Annons

Ändå söndag

Soraya Hashim 12:30 29 Nov 2015
Skickat från min DeLorean
0 Kommentera Läs mer

Korta armar? Fear no more!

Soraya Hashim 12:28 26 Nov 2015

För er kortisar som inte är lika blessed som jag med långa armar (170 cm armar på 163 cm kropp, thank you very much) utan mer är av skolan behöver-ta-fram-en-pall-för-att-nå-till-högsta-hyllan har universum (läs: Pelle) nu hittat en genilösning för alla korta selfielovers som tycker de är för coola för selfiepinnar.

Den här killen:

Kolla bara: 

Hepp!

1 Visa kommentarer (1) Läs mer

Min födelsedagspresent till mig

Soraya Hashim 17:08 25 Nov 2015

Jag orkar verkligen inte prata om politiska läget just nu. Världen har blivit en ännu större idiot och jag vill bara göra slut. Mina ilsketentakler är spända till max och så fort jag tänker på vad som händer är det som elektriska stötar som skjuter genom mig. Jag laddar upp till 1000% på noll sekunder och vill bara skrika och sparka på saker. Så vi kan prata om något annat. Som att jag fyllde 32 i måndags. Jag blev riktigt pampigt firad och all I have to show for it är den här bildserien från mitt vardagsrumsgolv. 

Och så kan vi prata om en riktigt stark födelsedagspresent som jag har gett mig själv. Om en månad ska jag åka till min kompis EvaLena i Småland och lära mig rida westernstil. NI HÖRDE MIG!!!!!

Alltså jag har inte ridit sen jag var den här storleken:

EvaLena och jag har varit kompisar sedan vi var 5 och 6 år gamla och några år senare kom jag in på ridningen genom henne. Hennes mamma brukade skjutsa oss till Clarebergs stall och hade alltid laddat bilen med polarmackor med stekt ägg som vi käkade på vägen dit *barndomsminneflash till att lyckas hålla andan genom hela Tingstadstunneln*. I alla fall, nuförtiden driver EvaLena Ängarnas Ranch utanför Ljungby och där lär hon bland annat ut westernridning som jag tänkte prova på och så är jag dösugen på att rida ut i snöig skog.

Obs att vi alla vet att detta kommer vara jag:

Men mest tänkte jag bara skrota runt, älta fler barndomsminnen, rota bland gamla foton och käka pannkakor. Fyfan vad jag längtar!

0 Kommentera Läs mer

Nothing

Soraya Hashim 17:07 13 Nov 2015

Om ni lyssnar lika mycket på Ji Nilsson som jag så kan ni inte ha missat att hon äntligen släppte sin EP Blue is the saddest colour idag. 

Vi måste prata om låten Nothing. 

Musikaliskt så passar den dig som också bölat mer än en gång på cykelturen över Götaälvbron till Bonnie Raitts I can't make you love me. Jag hörde Nothing första gången för två veckor sedan. Jag stod på en t-baneperrong och tänkte "Åh vad mysigt med en ny handklapp-gråtpop-dänga från Ji" pga älskar ju hennes låtar. Men så kom texten. Herregud! Plocka ut mitt hjärta och stampa på det why don't you. Bröt ihop mitt framför alla på den där idiotiska perrongen. 

Tack, tack så jävla mycket. 

På tal om hur Nothing fick mig att känna så måste jag än en gång tipsa om mitt bästa radioinslag någonsin. I This American Life-avsnittet Break-Up finns ett fantastiskt reportage som heter Dr. Phil. Det handlar om en tjej som inser att hon aldrig kommer komma över sin brustna relation om hon inte skriver en kärlekslåt i samma stil som alla de hjärtskärande låtar hon själv ält-lyssnar på för att trösta sig (framför allt Against all odds aka Livets låt). För att få hjälp ringer hon upp Phil Collins och de pratar om hjärtesorg, break-ups och textförfattande. Exakt det han pratar om, hur att hålla det enkelt och kärnfullt gör låten mycket starkare är precis det Ji Nilsson lyckas med här. "You don't see me in the way you used to, when did it go away, I wonder is it gone", snacka om att kunna ösa ner sina egna erfarenheter i hennes ord. Som en käftsmäll!

Det är obligatorisk lyssning för alla som antingen fått sitt hjärta söndersmulat eller är intresserade av låttexter (fick med exakt alla i någon av de två kategorierna va?). Här kan ni höra inslaget.

0 Kommentera Läs mer

Meryl

Soraya Hashim 19:41 10 Nov 2015

Åh, såg detta precis på Meryl Streeps Facebooksida. Blev så rörd.

"This was me on my way home from an audition for King Kong where I was told I was too 'ugly' for the part. This was a pivotal moment for me. This one rogue opinion could derail my dreams of becoming an actress or force me to pull myself up by the boot straps and believe in myself. I took a deep breath and said 'I'm sorry you think I'm too ugly for your film but you're just one opinion in a sea of thousands and I'm off to find a kinder tide.' Today I have 18 Academy Awards. :)"

(P.S. Detta är postat av en fanpage, tror de egentligen menar nomineringar och inte vinster men bla bla, whatever, det är ändå fint.)

1 Visa kommentarer (1) Läs mer

Soraya Hashim

Soraya Hashim är en tjôtig, skivspelande göteborgare som gillar att gnida sig mot popkultur och äta mat. Helst samtidigt.

Efter ett par år som som programledare i P3 och en oundviklig livskris tog hon sin sambo, ett gäng flyttlådor och drog till Stockholm och nu... ... ja, det är bland annat det den här bloggen handlar om.

Mail: soraya.hashim@nojesguiden.se

Håll er uppdaterade!

Gilla Nöjesguiden!

Vill du få veta precis allt som händer på nöjesguiden.se? Gilla oss på Facebook!

Gilla

Tidskriftspriset 2012

Nöjesguiden är Årets Tidskrift Digitala Medier 2012.

Läs mer

Bloggar

Nyhetsbrev

Vill du få Nöjesguidens nyhetsbrev och inbjudningar till våra fester? Anmäl dig här!

Annons
Annons