Jon Hamm

Don Drapers 8 bekymrade ansiktsuttryck i säsongspremiären

Parisa Amiri 11:34 15 Apr 2014
Se alla artiklar om: 

Säsongspremiär betyder att återigen få hänga med i diverse svängar som den tyngde huvudkaraktären Don Draper genomlider. Ständigt plågad i livet som högbegåvad möter han världen med hans ansiktsuttryck som skiftar mellan beklämd, nedlåtande och äcklad.

1. "Förpassad till passagerarsätet av sin kända fru"-prövad.

2. Finna sig i att vara stay at home drunk-nederlaget. 

3. "Är det bara jag som fattar vilka idioter alla är?"-tveket.

4. "Svårighet att avgöra om den här skiten verkligen händer"-misstron. 

5. Genuint illa berörd. 

6. "Återigen, är det BARA jag som ser det här?"

7. Roat avvaktande. Kan folk verkligen vara såhär vidriga?

8. Slutligen, illa dold avsky.

Passa på att läsa Elias recap av säsongspremiären.

Läs mer

Jon Hamms kamp

Parisa Amiri 14:48 18 Oct 2012

Jon Hamm och hans stubbiga käklinje har hoppat in i ett flertal produktioner (ovan luftjuckar han Justin Bieber i storslagna "SNL 100th Digital Short" ) sen han kom till Los Angeles som aspirerande skådespelare back in -93 men inte förrän hans riktigt stora break i och med Mad Men-succén 2007 gick det att kalla honom ohotad cameo-kung. 

Innan...harvade han mest runt. Bland annat har vi sett honom utan att se HONOM i dessa kvalitetsprogram.

1997. Hans första IMDb-kredd plockade han från Ally McBeal och inte helt oväntat hette hans roll "Gorgeous Guy at Bar".

 

2002. Här en kortklippt, personlighetsbefriad karaktär i Gilmore Girls som vill bjuda Lorelai på en David Bowie-konsert. Hon dissar honom. 

2005. Polisongprydd med otrolig studs i mittbenan, här hos systerhäxorna i saknade långköraren Förhäxad. Kan aldrig nämna Förhäxad utan att förtydliga att jag är Team Prue. 

 

2007. Vi fick i slutändan tre bisarra, ljuvlig säsonger av The Sarah Silverman Program och Jon Hamm spelade i ett avsnitt The Cable Guy, som raggade på Sarah. Fjäder i hatten!

Läs mer

Rookies frågestunder

Parisa Amiri 16:57 6 Aug 2012

Upplägget "män svarar på kvinnors frågor om deras problem" kanske får er att spy rakt ut. Det skyller vi på Expressens bilaga där Leif GW, Marcus Birro och andra högst tvivelaktiga personer skulle "säga det andra inte vågar". Er spya är berättigad. Varför ska Leif GW dela ut livsläxor? Nej, vi lyfter inte på det locket. 

Men Rookies "Ask a Grown Man", som jag nämnt förut när Paul Rudd pratade om varför dudes älskar kvinnors spenar, är FINT. 

Juddy! Först tyckte jag att Judd Apatow lät nedlåtande när han läste upp tjejernas frågor, lite som i övrigt älskade Ron Swanson/Nick Offerman i hans pissiga miniserie hos Conan där han läser upp unga kvinnliga kändisars tweet med tydligt förakt i rösten. Kanske kommer han på sig själv, tipset "RAISE YOUR STANDARDS!" lägger vi en +1 på.

Inte en man, nej, men jag har aldrig lyckats hålla mig till ämnet här. Det är Gillian Jacobs aka BRITA I COMMUNITY!!! Så fin, ärlig och verkar verkligen vilja skaka fram ett hjälpsamt svar istället för att bara svara putslustigt och gå vidare.

Den här har vi sett ett hundratal gånger nu, men allas nya humorgullis Jon Hamm lyser starkast hittills.

"Seriously, commit." Om att inte definiera sig själv efter dudes gillan, tjejer som pruttar, att vilja göra "stuff" med sin main squeeze och mer. Det här är det mest uttömmande jag kan ge er om den här personens uppenbarelse: FINNS HAN?! 

Och slutligen: fan vad skönt att inte vara en tonårig tjej längre. Var inte särskilt ömtålig och vilsen personligen, men dessa tvivel och funderingar, får hjärtklappning. 

Vilka skulle motsvara dessa gents i Sverige? Röstar på att Ranelid får sprinkle sin visdom över tonåriga flickor. 

Läs mer

Det senaste rönet: skönhet lönar sig

Parisa Amiri 14:56 9 Sep 2011

Har ni läst om Daniel Hamermesh, ekonomiprofessorn från Texas som vill införa positiv särbehandling av "fula" människor? 

Han skrev boken Beauty Pays: Why Attractive People Are More Successful och dyker upp i de flesta magasin och tv-sammanhang. Intressant ur sociologiskt perspektiv, men är det värt en politisk åtgärd? Läs på Economist, eller titta på klippet från CNN:

Att genetiskt välsignade individer lever bättre liv behöver vi väl inte ens diskutera?

Men för att vinna några skratt istället för att förbittra er ytterligare rekommenderar jag The Bubble-avsnittet i 30 Rock. Tina Feys karaktär Liz Lemon dejtar hunken Jon Hamm (från Mad Men) och upptäcker att han inte ens är medveten om snyggförmånerna. 

Det intressanta är vad särbehandlingen skulle innebära och hur man skulle gå tillväga. Hur långt kan man gå? 

Måste man få ett intyg på att man är så ful att man lider av det? Skulle fulhet vara avdragsgillt? Kan man bli inkvoterad pga sin fulhet (ser ljus framtid för egen del)?

Vem skulle bedöma fulheten och på vilka grunder?

Appen Beauty Checker bedömer ditt utseende på en skala från 1-10, baserat på proportioner och symmetri, skulle det vara något?

Ska man bekosta plastikkirurgi för alla fula människor? I vilken ålder?

Tvångssterilisera alla fula människor för att få ett slut på eländet? Blir det något man kan undersöka vid fostervattensprov, precis som kromosomfel och liknande?

Läs mer

Håll er uppdaterade!

Gilla Nöjesguiden!

Vill du få veta precis allt som händer på nöjesguiden.se? Gilla oss på Facebook!

Gilla