Vad betyder mänskliga rättigheter för dig?

creative north 17:53 20 Feb 2016
Se alla artiklar om: 


 .

Att göra sin första dokumentärfilm är fruktansvärt svårt, och det är en process som man sällan får en närmare titt på. Jag har därför beslutat att börja dokumentera min egen kamp som en filmskapare på Creative North.

 
För ungefär tre år sedan började jag arbeta på min debutfilm, The Pearl Of Africa. Att göra den har länge verkat omöjligt. Även fast intresset för projektet varit stort, så har vi ännu inte lyckats finansiera den. I det fjärde avsnittet av Like A Vlog har vi undvikit att fokusera på skapandet av filmen, och istället valt att prata om ämnnet. 

Under 2014 förändrades livet för så många hbtq-personer i Uganda. Ögonblicket då den nuvarande Presidenten Museveni undertecknade den lag föreslog livstidsfängelse straff för homosexuella. För vår vän Cleopatra Kambugu var den 24 februari 2014, en av de värsta dagarna av hennes liv. Under samma vecka som lagen introducerades blev hon uthängd på framsidan av en av Ugandas största tidningar, Red Pepper. Då med rubriken ”How We Become Homosexuals”.
 
Anti-homo lagen omfattade förbud för alla sexuell läggning, könsidentitet och uttryck som inte ansågs normalt. Och även om Cleo är inte gay, är hon fortfarande utsatt för de hårda, omänskliga bestämmelserna i lagen.

Fler blogginlägg från creative north