Annons

Serietips från HP

HanaPee 14:04 4 Sep 2015

rita-500x282.jpg

Har sett den här serien komma upp som "suggestions for you" på Netflix ca 250 gånger. Men har aldrig förmått mig att klicka på den pga följande anledningar:

1. Så otroligt ful thumbnail/framsida
2. Dansk 

MEN! Så började jag titta och HERREJÄVLAR vad bra den här. Älskar numera dansk serie (visste ju det innan iom diverse kortserier och typ Bron, men finns ju ändå ett motstånd......). Framförallt är det så bra skådisar i den här serien, den utspelas mycket i skolmiljö vilket innebär läskigt mycket barnskådisar, men alla är bra?! Varenda en?!

Serien handlar alltså om den *fucked up* läraren Rita som bor i ett hus med 3 halvvuxna ungar (som även dem är så sjukt bra castade!!! tom jättelika varandra?). Hon träffar män, röker, är hård men kärleksfull, bra lärare men strular till det. Förutom Rita, jobbar läraren Hjørdis på skolan (som fått en egen serie som också finns på Netflix, en mer ren humorserie), och är typ en av de bästa karaktärerna jag vet. Förvirrad, för snäll, egen men inte för skruvad.

AJA. SE SERIEN!!!!!!! obs e ej sponsrad

Betyg: betyg: 6

0 Kommentera Läs mer

Fredag tjalalala *bröl*

HanaPee 13:31 4 Sep 2015

bild_2015-09-04_kl._13.16_2.jpg

Woop woop

Fredag. Och jag lyssnar bara på Mwuana - T.G.I.F hela dan. Idag är jag nämligen ledig och har tillbringat hela förmiddag åt att se serier och ändå *småjobba*, bästa typen av jobb, och hör här på min plan för resterande timmarna:

*Dammsuga
*Torka golv
*Städa toaletten 
*Laga mitt punka på cykeln :-(
*Cykla till ett område som vi kanske ska köpa lägenhet i...... nån gång.... KANSKE.... men jag lär väl kännna av "dålig aura" och "ångest" där med. Är så svårt med områden!! Buhu buhu stackars mig som har möjlighet att köpa en bostadsrätt och inte kan välja "bäst" område.

...Vidrigt beteende. Ska skärpa mig.

Men först! Ett avsnitt till av en serie jag blivit besatt av; Rita.

0 Kommentera Läs mer

Jag ger er; onsdagslistan!

HanaPee 23:01 2 Sep 2015

Säg något som du är stolt över men som du aldrig får tillfälle att skryta om: 
Har ju alltid tillfälle att skryta i den här bloggen... eller podden... Men... hm vad har jag glömt säga? Jo! Den senaste tiden har folk raggat på mig?????? Det har jag inte fått chansen att skryta om. Och att när jag blev framröstad som skolans Lucia så viskade en lärare i mitt öra att hon "hela tiden vetat att jag skulle bli vald, och att hon var så glad för det". Då blev jag glad. Men kanske märkligt sagt av en lärare så här i efterhand? 

HELVETE har redan ångest över skrytet nu!!!! 


Vilka är dina ofta använda emojis?

448.png SAXO-FUCKING-FONEN!!!!!!!

 

Vad gjorde du igår? 
Jobbade. Åt middag med Anton hemma hos Tommie åsså promenerade vi till Hanans (han heter Hanström) nya läga för en "titt". Den va fin och jag lärde mig att man vill ha en lägenhet som man ser himlen från.

En bild som symboliserar denna dag:
bild_2015-09-02_kl._22.47_3.jpg

Vad åt du till frukost idag? 
SNOR!!! HAHAHHAHAHA HUMOR. Nä. Tre finn-crisp med ost på. Och bajs. 

Vilket är ditt lyckonummer? 
3.14 som i Pee. HanaPee.

Hur såg du ut som artonåring?
skarmavbild-2010-04-11-kl.-22.11.08.png

????????? bra lill-hp ÄT, för den där lilla lemmen e på väg att gå av

Vilket är ditt senaste köp? 
Taxiresor och ägg.

Är du allergisk mot något? 
Dålig attityd.........

.........
...... 

 

Vilken tid på morgonen vaknar du? 
08.00! Ibland tidigare ibland senare. ZnooZZzzar sällan pga tycker man mår så dåligt av det? Blir bara tröttare?


Ett ord som du aldrig lyckas stava rätt: 
Accesccssssoar

6 Visa kommentarer (6) Läs mer

Dj på WES

HanaPee 17:00 2 Sep 2015

Yep! Snart drar festen igång! Å här står jag på Wes, som är nåt slags rekryteringsföretag som e fan grymma på att få folk att fatta att kvinnor ska in i företagen ...så har jag fattat det iaf.

Första låten blir Nina Simone. Har ni sett dokumentären om henne på Netflix btw? Gör det. KOMPLICERAD människa. Med all rätt. Vidrigt med enkla människor. 

2 Visa kommentarer (2) Läs mer

Låt inte människor brinna upp

HanaPee 23:45 1 Sep 2015

skarmavbild_2015-09-01_kl._23.12.12.png

Om ni ska läsa NÅN jävla text, tycker jag ni ska läsa denna krönika av Ronnie Sandahl på Aftonbladet

Bland flikar från Hemnet, asos.com, Facebook och Twitter så låg den här krönikan på Aftonbladet i mitt internetfönster sen någon timme. Jag hade tänkt läsa, men inte hunnit. Skulle ju kolla på bostadsrätter, dela en Spotifylista, köpa skor och rasa på Twitter över en text skriven av en fejkad Brad Pitt-profil.

Så kom jag plötsligt på den här krönikan som låg inklämd bland flikarna. Några hade delat den på Facebook och rubriken "En bild av vår skuld" lockade. För nånstans långt inne är det ju just skuld jag går och känner.

Så jag läste.

Grät.

Och skämdes.

Vilken jävla, jävla skit vi befinner oss i just nu hörrni. Hur fan ska vi ta oss härifrån? Det är precis som det sägs i krönikan; så mycket ord överallt. Ord, omskrivningar och förskjutningar. Absurt nog är det ju det enda jag också gör. Försöker beskriva grejer och få klarhet. 

Men människor dör ju. Såna som jag eller de jag älskar. Människor som älskar, skrattar och gråter. Och just nu är det väldigt många av oss som gråter, för vi måste ta våra ungar i lufttomma gummibåtar bort från trygghet och ibland nån sjuk mormor som inte kan hänga med. Våra barn dör. Vi kvävs ihjäl. Vi våldtas, kidnappas, torteras och mördas.

Äh, förresten. Vad spelar det för roll med fortsatta beskrivningar i hopp om att fler ska identifiera sig med människor som rubriseras som "flyktingar" och ständigt avhumaniseras av omvärlden?

Det är ju bara ord. Och just nu verkar vi vara många människor som inte orkar eller vill lyssna. Men. Om det är nåt jag vill ska lyssnas på, så är det följande:

Ta in varenda en av oss. Neka inte plats i länder som vi bara hade turen att födas i. Det handlar inte om ekonomi och resurser eller huruvida nån av oss kommer få sämre eller bättre skolmat än vi hade innan. Det går inte att räkna på människor på det sättet. Vi har inte större rätt än någon annan jävel till den här jorden. Det handlar om människoliv – och det måste alltid gå före.

Om det brinner hos någon så öppnar vi grinden åt denna. Vi låser inte grinden, vi står inte kvar på vår tomt och ropar "Stanna där! Brandbilen kommer snart!". För då brinner nämligen människor upp.

Och så kan vi bara inte göra mot varandra.

Då många av oss vi inte är politiker och inte, på studs, kan ändra flyktingmottagandet varken här eller i världens alla hörn så samlar jag här nedan länkar som hjälper människor på flykt från Syrien just nu.

Röda korset
UNCHR
Svenska kyrkan
Radiohjälpen

14 Visa kommentarer (14) Läs mer

Hanapee

Älskade ni! Jag heter Hanna Persson och gör blogg, pod, programleder och HAR mig. Skicka hotbreven hit: hanna@nojesguiden.se

Kategorier:

Genus

Q&A

Lista

Outfittor

Video

Follow on Bloglovin

HanaPee på Instagram:

Håll er uppdaterade!

Gilla Nöjesguiden!

Vill du få veta precis allt som händer på nöjesguiden.se? Gilla oss på Facebook!

Gilla

Tidskriftspriset 2012

Nöjesguiden är Årets Tidskrift Digitala Medier 2012.

Läs mer

Bloggar

Nyhetsbrev

Vill du få Nöjesguidens nyhetsbrev och inbjudningar till våra fester? Anmäl dig här!

Annons
Annons