Annons

Fredagslista

Soraya Hashim 19:14 2 Oct 2015

Snor en lista av Hanna. Bild från Stora Radiopriset, strax efter jag beskrivit Risks dubbelavsnitt Kevin goes to Kink Camp i detalj för en produktionsbolagschef. Bra kväll.

Vad behöver du mest just nu? Gumption (en bra engelsk glosa, den satte sig). Har kommit in i nån slags personlighetsslöhet. Vet inte om jag inbillar mig eller om jag bara skjutit upp höstens första D-vitaminpiller för länge.

Vad tror folk om dig? Att jag är präktig tror jag? För att jag bryr mig om rättvisefrågor så tror nog folk att jag är präktig och lite humorlös. lol.

Vad får du oftast komplimanger för? Att jag är bra på att snacka inför folk. Utseendemässigt brukar det bara mitt hår.

Brukar du skratta för dig själv? Gud ja. Alldeles för ofta in public dessutom.

Vad står det i ditt senast inkomna SMS? "Vi har försökt nå dig angående ett blommogram till dig." Trodde det var en hemlig beundrare. Det var SBAB.

Nästa mål i ditt liv? Hitta fina saker att hänga på mina väggar. Fick inkalla experthjälp i form av Elsa för att få mitt huvud runt det. Ska på Affordable Art Fair imorgon och se om jag hittar något som kallar.

Hur svarar du i mobilen? Hallå det är Soraya? Annars nån form av spex som alltid sabbas av fördröjningen innan samtalet kopplar upp. Pärlor för svin.

Antal timmar sömn inatt? Åh jag vet inte, 6-7?

Brukar du komma i tid? Absolut inte. Förutom om det är första gången jag ska göra nåt. Då är jag typ en timme tidig. Har noll tidsuppfattning. Kan lätt komma en vecka för tidigt.

När mår du bra? När jag har ett glas cava i kroppen, precis när förfesten börjar leva upp. Eller när jag är med de jag älskar. Eller när jag har ensamtid med Netflix. Eller alla samtidigt.

Vanligaste färgen på dina kläder? Svart.

Favoritdryck på morgonen? Snabbkaffe. Eller en stor cappuccino med extra shot och laktosfri mjölk från Espresso House.

När brukar du oftast gå och lägga dig? 23.30

Är du blyg? Nej. Men vet att det kan verka så ibland när jag blir tyst. Men oftast är det för att jag inte har något att säga eller att någon annan säger väldigt mycket. Försöker träna på att inte alltid ta socialt ansvar och vara tvångsmässig Härlig Person 

Tror du på kärlek vid första ögonkastet? Aldrig hänt mig pga sååå ifrågasättande och ältande person. Men jag lovar att jag inte är präktig och humorlös.

0 Kommentera Läs mer

Ställ en fråga - Nyheter24 svarar!

Soraya Hashim 14:18 30 Sep 2015

Igår ställde jag en fråga om vad det här sms:et som Paradise Hotel-Oliver hade fått av sin pappa kan betyda:

Älskar när man ställer en fråga ut i rymden och Nyheter24 svarar. Nu har de frågat Oliver om vad det där sms:et handlade om.

"– Jag var runt 18 år och skolkade väldigt mycket samt var ofta ute på krogen väldigt mycket. Till slut fick pappa nog när mina betyg kom hemskickade och då ville han snacka. Jag ljög väldigt mycket för mina föräldrar den tiden. De trodde jag var i skolan när jag inte var det."

Nu när Nyheter24 är så snälla och tar reda på svar på mina livsfrågor tänkte jag passa på att ställa en till:

Är det jobbigt att vara kille?

0 Kommentera Läs mer

Sak man hinner göra när man är sjuk:

Soraya Hashim 13:55 29 Sep 2015

Lägga viktig tid på att gå igenom Paradise Hotel-Olivers instakonto från början. Och hitta den här skatten:

ÄR SÅ NYFIKEN PÅ VAD PAPPA STRIGE VILLE????

 

UPPDATERING 30 SEPT:

Fick svar på min fråga (så jag passar på att ställa en till)!

0 Kommentera Läs mer

Färjan

Soraya Hashim 11:44 29 Sep 2015

Ja hörni, här ligger man sjuk och ömklig i sängen. Men inte särskilt uttråkad. Att ligga hemma så här får en ändå att tänka på tiden innan "data", alltså vad gjorde man ens när man var sjuk? Låg och våndades utan en enda osedd tv-serie. Huga! Älskar nutiden. Så under sjukhelgen när jag avundats alla andras festande har jag ändå lyckats klämma i mig:

Mats Standbergs Färjan, första säsongen av How to get away with murder (kan jag få vara Viola Davis tack?), filmen Dear White People (tyvärr inte så bra film som jag hade hoppats), de två första avsnitten av årets Kockarnas Kamp (älskar göteborgare!!!) och kollat ikapp förra veckans Paradise Hotel-avsnitt (älskar inte göteborgare!!!).

Men, vi måste prata lite mer om Färjan. Jag har en väldigt falsk självbild av att vara en läsande person bara för att jag läste mycket när jag var yngre och för att jag älskar att omge mig med mycket böcker. Men sen några år tillbaka läser jag i princip bara när jag har långledigt – om det inte är en riktig blandvändare level 3000 som limmar sig fast vid mina händer dygnet runt, och det lyckades jag alltså lägga vantarna på med Mats Strandbergs Färjan. Det var lägesen jag hade svårt att släppa en bok eller till och med föredrog att läsa framför att slökolla på nån realityserie. Jag har sett att Mats under sin promotion av boken lyckats hålla truten om vad som faktiskt händer på båten vilket höjde upplevelsen när jag läste. Men så här mycket kan jag säga till er som inte slukat den än: den som läser den här skräckromanen kommer aldrig i sitt liv sätta sin fot på en kryssning (igen). Färjan handlar om ett dygn under en finlandskryssning där något katastrofalt händer och människorna på båten sätts in i fullstädnig överlevnads-mode. Deras absolut grisigaste, mest egosistiska, urusla sidor kommer fram samtidigt som de också (vissa av dem) är så himla fina. Att läsa den här boken är att slängas melan panik, klaustrofobiska känslor och rädsla för att de man älskar ska försvinna. Samtidigt som vissa avsnitt är så träffsäkert roliga och varma. Men så fort man vaggats in i myset kommer Mats med släggan mot maggropen igen. Tack för det. Jag blev så pass påverkad att i fredags när jag skulle hålla föreläsning och strax innan morsade på företagets VD blev helt kall när han presenterade sig som Dan, samma namn som en av de vidrigaste karakrärerna i boken har. Han såg på mig att nåt inte stämde och som en idiot fick jag förklara att jag håller på att läsa en bok där en Dan är med och att han är så sjukt obehaglig. VD:n tittade bara på mig och sa -Jag heter Olof i mellannamn, vill du kalla mig för det istället?

Ehm.. Läs den hur som helst!

 

0 Kommentera Läs mer

Ni vet när...

Soraya Hashim 14:20 24 Sep 2015
...man föreläst på YLE i Helsingfors och är på väg hem och skräms till döds av den här jäveln utanför entrén?Vad vill den ens?
0 Kommentera Läs mer

Soraya Hashim

Soraya Hashim är en tjôtig, skivspelande göteborgare som gillar att gnida sig mot popkultur och äta mat. Helst samtidigt.

Efter ett par år som som programledare i P3 och en oundviklig livskris tog hon sin sambo, ett gäng flyttlådor och drog till Stockholm och nu... ... ja, det är bland annat det den här bloggen handlar om.

Mail: soraya.hashim@nojesguiden.se

Håll er uppdaterade!

Gilla Nöjesguiden!

Vill du få veta precis allt som händer på nöjesguiden.se? Gilla oss på Facebook!

Gilla

Tidskriftspriset 2012

Nöjesguiden är Årets Tidskrift Digitala Medier 2012.

Läs mer

Bloggar

Nyhetsbrev

Vill du få Nöjesguidens nyhetsbrev och inbjudningar till våra fester? Anmäl dig här!

Annons
Annons