinnlig, fantastisk samt hysteriskt rolig skådis i snubbtidning. Behöver ni exempel för detta säger jag bara Communitys Gillian Jacobs och Alison Brie. Älskar båda, gav dock GQ the stank eye. 

Hon är inte sugen på att vara ett stycke kött, kort och gott. 

Utan kastar in en hyllad skådis vi oftast ser som trailer trash-Kenny Powers som fick oss alla att härma hans helkroppsejakulation under en svag period och ett internetfenomen. 

Awkward Family Photos, ert uppdrag här är väl avklarat. 

GQs Comedy Issue känns som en uppdaterad, snubbigare version av Judd Apatows comedy issue för Vanity Fair.

Utöver Amy Schumer, Maya, Ellie Kemper och Chloe Svårskrivet-Efternamn finns dessa komedimän som samsas om sidorna och får oss att gny ngeeeeh till vardags: Bill Hader, Chris O'Dowd, Will Arnett, Nick Miller/Jake Johnson och allt märkligare James Franco som de satt på omslaget.

Är det något GQ-nummer du kan låta dig köpa/läsa är det detta. 

Läs mer

Håll er uppdaterade!

Gilla Nöjesguiden!

Vill du få veta precis allt som händer på nöjesguiden.se? Gilla oss på Facebook!

Gilla